Backflip Skrevet 14. november 2008 #1 Skrevet 14. november 2008 Fiskepudding er jo godt og sunt, men jeg begynner å bli litt lei av standarden med kokte poteter og gulrøtter til, så da lurer jeg på om dere har noen spennende varianter? Det samme gjelder egentlig med fiskekaker også.
Pingting Skrevet 14. november 2008 #2 Skrevet 14. november 2008 Det er jo klassikeren med fiskepudding i terteskjell. Jeg pleier å lage det med reker (ikke sånne ekle fra boks), fiskepudding i terninger og tjukk, hvit saus. Vet at noen har oppi erter, gulrøtter og slikt også. Så har man det i terteskjell, og nyter. Litt klønete å spise, men veldig godt 1
Pingting Skrevet 14. november 2008 #3 Skrevet 14. november 2008 Og fiskekaker med ris og sweet chili saus er kjempegodt! Og en salat eller noe slikt ved siden av
Nemesis Skrevet 14. november 2008 #4 Skrevet 14. november 2008 Fiskepudding er vel ikke så sunt? Har du sjekket hvor mye fisk fiskepuddingen egentlig består av? Kanskje du kan variere det med å steke den? Og kanskje råkostsalat til.
venus_ Skrevet 14. november 2008 #5 Skrevet 14. november 2008 Fiskepudding er ikke så sunt, men heller ikke det verste å spise. Skive med fiskepudding og majones. Nam!
Gjest Gjest_Pia_* Skrevet 15. november 2008 #6 Skrevet 15. november 2008 Her spiser vi fiskekaker med hamburgerbrød, ketchup, tomat og salat. Det hender vi har stekte potetbåter til også! Ungene elesker det... Pia
Strix Skrevet 15. november 2008 #7 Skrevet 15. november 2008 Jeg spiser det meste som tilbehør: Kokte poteter, ris, stekte potetskiver, ovnsstekte potetbåter Gulrot, amerikansk grønnsaksblanding, vanlig salat m .tomat og agurk, broccoli Syns egentlig fiskepudding er geinalt sånn sett, alt passer liksom til
Gjest Gjest_gjest_* Skrevet 15. november 2008 #8 Skrevet 15. november 2008 Stekt fiskepudding med bønner i tomatsaus og råkost salat Kokt i hvit saus m gulrøtter og brokkoli
The Kitten Skrevet 15. november 2008 #9 Skrevet 15. november 2008 Fiskepudding er jo godt og sunt, men jeg begynner å bli litt lei av standarden med kokte poteter og gulrøtter til, så da lurer jeg på om dere har noen spennende varianter? Det samme gjelder egentlig med fiskekaker også. Hva med spaghetti?
Kamikatze Skrevet 15. november 2008 #10 Skrevet 15. november 2008 Lag "rekesmørbrød" med stekt fiskepudding istedenfor, eller i tillegg til reker, gjerne med grovt brød, istedenfor loff. Du kan ha en hurtig posefiskesuppe til. Kok ris til den akkurat såvidt er kokt. Steik løk, paprika og fiskepuddingterninger i ei spiseskjei godt smør med ei halv ts karri. Hell av kokevannet, legg i ei terning grønnsaksbuljong, og hell over matfløte, til du blir flau. Når det koker heller du over alt fra steikepanna, og lar det koke et minutt eller to, til konsistensen er fin. Du kan også steike små gulrotterninger i den, og sikkert mye annet. Og litt piri piri, lar tunga føle at den er i live. Ellers er jeg litt enig med Nemesis. En fiskepudding koster omtrent det samme som "firkantsei" , rundt tjue på rema. Det er ikke tvil om hva som gir mest for pengene, og å trekke fisk er ikke så arbeidskrevende.
Gjest Eurydike Skrevet 15. november 2008 #11 Skrevet 15. november 2008 Ellers er jeg litt enig med Nemesis. En fiskepudding koster omtrent det samme som "firkantsei" , rundt tjue på rema. Det er ikke tvil om hva som gir mest for pengene, og å trekke fisk er ikke så arbeidskrevende. Eller lag fiskematen selv - det er mye enklere enn man tror hvis man har foodprocessor eller tilsvarende, og er gjort på 15-20 minutter for fiskekaker og fiskeboller. For å svare på hovedspørsmålet i tråden så synes jeg at kokt blomkål og brokkoli passer godt til fiskeboller og fiskepudding. Til fiskekaker spiser vi ofte enten kålrabistappe og kokte poteter (evt + stekt bacon), eller ovnstekte mandelpotetbåter, blandet grønn salat med gode tomater og hjemmelaget aïoli.
