Gå til innhold

Min tur!


Kirin

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

:vinke:

Har vært inne og sniklest litt her nå og tenkte jeg måtte legge igjen et spor :)

Skal prøve å få laget meg ny dagbok iløpet av dagen, jeg også :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei på dere. :)

Hjemme fra påsketur. Har hatt det helt knall, med mye avslapning, sosialt samvær og masse(!) god mat. :)

Foreldrene mine ble kjempeglade (lua med tante på slo an :fnise: ), og har kretset rundt temaet hele ferien. Nyheten måtte også deles med tante, onkel, kusine og hyttenaboer som er venner av familien. Stas!

Ellers er formen bra. Trøttheten henger i fortsatt, men det har blitt litt bedre. Ømme pupper og litt stikkinger i sidene for livmoren tyder vel på at ting er som de skal. :)

Er for trøtt til å ta noen runde her i dag, kommer sterkere tilbake.

Men, var jo ni uker i går, så har sakset fra min-mave.dk:

Om dit barn:

Tillykke. I slutningen af denne uge skifter dit barn navn fra embryo til foster, som betyder ”den lille”. Dette navn vil din søn/datter beholde indtil du er 22 fulde uger henne i din graviditet (uge 22+0).

Din barn ligner nu allerede rigtig et lille menneske. Det kan man se selv med det blotte øje.

Man kan for allerførste gang opfange hjertelyden med dop-tonen. men det er stadig MEGET tidlig og næsten alle læger/jordemødre vil slet ikke engang prøve på det her tidspunkt.

Risikoen for at det ikke lykkes at finde hjertelyden er alt for stor, og forsøg på det vil kun gøre dig unødig nervøs. Det er der ingen grund til, da de fleste gravide har nok bekymringer i forvejen.

Hvor stor er dit barn?

Dit barn er i starten af denne uge nu ca. 2,3 cm lang (crl - målt fra isse til hale, sædehøjde), og vil vokse yderligere ca. 8-10 mm i løbet af ugen. Dit barn vejer nu ca. 5 gram.

Graviditetssækken hvor dit barn ligger indeni er i starten af denne uge nu omkring 3,2 cm stor, og vil vokse yderligere ca. 7 mm i denne uge.

Hoved og ansigt:

Hovedet er stadig forholdsvis stort i forhold til kroppen. Øjnene sidder stadig langt fra hinanden. De ydre ører udvikles stadig. Næsen er stadig lukket. I slutningen af denne uge vil man kunne se alle anlæg til de 20 mælketænder som små tandbuler.

Krop:

Halen er nu næsten forsvundet. Der mangler blot det sidste som er halespidsen. Dermed forsvinder det ”haletudse lignende” udseende også. Nu kan barnets fingre og tæer adskilles helt.

Indre organer mm :

Fosterets smagsløg bliver nu dannet. Hjertet er nu ca. på størrelse med en grønært. Tarmene poser stadig ud i navlestrengen. Bughulen bliver dannet. Alle organer er nu dannet og skal ”blot” fortsætte med at vokse og udvikle sig gennem resten af graviditeten. Det indre øre er nu dannet. Nyrerne er ved at finde deres rette plads i barnets krop. Navlestrengen er fuldt udviklet og fungerer nu.

Da er det kvelden her i huset. God natt folkens. :goodbye:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:vinke:

Innom og oppdaterer meg etter ferien.

Så utrolig gøy å endelig kunne si det til familie og venner! :strix: Er nesten det jeg gleder meg mest til når vår dag kommer. :fnise:

:hoppe: for et jordbær i magen. :rødme:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra dere har kost dere i påsken og at den store nyheten slo godt an :)

Tenk 9 uker allerede, det går fort :) Tenk at det alt ser ut som et lite menneske :rødme:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

:goodbye:

Høres ut som dere hadde en koselig påske :Nikke: koselig å lese når familien din fikk vite det!! skjønner godt at lua til tante ble en vinner :Nikke: er tante selv og det er kjempestas :jepp:

Hvordan er formen din om dagen? :klemmer:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Belle, Lucky, ally, drømmer, Miso og Hønemora! :goodbye:

Formen er stigende, og dermed ikke så verst. :)

I dag har jeg shoppet gravidklær. :dåne: Holdt ikke ut de vanlige buskene lenger, så har kjøpt en grei nok gravidjeans (jammen meg helt håpløst utvalg), en lang cardigan som jeg alt er misfornøyd med (men som kanskje ser bedre ut med større mage), en veldig fin lang genser med knyting i livet, fire topper med litt vidde i livet, to strømpebukser og en BH i en cup større. Og to par solbriller, selv om akkurat det strengt tatt ikke var nødvendig med tanke på magen. :sjenert:

Helt latterlig hva slags klær man har å velge i som gravid. Og nesten alle klærne er i veldig store størrelser. Jeg bruker 38, og det var nesten ingen av plaggene som var å få i den størrelsen i det hele tatt. 36 var knapt å se. Ja, nå var jeg bare på HM da, men det er fordi det er grenser for hvor mye penger jeg gidder å investere i gravidklær. Mulig det er bedre utvalg og finere klær andre steder.

