Gå til innhold

Hva annet enn kondolerer er det vanlig å si?


Jane F.

Anbefalte innlegg

Jeg vet egentlig ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg personlig er en slik person som gjemmer meg litt unna når jeg er trist, men somregel kan man ikke det, det er forberedelser til begravelsen og annet og jeg har jo lyst til å være der å vise henne min siste respekt. Jeg takler slikt så dårlig. Møtte en i slekten i byen i dag, men fikk liksom ikke presset ut av meg den vanlige frasen "kondolerer" fikk det rett og slett ikke til. så jeg lurer på om det er noe annet man kan si. må vel også nevne at familien vår er veldig formel av seg, lite klemming og sussing på kinn og slikt. Derrimot er jeg en slik person, men har vel nesten aldri gitt noet annet enn den nærmeste familien klem.

noen som har noe annet jeg kan si. skal skrive brev til litt fraflyttet medlemmer av familien, som er like gammel som meg men jeg vet ikke hva jeg skal si. evt hvordan jeg skal begynne... Huff dette ble rart...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

ikke alltid så viktig hva man sier, og man behøver ikke alltid si så mye i slike situasjoner. en klem, eller "det var leit, det som skjedde" kondolerer blir stivt og unaturlig for meg, for andre faller det helt naturlig. ingenting er feil,unntatt å late som ingenting..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med "Det er så trist at ** døde" Det var så trist å få høre at ** døde. Jeg tenker på dere nå" "Dette her er så leit" osv. Henger meg på å si det som faller inn. Det beste er å si noe, det eneste som kan være dumt er å ikke si noe som helst, ved man f.eks. later som alt er helt normalt eller prøver å være overblid når man møter noen i sorg. Hvis man ikke klarer å si noe fordi det er noe som er så vondt, så er det ikke dumt at man ikke klarer å si noe. UC?

Men er det din oldemor? Da trenger du strengt tatt ikke å si kondolerer til familien din? Kondolerer de deg? Du har jo mistet du også...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min dypeste medfølelse.

Jeg er så lei meg (for deg) / Jeg er lei for det.

Jeg hadde ikke noe forhold til "kondolerer" tidligere, før jeg trengte å høre det. Det er et fint ord. Fint at det finnes et eget ord. Tror det er et ord man må bli vant med.

Kondolerer så mye, eller så inderlig mye går også an, da blir det ikke bare ett ord.

Edit: srivkefiel

Endret av stjernekyss
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...