Gå til innhold

Registerreim


Gjest Complex

Anbefalte innlegg

Gjest missLady

Jeg skal få skiftet registerreim på en Opel Corsa, har hørt at man samtidlig bør bytte vannpumpa, stemmer dette?? Noen som har litt peiling, blir jeg veldig glad for svar :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har vært standard å gjøre det på mine hvertfall. Når vannpumpen drives av registerreimen vil en vannpumpe som skjærer seg medføre registerhavari, derfor byttes ofte begge deler samtidig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke vanlig at vannpumpa skjærer seg, men at den begynner å lekke kjølevæske. Det er noe gummipakninger og sånn som har en begrenset levetid.

Hvis vannpumpa er drevet av registerreima så er det vanligvis masse demontering og arbeid å bytte den. Selva vannpumpa koster bare noen hundre kroner. I slike tilfeller er det vanlig å bytte vannpumpa selv om den tilsynelatende er OK.

Hvis vannpumpa ikke er drevet av registerreima så er det ikke noe poeng (økonomisk) å bytte den før den har begynt å lekke. Sparer ikke noe arbeids- eller delepenger på det. Jeg vet ikke hvilken løsning det er på Opel Corsa og det kan variere mellom de ulike motorene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vannpumpa og drivreim skiftes samtidig da det er mye arbeid og skifte bare vannpumpe og vannpumpa vil ikke holde like lenge som 2 stk. drivreme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På verksted hos oss anbefaler vi å skifte begge deler. Mange ganger ligger vannpumpe innfordbi reg reim, som gjør at hvis vannpumpa skulle begynne å lekke i ettertid, må hele jobben gjøres på nytt.....

Til våre biler koster en vannpumpe ca 1000 kr, og det er ikke lange tida å bytte den i tilegg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...