Gå til innhold

Hva slags saus bruker dere til svineribbe?


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Jeg pleier å bruke fløtesaus med ribbefett i...men hva bruker dere andre?

:)

Sorry! ser samme spørsmålet er stilt lengre nede ;)

Endret av kitekatt
Skrevet

Vi bruker bare ribbefett. Synes det er best.

Skrevet

Lager en glutenfri brunsaus som base, oppi der har vi ribbefettet, litt ekstra krydder, og rognebærgele som gir en nydelig søtsmak.

Skrevet

Jeg ville definitivt styrt unna fløtesaus. Synes ikke det passer i det hele tatt. Men det kan være godt med en litt skarp sjysaus med en del av fettet, litt kraft, bruning og smakt til med litt sennep.

Skrevet

Jeg lager jevning av mel og godt smør. Lager saus av jevningen med kraft, ribbefett, litt brunost, senep, salt og pepper. Synes det blir kjempegodt.

Skrevet

Jeg syns sausen til ribbe er vanskelig å få god. Tar og lager jevning av smør og mel som jeg lar blir brunt og deretter tar jeg og koker ut langpanne jeg har hatt ribba i. Men jeg kunne godt tenke meg å bare få med smaken og ikke alt fettet i pannen. Fettet skiller seg så veldig.

Jeg syns faktisk sausen er bedre dagen etter. Da har fettet lagt seg oppe på sausen og kan tas bort med en skje. Men da må man jo lage ribba dagen i forveien.

Skrevet
Jeg syns sausen til ribbe er vanskelig å få god. Tar og lager jevning av smør og mel som jeg lar blir brunt og deretter tar jeg og koker ut langpanne jeg har hatt ribba i. Men jeg kunne godt tenke meg å bare få med smaken og ikke alt fettet i pannen. Fettet skiller seg så veldig.

Jeg syns faktisk sausen er bedre dagen etter. Da har fettet lagt seg oppe på sausen og kan tas bort med en skje. Men da må man jo lage ribba dagen i forveien.

Du kan jo helle sjyen i et litermål og la det stå bare en liten stund, da er det ganske enkelt å helle av fettet som samler seg på toppen før du har selve sjyen i sausen. :)

Jeg synes uansett det som regel blir for lite saus med bare sjyen, så jeg bruker annen god kraft til å lage sausen i utgangspunktet, så tilsetter jeg litt sjy til slutt.

Skrevet

Det var lurt Nilma, skal prøve dette neste gang.

Gjest Elastica
Skrevet

Vi pleier kun å ha sjy og ribbefett.

Fløtesaus høres ikke fristende ut, men det er mulig det bare er jeg som ikke er vant til det.

Skrevet

Vi pleier å ha en skikkelig god og krafig brun saus, men uten fløte.

Skrevet

Mannen min bruker Hellstrøms oppskrift som inneholder bl.a. sjalottløk og hvitløk. Jeg var litt skeptisk til sistnevnte ingrediens i ribbesausen men synes den er utrolig god. Ellers synes jeg Mayes versjon med sennep og brunost hørtes spennende ut.

Skrevet
Vi pleier å ha en skikkelig god og krafig brun saus, men uten fløte.

:Nikke:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...