Gjest Gjest Skrevet 28. oktober 2008 #1 Del Skrevet 28. oktober 2008 Jeg trenger sårt og fornye menyen i hverdagen. Det går stort sett i kyllingfilet i div former. Har du noen tips på enkel hverdagsmiddag? gjerne fisk (liker ikke så godt kokt torsk og sånn... heller fiskegryter el supper, eller stekt/ovnsstekt) TUSEN takk for alle tips!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Irmiel Skrevet 28. oktober 2008 #2 Del Skrevet 28. oktober 2008 Ovnsbakt laks er utrolig godt! Bare kutt opp diverse grønnsaker du liker (tomat, squash, sukkererter er veldig godt), legg de i en form og legg laksefileter oppå. Han en dæsj creme fraiche på toppen av hver filet, og krydre med salt og pepper.. eventuelt urter du liker Til slutt skviser du litt sitronsaft over det hele, og setter det i ovnen på 200 grader i 15-25 min (kommer an på ovnen din) Godt med poteter til Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 28. oktober 2008 #3 Del Skrevet 28. oktober 2008 Ovnsstekt fisk er kjempegodt i diverse varianter Jeg skal prøve laksetipset en gang, sliter generelt med å få samboern til å spise annet enn stekt fisk, fiskesuppe og plukkfisk. Du kan bruke fileter av hvit fisk; sei, steinbit eller torsk f eks, og legge i en form oppå f eks revet gulrot, løk eller purre, hvitløk og potet, ha over matfløte og revet ost (jeg pleier å bruke jarlsberg) og stek som angitt over. Hvis fisken er frossen når du har den i bør den steke lenger. Liknende varianter kan du lage med hermetiske og/eller friske tomater også. Wok med laks er også veldig godt, jeg pleier ofte å bruke kål, sopp, løk, gjerne sukkererter og gulrot, men det meste du får tak i av grønnsaker funker. Skjær laksefileter i biter og wok/stek. Du kan marinere eller steke med chili, hvitløk og ingefær, evt droppe hvitløken, ha i soyasaus eller en eller annen passende saus og servere med ris eller nudler. Ellers synes jeg variasjon i tilbehøret er bra - www.bbcgoodfood.com har mange forslag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Asti Skrevet 28. oktober 2008 #4 Del Skrevet 28. oktober 2008 (endret) Endret 14. desember 2009 av Asti Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest miramis Skrevet 30. oktober 2008 #5 Del Skrevet 30. oktober 2008 Jeg har fått dilla på husmannskost, kan komme med noen tips ettersom jeg kommer på dem: KOKT BLOMKÅL I OSTESAUS - Kok poteter - Kok blomkål - Stek smårettsbacon/vanlig bacon/spekeskinke Lag hvit saus: - 2 ss smør - 2 ss mel - ca 4 dl melk - La putre til du får ønsket konistens - Rør inn ca 2 dl revet ost, f.eks Jarlsberg - Rør inn ca 2 dl friske urter, gressløk og bladpersille Dander blomkålen (ca 1/2 per voksen) på et fat, hell over den varme sausen, dryss over bacon og litt mer grønt for pyntens skyld :-) Server med poteter (men tro meg, det går ikke mye poteter ...) Kjempegod husmannskost som tar veldig kort tid å lage ... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest miramis Skrevet 30. oktober 2008 #6 Del Skrevet 30. oktober 2008 FISKEGRYTE 2 Laksefiletet eller torskefilet 4 dl Fiskekraft 1/2 Purre 1 Gulrot 50 g Asparges-bønner 4 Sjampinjong 2 ss Smør 1,5 dl Matfløte 1/2 ss Hvetemel Salt og nykvernet pepper Skjær fiskefileten i porsjonstykker og kutt grønnsakene i biter. Kok opp fiskekraften og la fisken trekke i kraften ca. 5 minutter. Ta den opp. La grønnsakene trekke i fiskekraften til de er såvidt møre. Ta dem opp. Lag saus av smør, mel og fiskekraften + fløte eller melk. La det småkoke ca. 5 minutter. Legg fisk og grønnsaker i sausen og server med nykokte poteter til. KJEMPEGOD! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pingting Skrevet 30. oktober 2008 #7 Del Skrevet 30. oktober 2008 FISKEPAKKER (1 pr person) Bruk aliminiumsfolie til å pakke inn i. Bruk oppskjærte grønnsaker som potet, blomkål, broccoli, gulrot, kålrot osv. Legg laksefileter på toppen (de kan gost være frosne!) Hiv på litt smør, salt, pepper og hvitløk for dem som liker det. Stek på 225 grader i ca en halv time. Nam nam Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
janne84 Skrevet 30. oktober 2008 #8 Del Skrevet 30. oktober 2008 denne her vil jeg ha på mine innlegg.. er lei av å komme på middager... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pingting Skrevet 30. oktober 2008 #9 Del Skrevet 30. oktober 2008 THAI-FISK (4) Fiskefilet (hvit er best, synes jeg) i tyke strimler Tynn-tynnt oppskjærte grønnsaker som paprika, squash, sukkererter, gulrot osv. Kinakål er også veldig godt i, men den må ikke koke lenge, bør has i når retten er ferdig Ev. en boks med wokmix (vannkastanjer, bønnespirer, bambusskudd) 1 boks kokosmelk Rød curry paste Fish sauce Litt sukker Wok grønnsakene raskt, og legg dem til side. Ha litt olje i pannen, og la curry paste (1-2 ts blir mild smak til 4 pers) frese i et halvt minutt. Hell så i kokosmelk, fish sauce og sukker. La fisken trekke, tilsett grønnsakene når den er ferdig. Kjrempegodt med jasminris eller nudler! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest miramis Skrevet 30. oktober 2008 #10 Del Skrevet 30. oktober 2008 SUPPELAPSKAUS - kok opp 1 liter vann med 3 grønnsaksbuljongterninger - Ha i terninger av poteter, gulerøtter, kålrot og sellerirot (evt andre grønnsaker). - La småkoke i 10 min. - Ha i purre i ringer og pølse, f.eks røkt kjøttpølse i biter - La småkoke i 5 minutter. VOILA! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest miramis Skrevet 30. oktober 2008 #11 Del Skrevet 30. oktober 2008 JARLSBERGTORSK Legg torskefileter i smurt form. Salt&pepper, evt annet krydder, f.eks hvitløkspulver. Legg på tomatskiver, purre og dryss over revet Jarslbergost. Hell over matfløte. 200 grader, 30 min, midterste rille. Server med kokte poteter. Mmmm Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Faerie Skrevet 30. oktober 2008 #12 Del Skrevet 30. oktober 2008 *abonnerer* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurela Skrevet 30. oktober 2008 #13 Del Skrevet 30. oktober 2008 Torskegryte Lagde til meg og kjære i dag og brukte dette: (men det er bare å tating på slump og etter hva en selv liker av krydde og grønnsaker). 4 torskefileer, men det er jo bare å se ann størrelsen 3 gulrøtter 1 løk 1/2 paprika 1 boks hakkede tomater¨ 1/2 boks rømme Pizzakrydder/oregano Pepper Hvitløk (evt. andre kryddere og grønnsaker som ligger i kjøleskapet) Serveres med poteter Enkel å lageSett potetene til kokStek torsken, krydre med peppe under stekingKok opp tomatene, tilsett 1-2 fedd hvitløk (eller mer) og rømme. Smak til slik at kombinasjonen rømme/tomat blir god og ikke for mye rømme..Ta torsken over i grytaStek gulrøtter litt på sterk varme (slik at de blir litt krispy) putt i grytaStek løk, gjerne med krydder eks. pizzakrydder, ha i grytaStek paprika, ha i grytaSmak til med pepper, salt og andre krydre du ønskerGryta er som regel klar samtidig med potetene, og ikke bli redd om noen av torskefileene går litt i oppløsning, blir fortsatt godt Jeg er ikke en fan av kokt trosk, men dette er faktisk godt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
janne84 Skrevet 30. oktober 2008 #14 Del Skrevet 30. oktober 2008 for et supert emne Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ringblomst Skrevet 30. oktober 2008 #15 Del Skrevet 30. oktober 2008 Enkel kyllingform Grillet kylling i småbiter Purre Stekt Bacon Stekt champignon Matfløte og chilisaus blandet sammen Cashewnøtter Legg lagvis i en ovnsform og hell matfløten over, samt cashewnøtter. Ha i ovnen i 20 min på 200 grader. Server sammen med ris og salat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frk. Stella Skrevet 30. oktober 2008 #16 Del Skrevet 30. oktober 2008 Seibiff Seifilet - renskjæres og renses for ben, skjæres i passe stykker. Haes i en pose med mel, salt og pepper, stekes i margarin til de får fin skorpe. Etterstekes på lav varme i ovnen mens man bruner løk. Serveres med kokte poteter, revne gulrøtter/kålrot og stekt løk. En barndomsfavoritt jeg har funnet fram igjen - kjempegodt, lettvint og billig! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Irmiel Skrevet 31. oktober 2008 #17 Del Skrevet 31. oktober 2008 Kylling i fløtesaus 1 hel kylling 1-2 paprika 1-2 løk 3 dl matfløte(1 kartong) 100gram revet ost - Fres paprika og løk i pannen til løken er gyllen. Rens kyllingen for bein og eventuelt skinn om du vil. Ha paprika og løk i en smurt ildfast form, og ha deretter kyllingen på toppen. Hell over fløte og dryss over ost, og sett i ovnen i 15-25 minutter til osten er gyllen. Serveres med ris og/eller salat Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Crash Skrevet 31. oktober 2008 #18 Del Skrevet 31. oktober 2008 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gwendolyn Skrevet 31. oktober 2008 #19 Del Skrevet 31. oktober 2008 (Enda en) ovnsbakt laks med hjemmelaget potetmos, mhmmmmmm Vend dine valgte rotgrønnsaker i olivenolje i en ildfast form, krydre med salt, pepper og timian. Varmes i ovnen på 225 i 10 minutter. Ta ut formen og legg marinerte laksestykker oppå (valgfri marinade). Varmes i ovnen i ca 12 min. Potetmos, lett og veldig godt! : skrell og kutt potetene i biter. Kokes til de er mør. Hell ut vannet og "rist" litt så overflødig fukt forsvinner. Ta oppi en good klatt med smør og litt melk, før man moser dette sammen. Fyll på med smør og melk til man får den konsistensen man vil ha. Ser den litt "tørr" ut hjelper det med en ekstra klatt smør. Krydre med salt og pepper. Tips: pommes frites krydder får frem potetsmaken og gir en god smak på potetmosen. Serveres sammen med tatziki, eller rømme. Og annet ønsket tilbehør, *namnam* nå ble jeg sulten igjen.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosenrød Skrevet 1. november 2008 #20 Del Skrevet 1. november 2008 Må ha denne på mine innlegg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå