Gå til innhold

Hva betyr konsesjonsplikt og regulering?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Sandman

Konsesjon betyr at eiendommen er konsesjonsbelagt. Oftest forekommende ved overdragelse av jordbrukseiendommer. Kjøper må ha en godkjennelse av kommunen for kjøpet. Loven har til hovedhensikt å hindre at jordbrukseiendommer går over til å bli en ren fritidseiendom, slik at jorda ikke lenger dyrkes.

Reguleringer, betyr at eiendommen inngår i en kommunal reguleringsplan, og at bruken av eiendommen er båndlagt til et visst formål, f eks bolig eller industri.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Octavia

Er det noe som også heter drivplikt i denne sammenheng, eller er jeg helt på jordet.

Hva er i så fall forskjellen på konsesjonsplikt og drivplikt?

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Sandman

Konsesjonsloven henger i grunnen nøye sammen med loven om bo- og driveplikt. Men kan få konsesjon på en landbrukseiendom, men ofte kan det kreve at man oppfyller bo- og driveplikten.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Dixie

Konsesjon gjelder for eiendommer over 20 dekar dyrket mark, eller 100 mål skog. Det er vanlig å ta med forbehold om at man får konsesjon når man legger inn bud på en slik eiendom. Man må søke ordføreren i den aktuelle kommunen om konsesjon senest 4 uker etter at avtalen er ingått, men det er Landbruksdepartementet som behandler søknaden. Det er også de som har myndighet til å justere kjøpesummen (untatt for løsøre) såkalt landbrukstakst.

Bo og driveplikten skal normalt oppfylles i løpet av et år, men om det er saklig grunn kan man søke om utsettelse. Man skal minst bo og drive i 5 år.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...