Vi skal på fest på lørdag, og jeg sliter med hva jeg skal ha på meg uten å se helt rar ut. Bra jeg har litt tid på meg. Uvant å skulle ta hensyn til magen, som forøvrig synes myye bedre enn jeg hadde trodd nå. Luft, ikke baby er det som synes også. :klaske:

Klessyting til tross; Det er veldig deilig med noen nye klær (som passer), nå kan jeg bevege meg fritt igjen. :) Hurra! :hoppe:

Hadde tenkt å fortelle nyheten til mormor i dag, men var så sent ferdig med shoppingen, så får ta meg en tur i morgen i stedet. Gleder meg, hun kommer til å bli så glad. :)

Energien vender sakte tilbake, og jeg begynner å glede meg til litt oppussing om ikke alt for lenge. Men før det så er det en del som skal gjøres i hagen. Våronn med hekklipping og rydding i bed er noe av det beste jeg vet, blir så glad av det! :)

Og det er krokus og snøklokker i blomst og museører på bjørka.

:strix: DET ER VÅÅÅR! :strix:

Må snarest komme meg på hagesenteret og kjøpe noen krokus og påkeliljer i potte til trappen og verandaen.

Nå er det tid for litt kveldsmat, ble ingen middag i dag...

:vinke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hurra for våren

Det er deilig å gå å kjøpe blomster og pusle i hage. Tenk at neste vår har vi vær sin barnevogn atmed oss mens vi planter og koser oss :nigo:

:klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hurra for våren

Det er deilig å gå å kjøpe blomster og pusle i hage. Tenk at neste vår har vi vær sin barnevogn atmed oss mens vi planter og koser oss :nigo:

:klem:

Åh ja - det er noe å tenke på det! :rødme:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Trenger å kartlegge matinntaket.

I går:

1 skive pumpernickelbrød med makrell i tomat, melk til

1 eple

2 brødskiver med lett gulost

Peppes pizza, 3 biter med rømmedressing (jobbmøte)

2 knekkebrød med brunost, melk til

Gummigodis (takk til Snoppen som er snill og gir meg godteri i presang)

I dag:

2 knekkebrød med brunost

1 eple

2 knekkebrød med brunost

Div. søte kjeks og kanelsnurrer (jobbmøte) :dåne:

To porsjoner grønnsakssuppe og en kneippskive med (mye) smør

1 glass cola

1 skogsbæryoghurt

2 knekkebrød med brunost (nattmat)

Endret av Kirin
Lenke til kommentar
Del på andre sider

God morgen Kirin :klemmer:

så bra at formen er stigende og at energien sakte men sikkert vender tibake :) det er deilig nå som det endelig har blitt vår!!! Gratulerer med nye klær, og solbriller som trengs nå når sola stikker frem :Nikke: kan tenke meg at det er greit med klær som passer, da søsteren min var gravid ble hun så deppa av å ikke få på seg sine egne klær og det hjalp ikke at hun ikke fant noe særlig mammaklær hun likte! Hun handlet også på H&M!! det er da man skulle ønske man hadde sin egen kleskolleksjon! :fnise:

håper du får en strålende vår dag :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, deilig med klær! Egeen kolleksjon ja... Rart at ikke utvalget er større - er jo massevis av damer som er gravide til enhver tid. Burde være et bra marked.

God resten av fredagen til deg. Og helgen selvsagt! :klemmer:

Nå har jeg vært flink (synes jeg). Jeg har begynt å klippe hekken mot veien, noe som er et relativt digert prosjekt og må tas i omganger. Godt i gang nå i hvert fall, Snoppen skal også få ta sitt, da særlig det som er i høyden. Holdt på lenge nok til å bli god og sliten, og nå har jeg MASSE kvist å rydde og kappe opp og bli kvitt. Det er vel den verste delen av jobben.

Så har jeg også vært på Plantasjen i dag. Ønsket meg krokus i potte, men det hadde de selvfølgelig ikke. Da ble det to hvite, fylte narcisser og to lilla vårlyng i stedet. Har en av hver på verandaen og trappen ved inngangen. Ble kjempefint! :)

I dag har jeg endelig fått fortalt nyheten til mormor. Hun ble så utrolig glad, var så moro! :hjerte: Kjempeglad i mormor, og glad for at jeg "rakk" å bli gravid og dele nyheten mens hun enda er blant oss. Hun er tross alt nitti år.

