Gå til innhold

Tips til aktiviteter og temauker på SFO


Gjest Gjest_EMMA_*

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_EMMA_*

Jeg skal begynne i jobb som SFO assistent til høsten og skal i "idemøte" etter ferien hvor vi skal planlegge aktiviteter og temauker for barna.

Er det noen som har noen tips til hva vi kan finne på. Jeg har ikke så mye erfaring med barn i den aldersgruppen så da kan det jo være fint med tips fra dere med barn i skolealder eller andre med gode ideer.

Takk for alle svar.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Purple Haze

Forslag til ulike tema:

-Vikinger

- Dinosaurer

- Litteratur

- Vann

- Dyr

-Kunst/forming

- Barna får velge tema selv

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Gjest_Fiffi_*

Høsttema:

-Gå på tur i skogen og snakk om de fine høstfargene. Barna samler tørre blader/strå osv. Masse fine farger: Rødt, gult, oransje, brunt. Tegn opp trestammer på forskjellige store ark. La barna lime på bladene på riktig tre. Ei bjørk, et rognetre, et seljetre osv. Strå/gress i brune toner kan limes inn langs bunnen av arket.

- La barna tegne litt store blader i forskjellige fasonger (da må dere først snakke litt om forskjellige trær, gå ut og se på formen på forskjellige blader) omtrent på størrelse med ei voksen hånd. Bladene klippes ut, og males på begge sider med høstfarger. Så henger man opp ei eller flere snorer på tvers i taket i SFO-rommet, og henger opp bladene etterhvert som de er ferdige. De samme snorene kan brukes til å henge julepynt av papir i desember, snøkrystaller av papir i januar, vårblomster i mars/april/mai (avhengig av hvor man bor i landet og når våren kommer :)) og norske flagg i mai. Men husk å ta hensyn til om det er bevegelsessensorer i rommet! Ellers risikerer man at alarmen utløses på nattestid ved at takpynten rører litt på seg...

Fisketema- Snakk om hvilke fisker som er vanlige i Norge. Har barna selv vært med på fisketur? Hvordan ser egentlig en fisk ut? (Gjeller, finner, skjell osv)

- Kanskje dere kan dra på fisketur med SFO?

- Barn elsker å "fiske" med en kvist og en hyssingbit på en meter. Spiller ingen rolle om det er umulig å få fisk! Trenger ikke agn eller noe. I fantasien får de hval på kroken! (Jada, vet at hval ikke er fisk ;))

- Lag deres eget akvarium: Ta en pappeske. Legg den på siden, sånn at den blir som et rom med en vegg helt åpen. Mal eska blå inni. La barna tegne forskjellige typer fisk og andre sjødyr på papp. Klipp ut, mal/fargelegg på begge sider. Kan gjerne lime på litt sølvfolie også så det ser ut som sølvglinsende fisk. Heng fiskene i tynne nylontråder, og heng den fra taket i eska. I bunnen kan dere lime skjell og sand og småstein som barna selv har plukket i fjæra. På bunnen kan det også finnes sjøstjerner og krabber.

- Ha fisk til lunsj! Gjerne i form av fiskekaker pluss annen fisk som barna får smake litt av. Vet av erfaring at dersom noen få av ungene haaaaater fisk (garantert!) så er det plutselig en hel haug med unger som haaaaaater fisk... Derfor ville jeg ikke satset på å KUN servere fisk, men spe på med fiskekaker eller fiskepinner. Men om man er litt smart klarer man også å friste de små til å ville smake fisk når man snakker om det hele uka og gleder seg til godsakene.

- Dersom fisk er tema en uke kan det være greit å se Nemo eller Den lille havfruen på DVD som avslutning fredagen.

Hm... Ble engasjert her! Kommer tilbake med flere tips etter hvert!

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Gjest_mona_*

TS her

Kjempefine forslag her, spesielt det med høsttema, det skal vi gjøre.

Tar gjerne i mot flere tips.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...