Gå til innhold

Sursøt saus


venus_

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Noen som har en god oppskrift på sursøt saus å dele?
Prøv denne..2 strøkne ss brunt sukker4 ss soyasaus2ss vineddik evt 7%eddik3 ss tomatpure (ketchup går også )1 1/2 dl hønsebuljong1 ss maizenamelRør sammen alle ingr, og kok opp.Jevn med maizenamel utrørt i litt vann (Ørlite, kanskje en ss )
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blank grovhakket løk i steikepanna, i rikelig med smør.

Ta av platen og hell på panna slik at smøret samler seg. Ha i noen ss hvetemel, som du lager smørjevning av. Hell på ei halvliter kraft eller vann. Begynn med litt, mens du rører til jevningen blir jevn, klumpfri og grøtaktig, og stadig tynnere. Ha i ei grønnsaksbuljongterning og en ss sukker. Kok opp under røring. Smak til med eddik. Kok i fem ti minutter til den tjukner og melsmaken er borte. Er ikke forbudt å heller bruke mais- eller potetmel.

Dette er en grei "norsk" basissaus som passer til røykt fisk og salt og røykt svin. Og den kan pyntes på med enkle grep. Soyasaus, skummetmelkpulver, gressløk, ingefær (men ikke samtidig!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for oppskrifter, men litt for sent :)

Jeg fikk til en som jeg ble kjempefornøyd med. Brukte tomatpure, ketchup, hp saus, lime, eddik, ananasjuice, sukker, vann og maisenna om noen er interessert :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...