Nå har jeg spist, og tenkte å bare slappe av etter hekklippingen. Ble sliten gitt. :fnise:

Hvis jeg orker skal jeg vaske en vask også, vi får se.

Dagens matinntak:

2 knekkebrød med brunost, melk

1/2 rundstykke med servelat

1 eple

2 rundstykker med servelat, melk (middag)

1 liten Daim + smågodt :sjenert:

1 glass Villa Farris

Endret av Kirin
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Oi, der rundet jeg 1000 innlegg. :eeeh:

Mormor fortalte forresten litt om sine to fødsler. Onkel, som er eldst, kom på bare fem - seks timer, og mamma i sin tur kom så raskt at jordmoren ikke engang nådde frem før hun var ute! Mormor sa at hun knapt rakk å komme seg fra telefonen til sengen før det var over. Hjelpe meg sier jeg bare... :dåne:

*knipeøvelser*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så flink du har vært idag :jepp: velfortjent å slappe av da ja!! absolutt velfortjent å ta helg :Nikke:

Har hørt at det kan være arvelig hvordan mormor/mor sine fødsler er.. så da kan det hende at du får en som er kjapp!!! lillebroren min var ute på tre timer ha!! så hvis det er riktig at det kan være arvelig, så kan du få en lett fødsel :Nikke: det er bra!

Kos deg med din kjære idag og ha en strålende helg :klemmer:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker nå mest på revning og sying og slike godsaker jeg da, når jeg hører om sånne superraske fødsler. Grøss!

Har ikke orket å gjøre noe mer i dag, men Snoppen er hjemme etter lønningspils og skal få æren av å skifte laken, for jeg gidder ikke. :lur:

Ble godis på meg gitt. :sjenert: Ja ja, det er jo fredag. Pils på noen og godteri på meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt en fantastisk lørdag! :rødme:

Ti uker! Fra min-mave.dk:

Om dit barn

Dit barn flyder nu frit rundt i fostervandet, og sparker og bevæger sig rundt inde i din livmoder. Dog er det stadig for tidligt, til at du kan mærke bevægelserne.

Når ugen er omme har du nu overstået den mest kritiske periode i graviditeten, og det er faktisk utænkeligt at dit barn vil udvikle medfødte defekter resten af graviditeten.

Hvor stor er dit barn?

Dit barn er i starten af denne uge nu ca. 3,1 cm lang (crl - målt fra isse til hale, sædehøjde), og vil vokse yderligere ca. 8-10 mm i løbet af ugen. Dit barn er ca. på størrelse med en lille tomat, og vejer nu ca. 10 gram. Graviditetssækken hvor dit barn ligger indeni er i starten af denne uge nu omkring 3,9 cm stor, og vil vokse yderligere ca. 7 mm i denne uge.

Hoved og ansigt :

Hovedet er blevet mere rundt, men fylder stadig ca. halvdelen af fosterets samlede længde. Øjenlågene er lukkede og åbnes først omkring 25-27 graviditetsuge igen. Ørerne er blevet fladere, men der er stadig et stykke vej førend de er færdigudviklet.

Krop :

De ydre kønsorganer udvikles stadig, men det er stadig for tidligt til at se om du venter en dreng eller en pige hvis du fik foretaget en ultralydsscanning. Fingrene er skilt fra hinanden og fingernegle begynder nu at blive dannet. Du kan nu se barnets ankler. Arme og ben er tynde og korte.

Indre organer mm :

Tarmene er stadig i navlestrengen. På et eller andet tidspunkt i denne eller måske først i næste uge vil blod begynde at cirkulere mellem barn og livmoder, og moderkagen begynder at fungere.

Alle organer er dannet, og de fleste af dem fungerer nu som de skal. Hjertet fortsætter med at pumpe blod frem til alle indre organer samt navlestrengen, som sørger for blod til moderkagen.

En liten tomat! :hjerter_rundt:

Dagens matinntak:

1 knekkebrød med brunost, melk

1 eple

1 kneippskive med hapå

1 kneippskive med gulost

1 stor porsjon med kongekrabbe og reker

X antall loffskiver med smør og lettmajones

1/2 liter Mozell

1 skål med varme bær og vaniljesaus

Litt smågodt

1 rundstykke med gulost

Elsker Snoppen min så masse, og så har jeg verdens beste venner. Jeg er så heldig! :strix:

Endret av Kirin
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...