Gjest Gjest Skrevet 16. november 2008 #12 Skrevet 16. november 2008 brekkbønnner, poteter, hvitsaus med hvitløk og løk og chili og sitron i, og reker til å toppe maten med, er det beste jeg får
Kamikatze Skrevet 21. november 2008 #13 Skrevet 21. november 2008 Forsinket torsdags på fredag. Tror jeg må ha blitt miljøskadd her... Hakk løk. Lag smørjevning med to-tre ss hvetemel i to ss smør. Brun det smørtrukne melet lett sammen med løken i ei gryte eller sautepanne. Ta av platen og rør inn litt vann til du får en jevn tjukk grøtaktig jevning, hell i ca en halv liter vann, og plopp oppi en toro grønnsaksbuljongterning og noen dråper sukkerkulør for farge, om du har (jeg hadde litt baconfett igjen etter frokosten - jippi!). Rør til det koker, og kast i en halv pose lapskausblanding, og etpar never fransk blanding (frosne grønnsaker). Småkok i fem minutter, til du har kokt ut melsmaken og sausen er tjukk og god. Skjær fiskekaker i terninger (eller stekte fiskepudingterninger), og kast dem i. La den trekke et minutt eller tre på ettervarmen. Søk tilflukt i nærmeste sofa... Til dessert blir det rødgrøt med melk, som jeg snublet over, i en annen tråd. Og som vekket barndomsminner. Men foreløpig har jeg søkt politisk asyl i sofakroken, til stønningen opphører, og jeg klarer å lee meg inn til kjøleskapet...
Gjest Gjest Skrevet 22. november 2008 #14 Skrevet 22. november 2008 - Terteskjell funker. Med karri. - På brødskiva (med egg eller reker, eller begge deler. Dill og pepper.) - I wok; tro det eller ei - I pasta, helst sammen med røykelaks og hvitløk i fløtesaus - klassisk stekt, men med revet råkost, remulade OG kapers(!) Kapers er undervurdert Som pålegg er det godt med chiliketsjup og purre, eller med majones og dill. Det er rett og slett anvendelig uansett. Hadde rester både av fiskepudding og diverse mexikansk her en dag. Lagde en "grøt" med surra løk og diverse grønnsaker, krydder, fiskepudding i terninger i wraps med naturell yoghurt og salsa + salat. Tipper du helt fint kan putte den i variasjoner av gratenger også med brokkoli og blomkål, gulrøtter og hvit saus. Fiskepudding, enten man kjøper billigvariant med lite fisk, litt mer fisk eller lager selv, er anvendelig til de fleste ting da fisken som brukes er ganske nøytral.
vanilja Skrevet 22. november 2008 #15 Skrevet 22. november 2008 Når jeg har stekt fiskepudding så har jeg poteter ,agurkbiter ,tomatbåter ,kokt gulrot til .Så har jeg stekt løk og smeltet smør over
hysteria Skrevet 24. november 2008 #16 Skrevet 24. november 2008 Fiskepudding med løk stekt i smør og brunsukker, brun saus, kokt potet og gulrot og tyttebærsyltetøy, sennep og sylteagurk. nammmm
Gjest Gjest Skrevet 24. november 2008 #17 Skrevet 24. november 2008 Fiskepudding med løk stekt i smør og brunsukker, brun saus, kokt potet og gulrot og tyttebærsyltetøy, sennep og sylteagurk. nammmm Si at du tuller
hysteria Skrevet 24. november 2008 #18 Skrevet 24. november 2008 Haha, nei, jeg tuller ikke. Det er seriøst kjempegodt! Prøv det samme tilbehøret til for eksempel fiskepinner eller steketorsk! Høres kanskje litt ut som makrell i tomat på brunost, men jeg synes altså det her er kjempegodt
Mamma1 Skrevet 24. november 2008 #19 Skrevet 24. november 2008 Fiskepudding er ikke så sunt, men heller ikke det verste å spise. Skive med fiskepudding og majones. Nam! Nei, nei, nei Ketchup. Skiver av fiskepudding på ferske rundstykker med ketchup:) Samme med fiskekaker.
Gjest Gjest Skrevet 24. november 2008 #20 Skrevet 24. november 2008 Bland sammen: 1del fiskesaus 1 del riseddik 1 del limesaft litt sukker Hakk opp agurk og gulrot i små terninger, chilli etter smak og koriander. Ha dette i "marinaden", la stå 1time helst. Server dette til fiskepuddingen sammen med ris, salat og sweet chilisaus el lignende.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå