Gå til innhold

Guacomole


Fremhevede innlegg

Skrevet

Noen som har oppskrift på en god en?

Den man kjøper på butikken er lys grønn og smaker mest rømme, ganske skuffende. Den jeg spise ute sist jeg prøvde det var knall grønn (mye mørkere altså) sterkere og smakte ikke rømme i det hele tatt. Den var god å sterk på smak. Noen som har oppskrift som kan ligne?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg moser avocadoen med gaffel og har oppi litt sitron, hakket chili hvis jeg har, og kanskje litt tomat. Krydrer ikke noe mer enn chilien, bruker gjerne guacamole til sterk mat, og da foretrekker jeg at den er litt mild.

  • Liker 1
Skrevet

Jeg bruker å mose avakado som jeg har litt rømme, rødløk, lime, koriander, hakket tomat salt og pepper i.

Jeg synes ikke guacamolen skal være sterk, da ofte mexikansk mat er sterk i seg selv. Den er til for å mildne retten litt.

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Jo men jeg vil ha den litt sterk fordi den skal brukes til dipp ;)

Men ikke sånn sterk som brenner deg på tunga da, bare litt.

Mest mulig smakfull, med minst mulig rømme er vel det jeg egentlig vil ha.

Edit: noen ganger lagrer jeg halvferdige innlegg.. :sjenert:

Endret av Miley
Skrevet

Den beste jeg vet om, er den til venninna mi. Ta så mye avocado du vil, jeg har ikke et bestemt antall, syns det er bedre å smake den til etterhvert.

Altså:

Avocado

Hvitløk

Frisk chili

Frisk ingefær

Litt tomat

De krydrene du liker

Sitron

Og hvis det blir for skarp smak, kan du dempe med rømme eller creme fraiche.

Et tips til hvitløken. Noen syns rå hvitløk blir for skarpt uansett. Jeg pleier å ovnsbake det jeg skal ha på 200 grader, 10 minutter. Hvitløken blir helt myk, og du kan mose den som en paste. Den gode smaken er der, men ikke så skarp.

Skrevet (endret)

Jeg har stavmikser med beholder og oppi der putter jeg;

2 avocado

1/2 rød løk

1/2 rød chili (med stener)

1/2 kinesisk hvitløk

1/2 lime (skviset)

3-4 skiver jalapeno

kverner litt pepper og strør over litt havsalt

om jeg har hiver jeg oppi en neve persille/bladpersille/koriander

om den bare skal brukes til dip pleier jeg å ha i 2 ss lettrømme for å runde av smaken.

Dette kjører jeg til det er most.

Endret av Kristi
Skrevet

Det enkelste må da være å bruke 2 avokado, 1 ss rømme og en hakket chili?

Skrevet

hmm.. Jeg kjøpte den mixen til Santa Maria om å lage egen guacamole.

Men avokadoene jeg kjøpte var steinharde! De var hardere enn både gulrøtter og råe poteter, var nesten litt som tre-aktig masse.

Hvordan vet jeg om avokadoene er modne nok? Er det noe tegn jeg må lete etter når jeg skal å kjøpe? Har aldri lagd denne dipen før, så jeg bare tok to avokadoer :P

Skrevet
hmm.. Jeg kjøpte den mixen til Santa Maria om å lage egen guacamole.

Men avokadoene jeg kjøpte var steinharde! De var hardere enn både gulrøtter og råe poteter, var nesten litt som tre-aktig masse.

Hvordan vet jeg om avokadoene er modne nok? Er det noe tegn jeg må lete etter når jeg skal å kjøpe? Har aldri lagd denne dipen før, så jeg bare tok to avokadoer :P

Du angir jo tegnet selv: Avokadoene du kjøpte var steinharde, og dermed ikke modne. Moden avokado skal være myk, og gi litt etter ved lett trykk. Det sikreste er å kjøpe harde avokadoer og la dem ligge i romtemperatur sammen med epler eller tomater i noen dager, da modner de greit. Så snart de blir mykere, legger du dem i kjøleskapet frem til bruk.

Min guacamoleoppskrift, fra texmex-kokebok kjøpt i Texas:

2 avokadoer

en halv tomat, finhakket

2 ss finhakket løk

2 ss frisk koriander (valgfritt)

2 ss limesaft

salt, pepper

finhakkede jalapenos eller tabasco etter smak

Mos sammen, smak til og spis umiddelbart - guacamolen blir fort misfarget.

Skrevet

Apropos guacomole fra butikken, oppi den var det ikke mye avocado sist gang jeg sjekket. Bør nesten komme med en advarsel.

Skrevet

jeg har en veldig god oppskrift :jepp:

2 avacado

1 fedd hvitløk

litt av en pose med mix for guacamole fra santa maria

par spiseskje med rømme.

Denne dipen er knall go synes jeg :)

Skrevet

Lager min med 2 avocado, 1-2 hakkede tomater, 1 finhakket chili, saften fra en halv lime + salt og pepper. Får mye skryt for den, den er mild og god og mildner som sagt sterk mat.

Skrevet
jeg har en veldig god oppskrift :jepp:

2 avacado

1 fedd hvitløk

litt av en pose med mix for guacamole fra santa maria

par spiseskje med rømme.

Denne dipen er knall go synes jeg :)

Denne oppskriften er knallgod!

Når det gjelder kjøpe guacamole er den beste fra Santa Maria - de andre er IKKE gode i forhold!

Skrevet
jeg har en veldig god oppskrift :jepp:

2 avacado

1 fedd hvitløk

litt av en pose med mix for guacamole fra santa maria

par spiseskje med rømme.

Denne dipen er knall go synes jeg :)

Nå ble jeg litt nysjerrig på hva som er oppi mixen, i og med at resten av oppskriften inneholder avocado og hvitløk og rømme. Er det krydder og salt som er oppi mixen, sitronsyre? Noen som vet?

Skrevet

Ja guacamole mixn fra Santa Maria er overraskende god :)

Skal ta i mot tipset om å tilsette rømme og hvitløk neste gang, det gjør nok susen - selv om den er god plain også (altså bare avocado + krydderet) :sikle:

Skrevet

Dere som sverger til kryddermiks for guacamole fra Santa Maria:

Jeg blir oppriktig nysgjerrig på hvorfor dere vil tilsette maltodekstrin (en type stivelse) og glutamat (se for øvrig en annen tråd her i matforumet) til en dip som i utgangspunktet består av rene råvarer.

Jeg har vanligvis sett på slike tilsetningsstoffer som noe som man dessverre, uvegerlig får i seg når man kjøper ferdigmat. At noen ønsker å tilsette dette i hjemmelaget mat er derfor et mysterium for meg.

Gjest Gjest_Ida*_*
Skrevet

Jeg pleier å bruke denne oppskriften når jeg skal lage guacamole:

2 mode avocadoer

2 fedd hvitløk

1 ts chilipulver

Litt sitronsaft, etter smak

Kjempegodt :) Menge chilipulver og hvitløk kan varieres etter hvor sterk man vil ha den.

Ida*

Gjest Magica de Spell
Skrevet
Min guacamoleoppskrift, fra texmex-kokebok kjøpt i Texas:

2 avokadoer

en halv tomat, finhakket

2 ss finhakket løk

2 ss frisk koriander (valgfritt)

2 ss limesaft

salt, pepper

finhakkede jalapenos eller tabasco etter smak

Veldig lik den jeg bruker. Jeg pleier i tillegg å flå tomatene og fjerne kjernene før jeg finhakker dem. Liker også å tilsette litt hvitløk, og bruker vanligvis støtt, tørket chili istendefor jalapenos/tabasco.

Synes forøvrig guacomole er best når den er litt "chunky" og med substans, altså ikke helt finmost.

  • 2 år senere...
Skrevet

Noen som har en "spennende vri" å anbefale? :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...