Gå til innhold

Pikekyss-oppskrift


Gjest Elastica

Anbefalte innlegg

Gjest Elastica

Er det noen som har en god pikekyss-oppskrift?

Jeg har så mange eggehviter til overs etter å ha laget spagetti carbonara.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

pikekyss:

2 eggehviter

120 g sukker

evt noen dråper konditorfarge

pisk eggehviter stive, tilsett sukker litt etter litt helt til du har en stiv frast masse.

legg på bakepapir med skje eller sprøyt små klatter med sprøyte.

stekes på 100 grader til de er helt tørre (ca. 1 time), de er ferdige når de er veldig lette og løsner lett fra bakepapiet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 9 måneder senere...
Gjest Peder Andreas
Er det noen som har en god pikekyss-oppskrift?

Jeg har så mange eggehviter til overs etter å ha laget spagetti carbonara.

Sannamor sin oppskrift var suksess - idag, mandag ble det noen pikekyss på oss takket være oppskriften til Sannamor!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...

Annonse

Marengs

4 eggehviter

250 gram sukker

1. Stivpisk hvitene.

2. Dryss på sukkeret og pisk videre til massen er stiv og blank.

3. Sett små topper med teskje eller sprøytepose på bakepapir. Stek ved 100 grader i 1-2 timer. Avkjøl på rist.

Fransk marengs:

100 gram eggehvite

1 ts. sitronsaft fra frisk sitron

50 + 50 gram sukker

100 gram melis

(1 egg er beregnet å bestå av 20g plomme og 30g eggehvite).

1. Pisk eggehviten og sitronsaften til skummet begynner å løfte seg.

2. Dryss i 50 gr. sukker og pisk på mellomhastighet.

3. Dryss i resten av sukkeret mens du øker hastigheten på vispen til skummet er helt stivt.

4. Sikt melisen og vend det forsiktig inn i hviten med slikkepott.

5. Sprøyt marengsen på et bakepapir og stek i ovnen på 150°C i 10 minutter.

Tips: Hvis du strør litt sukker over marengsen før du steker den blir den ekstra sprø.

6. Senk temperaturen til 100°C og la marengsen stå i ovnen til den er tørr (ca 90 minutter).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...