Gjest Gjest_lurer_* Skrevet 18. november 2008 #1 Skrevet 18. november 2008 noen som har tips til en vin som passer til indrefilet av lam?
Gjest Gjest Skrevet 18. november 2008 #2 Skrevet 18. november 2008 Det beste er nok å snakke med de på vinmonopolet og få de til å anbefale en, da de har somregel vet hva som passer til hva. Ellers kan du gå på vinmonopolets hjemmesider og søke på ingredienser. Kommer jo også ann på om du skal ha noe spesielt krydder/ tilbehør til lammet.
Gjest O-Ren Ishii Skrevet 18. november 2008 #3 Skrevet 18. november 2008 Hva skal dere ha som tilbehør? Og hva tenker dere om pris på vinen?
Solstrålejenta Skrevet 18. november 2008 #4 Skrevet 18. november 2008 Dette med vin er jo så forskjellig fra person til person, men jeg synes Montecillo er en veldig god vin og den passer også aller best til lam. "Nydelig følge til alle kjøttretter, men spesielt til lam." Står det iallefall beskrevet om den i vinkart. Dette er ikke en spesielt billig vin, men du får den fra drøye 100-lappen og oppover, litt avhengig av hvilken årgang man velger.
Gjest O-Ren Ishii Skrevet 18. november 2008 #5 Skrevet 18. november 2008 Dette er ikke en spesielt billig vin, men du får den fra drøye 100-lappen og oppover, litt avhengig av hvilken årgang man velger. Det er ikke de ulike årgangene som er forskjellen mellom de ulike Montecillo-vinene, det er hvordan vinen er lagret. Spanske viner har ofte betegnelsen Crianza, Reserva og Gran Reserva: Crianza: Lagret minst ett år på eikefat Reserva: Ett år på eikefat + ett år på flaske (minimum) Gran Reserva: To år på eikefat + tre år på flaske (minimum) Kun de beste årgangene blir Gran Reserva, og de fleste Gran Reserva som selges er lagret lengre enn minstekravet. Ellers så kan man si at spanske Rioja-viner er klassisk til lam, så også Bordeaux-viner. Men om man ikke har planer å om å grave dypt i lommeboken ville jeg gått for noe fra Rioja siden rimelige Bordeaux-viner er noe skvip. Du bør likevel se på hvilket tilbehør du skal ha, da det av og til kan ha mer å si for type vin enn kjøttet.
Gjest Gjest_søta_* Skrevet 18. november 2008 #6 Skrevet 18. november 2008 noen som har tips til en vin som passer til indrefilet av lam? En DERE synes er god hadde vel ikke vært så dumt?
Gjest O-Ren Ishii Skrevet 18. november 2008 #7 Skrevet 18. november 2008 En DERE synes er god hadde vel ikke vært så dumt? En vin man synes er god "å bare drikke" trenger nødvendigvis ikke å smake så bra til alle typer mat.
Jade Skrevet 18. november 2008 #8 Skrevet 18. november 2008 Hei! Jeg vil anbefale deg å ringe de som lager maten. De har nok gode tips til hvilke viner som passer til rettene de lager!
Gjest TS Skrevet 18. november 2008 #9 Skrevet 18. november 2008 vi fikk noen tips av cateringselskapet. i tillegg anbefalte de oss en på polet. han på polet sa helt andre viner enn de på cateringen... vi kjøpte noen og testet litt i helga, men følte at vi ønsket flere tips!! planen er å kjøpe inn dette i sverige en del billigere der gitt..!
A.P.Katt Skrevet 18. november 2008 #10 Skrevet 18. november 2008 Kanskje noe her kan passe, http://www.artoftaste.no/servlet/side?sect...&item=12531 ellers ville jeg heller ha lagt denne tråden inn på matforumet
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå