Gjest Elastica Skrevet 19. oktober 2008 #1 Del Skrevet 19. oktober 2008 Er det noen som har en god pikekyss-oppskrift? Jeg har så mange eggehviter til overs etter å ha laget spagetti carbonara. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sannamor Skrevet 19. oktober 2008 #2 Del Skrevet 19. oktober 2008 pikekyss: 2 eggehviter 120 g sukker evt noen dråper konditorfarge pisk eggehviter stive, tilsett sukker litt etter litt helt til du har en stiv frast masse. legg på bakepapir med skje eller sprøyt små klatter med sprøyte. stekes på 100 grader til de er helt tørre (ca. 1 time), de er ferdige når de er veldig lette og løsner lett fra bakepapiet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elastica Skrevet 19. oktober 2008 #3 Del Skrevet 19. oktober 2008 (endret) Tusen takk, Sannamor! Nydelig avatar, forresten. :rødme: Er den din? Endret 19. oktober 2008 av Elastica Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sannamor Skrevet 19. oktober 2008 #4 Del Skrevet 19. oktober 2008 ja hun er min stolthet! hun har akkurat blitt fem måneder nå, hun er vel åtte uker på bildet! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Sara_* Skrevet 3. august 2009 #5 Del Skrevet 3. august 2009 Kjempebra oppskrift :D Det ble veldig godt og alle ville ha mer ! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Peder Andreas Skrevet 10. august 2009 #6 Del Skrevet 10. august 2009 Er det noen som har en god pikekyss-oppskrift? Jeg har så mange eggehviter til overs etter å ha laget spagetti carbonara. Sannamor sin oppskrift var suksess - idag, mandag ble det noen pikekyss på oss takket være oppskriften til Sannamor! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Misty_* Skrevet 23. desember 2009 #7 Del Skrevet 23. desember 2009 hmmm hva har jeg gjort feil? de blir seige inni... men smaken er det ikke noe å utsette på Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 23. desember 2009 #8 Del Skrevet 23. desember 2009 Marengs 4 eggehviter 250 gram sukker 1. Stivpisk hvitene. 2. Dryss på sukkeret og pisk videre til massen er stiv og blank. 3. Sett små topper med teskje eller sprøytepose på bakepapir. Stek ved 100 grader i 1-2 timer. Avkjøl på rist. Fransk marengs: 100 gram eggehvite 1 ts. sitronsaft fra frisk sitron 50 + 50 gram sukker 100 gram melis (1 egg er beregnet å bestå av 20g plomme og 30g eggehvite). 1. Pisk eggehviten og sitronsaften til skummet begynner å løfte seg. 2. Dryss i 50 gr. sukker og pisk på mellomhastighet. 3. Dryss i resten av sukkeret mens du øker hastigheten på vispen til skummet er helt stivt. 4. Sikt melisen og vend det forsiktig inn i hviten med slikkepott. 5. Sprøyt marengsen på et bakepapir og stek i ovnen på 150°C i 10 minutter. Tips: Hvis du strør litt sukker over marengsen før du steker den blir den ekstra sprø. 6. Senk temperaturen til 100°C og la marengsen stå i ovnen til den er tørr (ca 90 minutter). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå