Gå til innhold

Forsvarsadvokat


fuerza

Anbefalte innlegg

Har en forsvarsadvokat meldeplikt eller taushetsplikt? La oss si at Josef Fritzl utad benektet å ha hatt noe å gjøre med Elisabeth-saken, men til advokaten sin hadde han fortalt og tilstått alt. Blir da forsvarsadvokaten medskyldig om han ikke viderefører sannheten til myndighetene?

Eller,

Hvis det har seg sånn at forsvarsadvokaten har taushetsplikt, men allikavel forteller sannheten om Elisabeth-saken, blir han da straffet for brudd på lov? Og vil hans uttalelser være ugyldig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Bolledeig

Ved mistanke om hvitsnippforbrytelser har advokater meldeplikt til myndigheter. Vet ikke hvordan det er i straffesaker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Advokater har fullstendig taushetsplikt. Imidlertid vil en del advokater å ha problemer med å forsvare en person som påstår han er uskyldig i retten, men overfor advokaten har innrømmet skyld. Den vanlige praksis er at advokaten ikke spør direkte om skyld. Skulle advokaten gå ut med at klienten har innrømmet skyld vil dette ikke kunne brukes i retten.

En advokat kan ha meldeplikt hvis en klient ber ham delta økonomisk kriminalitet. Vanligvis vil advokaten opplyse til klienten at dette er ulovlig, og videre kjennskap til saken vil medføre at saken rapporteres inn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...