Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Mr.havregrøt

Havregrøt, melk eller vann?

Recommended Posts

Guest Mr.havregrøt

Hva er forskjellen på havregrøt med melk eller vann?

Har du en god oppskrift på havregrøt med melk eller vann, eller begge deler?

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

yoga

Hei :)

Jeg lager havregrøten min på 2 dl vann og 1 dl melk, med litt salt, og 1 dl gryn..

Bon apetitt ;)

Jeg laget kun på vann før, men det smaker ufattelig mye bedre med melk i. Smaken blir ikke så "tam" da..

Edited by yoga

Share this post


Link to post
Share on other sites
Serenity88

Jeg bruker vann, blir mindre klissete, enklere å lage, koker ikke over, svir seg ikke :) Jeg blander på gefylen bare.

Vet mange bruker rosiner, kanel, epler osv for å få litt mer smak, greit å ha i særlig etter trening når man trenger mye næring.

Jeg bruker ikke sukker, men pleier å ha litt salt over.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Mr. Havregrøt

Ok. Takk. Men hva er forskjellen? Er det mer mat i den ene, eller er det sunnere med vann, osv ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
yoga

Den forskjellen det utgjør er så liten, at det ikke gjør noe særlig å snakke om. Det er jo litt mer "mat" i melk enn vann (les:næring)

Men ved snakk om så små mengder, gjør det ingen forskjell, hvis man tenker kcal, mat etc..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Concertina

Synes den smaker ufatterlig mye bedre med melk enn med vann, og konsistensen blir også bedre - mer grøt og mindre "lim".

Bruker 50 gram havregryn (med kli) og 2 dl melk, full guffe i mikroen på 2 min og 20 sek, veldig enkelt ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Meaty

Jeg har alltid lagd havregrøt med vann, og så bruker jeg sukker og melk på grøten når den er ferdig. Sikkert ikke så sunt, men jeg synes det smaker veldig godt sånn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aja

Melk er mye bedre :Nikke:

2 dl havregryn, 5 dl melk og litt salt bruker jeg :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Eurydike

Jeg synes havregrøt smaker mye bedre med vann enn med melk - det blir en renere havresmak, og konsistensen blir lettere.

Ellers er jeg blant dem som liker å la noen rosiner og eplebiter koke med i havregrøten, gjerne også feks et par oppskårne tørkede aprikoser. Frukten søter grøten, slik at det blir unødvendig med ekstra sukker, og tilfører også litt syrlighet som jeg liker godt. Med kaneldryss på i tillegg blir det perfekt. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kitty_katt

Helt klart best syns jeg med melk og vann. Bare vann syns jeg ikke er noe godt. Så har jeg kanel og søtningsmiddel (natreen) på. :spise:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Irmiel

Jeg lager min på vann :)

60gram 4korn i skåla, litt vann fra krana, inn i microen i fem min.

Så ut, 4ss Epleogpære syltetøy uten sukker fra Lerum, drysse over kanel, og så helle over litt melk og blande sammen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Grønt blad

Jeg pleier å blande melk og vann. Pleier å ta i noen få rosiner. Kanel helles på toppen.

Jeg måler ikke. Tar oppi noen skjeer havregryn, heller oppi noe melk og litt vann slik at det dekker grynene + litt til, og koker det i microbølgovnen i ca. 1,5 - 2 minutter.

Nam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Fat Sally Lee

Grøten blir en del søtere av melken, så en ikke behøver så mye ekstra søtning. Jeg bruker mest vann og en liten dæsj skummet melk for å få søtsmaken og fyldigheten melken gir. Jeg synes grøten blir litt kvalmende med bare melk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rødtoppen86

Det er sunnest med vann hvis man tenker kalorimessig, men så er jo litt melk sunt også da.

Selv bruker jeg vann og salt og kanel på toppen. Koker bare vannet i vannkokeren og så heller jeg det over en skål med havregryn og lar det stå noen minutter og svelle. Eventuelt har jeg en liten skvett melk over når grøten er ferdig svellet :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
thapara

Jeg lager alltid med vann, uten salt, synes det er best! Også har jeg bær oppå *nam*

Share this post


Link to post
Share on other sites
toriskogen

Melk er mye bedre :Nikke:

2 dl havregryn, 5 dl melk og litt salt bruker jeg :)

2dl havregryn = 85 gram + 5dl melk gir 640kcal alene uten bær eller sukker(dobbelt så mye som en mann på 70 kg med hardt arbeid trenger), og ernæringsrate på 50,17,33(dvs helt på blåbærtur for alle kjente kroppstyper på planeten jorden)

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Jeg lager alltid havregrøt med soyamelk. Kumelk holder jeg meg langt unna.



Anonymous poster hash: 69c6c...ebd

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Bruker en og en halv dl. Med havregryn, drysser over litt sukker og fyller havregunene med vann slik at de blir en fast klumt, ikke flyter. Har jeg god tid står dette noen minutter før jeg fyller på med melk opp til passe fast grøt, (aner ikke hvor mye, bruker skål med fast øyemål på). Har jeg dårlig tid fyller jeg melke på med en gang og lar alt stå litt. Havregryna sveller litt når de får stå litt i væske før koking. Det er bedre de sveller i skåla enn i magen og lager masse luft.

koker i minroen inntil alt har reist seg fra skåla, da rører jeg godt rundt, og koker videre på svak varme i 5 minutt. Sukker, syltetøy, frukt og bær, hakkede nøtter elle rmandler på toppen, nam.

Anonymous poster hash: 8bd1c...b26

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sabrina

Jeg bruker styrk melken. Blir kjempegodt. 1 dl. havregryn, 2 dl styrk melk, 1 ts linfrø, litt kanel over når det er ferdig. Mmm..

Brukte vann før, men det smake jo ingenting, følte at jeg spise en limklump. Og ja, de FÅ kaloriene ekstra er der jo, men verdt det :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...