Gjest Gjest_jerry_* Skrevet 13. januar 2009 #1 Del Skrevet 13. januar 2009 den gikk ut på dato mens den lå i fryseren. 29.11 forresten. så den har ligget der en stund. kan man bruke den da? en ting til, har fryst biff i fryseren også. den har ligget der i mange (3-4)måneder og ble fryst noen dager før den gikk i fryseren. tror ikke den var ment for å fryses.. jeg har null peil. kan noe brukes? kan liksom ikke lage mat, derfor blir det bare liggende.. her går det mest i frossen opptiningsmat. så hvis dere har noen enkle gode oppskrifter og til og med gidder å dele de, så blir jeg glad! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Idnar Skrevet 13. januar 2009 #2 Del Skrevet 13. januar 2009 Kyllingkjøttdeigen kan nok brukes, hvis den ble fryst før den gikk ut på dato.. Biffen er jeg mer usikker på, da det virker som den har vært fryst flere ganger :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_jerry_* Skrevet 13. januar 2009 #3 Del Skrevet 13. januar 2009 Kyllingkjøttdeigen kan nok brukes, hvis den ble fryst før den gikk ut på dato.. Biffen er jeg mer usikker på, da det virker som den har vært fryst flere ganger :klø: biffen var ikke fryst da jeg kjøpte den. vet ikke om den var fryst før den kom i butikken. den lå noen dager i kjøleskap, så frøys jeg den. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Idnar Skrevet 13. januar 2009 #4 Del Skrevet 13. januar 2009 Da kan sikkert biffen brukes og Så lenge den ikke blir fryst etter utgått dato eller flere ganger, så skal det gå bra. Og jeg bruker kjøtt fra fryseren som har lagt der i max 6 mnd. ser det litt an Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 13. januar 2009 #5 Del Skrevet 13. januar 2009 Fant denne oversikten på internett engang, lagret den på pc'en og den er greit å ha... Oksekjøtt: Holder 10-12 måneder ved -18 grader Kalvekjøtt: Holder 6-8 måneder ved -18 grader Magert svinekjøtt: Holder 6-8 måneder ved -18 grader Fett svinekjøtt: Holder 3-4 måneder ved -18 grader Lammekjøtt: Holder 10-12 måneder ved -18 grader Koteletter: Holder 6-8 måneder ved -18 grader Terninger av magert kjøtt: Holder 9 måneder ved -18 grader Terninger av fett kjøtt: Holder 4 måneder ved -18 grader Kjøttdeig: Holder 4 måneder ved -18 grader Kokt kjøtt: Holder 2-3 måneder ved -18 grader Røkte kjøttvarer: Holder 2-4 måneder ved -18 grader Bacon: Holder 4-6 måneder ved -18 grader Høns og kylling: Holder 8-10 måneder ved -18 grader And og gås: Holder 3-5 måneder ved -18 grader Kalkun: Holder 8-10 måneder ved -18 grader Småvilt: Holder 3 måneder ved -18 grader Elg: Holder 10-12 måneder ved -18 grader Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
desperate Skrevet 14. januar 2009 #6 Del Skrevet 14. januar 2009 Hva skjer med kjøttet etter at tida har gått ut da? En ting er hvert fall sikkert, og det er at mine foreldre aldri har fulgt det der... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_jerry_* Skrevet 17. januar 2009 #7 Del Skrevet 17. januar 2009 Da kan sikkert biffen brukes og Så lenge den ikke blir fryst etter utgått dato eller flere ganger, så skal det gå bra. Og jeg bruker kjøtt fra fryseren som har lagt der i max 6 mnd. ser det litt an hvorfor kan man ikek fryse biffen flere ganger? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest antigartner Skrevet 17. januar 2009 #8 Del Skrevet 17. januar 2009 (endret) Hva skjer med kjøttet etter at tida har gått ut da? En ting er hvert fall sikkert, og det er at mine foreldre aldri har fulgt det der... Matvarer med mye fett blir harske når de ligger for lenge i fryseren. Magre varer kan få mindre smak eller redusert kvalitet, og blir vel med tiden "skjemt" de også. Listen ovenfor var kjekk å ha, men mange varer holder seg ganske mye lenger enn det som er oppgitt. Det vet jeg av egen erfaring. For eksempel har jeg spist elg som er både 2 og 3 år gammel uten at kjøttet har vært verken ødelagt eller redusert på smak. Ingen av våre jaktvenner kaster elg som har ligget kun 12 mnd i fryseren. Elgkjøtt er som regel ekstremt fettfattig. Endret 17. januar 2009 av antigartner Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LukaFrost Skrevet 18. januar 2009 #9 Del Skrevet 18. januar 2009 Jeg er verdensmester i å spise mat som er utgått på dato. Jeg har som antigartner spist viltkjøtt som har ligget i fryser både 2 og 3 år uten å tatt noen skade av det. Jeg kaster ikke mat selv om det har gått ut på dato. Det er bare å lukte på maten og evt ta en smakebit etter at kjøttet er stekt. Du merker fort om det er skjemt eller ikke. Mye mat kan man spise langt utover dato. Bla egg og rømme spiser jeg glatt en måned etter dato. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
desperate Skrevet 18. januar 2009 #10 Del Skrevet 18. januar 2009 I see. Det er diverse viltkjøtt det har gått i her i gården også :] Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå