Gå til innhold

Din beste pastasausoppskrift.


Gjest pastagal

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg synes denne er god: http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift2200.asp

Jeg bruker cheddar... God til tortellini og vanlig pasta.

Ellers lagde jeg en god tomatsaus i dag... Jeg følger aldri oppskrift på tomatsauser, tar det på feelingen og tar det jeg har tilgjengelig av ingredienser.

Idag lagde jeg den slik:

Stekte kort på middels svak varme i bunnen av gryta:

3 hvitløksfedd i skiver, litt hakket purre, litt paprikabiter og revet gulrot.

Hadde i:

1 boks tomater med chili, 2 ss tomatpuré, urtesalt, pepper, laurbærblad (husk å ta ut før servering), basilikum, oregano, timian, rosmarin.

Lot småkoke litt.

Ønskes en mildere smak kan du ha i litt fløte eller rømme. Jeg bruker egentlig litt mye av de siste fire nevnte krydderene, men det gjelder å smake seg frem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gladlaks

Ja, det kan du. :) Denne er veldig enkel!

Stek sopp med litt piffikrydder (ja, kanskje litt harry å bruke piffi, men det blir faktisk veldig godt her)

ta oppi hakket hvitløk etterhvert

hell over fløte og la koke til sausen er passe tykk.

parmesan på toppen. Nam nam

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min favorittpastasaus (tradisjonell...)

3 - 4 sjalottløk (banansjalottløk)

2 - 3 hvitløksfedd

2 bokser grovhakkede tomater (Helst av merket MUTTI)

2 ss tomatpuré

en klype sukker

nykvernet pepper

litt salt (smak til)

cayennepepper (piri-piri)

1 buljongterning

En splæsj fløte

Frisk basilikum (ca 2 ss revet/hakket)

Fres løk og hvitløk i olivenolje + en liten smørklatt.

Tilsett alle ingredienser bortsett fra den friske basilikumen. Den tilsettes rett før servering for å bevare farge og smak.

Denne sausen kan gjerne spises som den er, eller du kan tilsette f.eks kyllingfilet i biter eller rett og slett kjøttdeig.

Deilig til pasta og med et realt dryss parmesan!!!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Denne bolognesesausen lager jeg:

1 boks tomater

Kjøttdeig

Løk

Champinjong

Hvitløk

Tomatpuré

Litt ketchup

Revet gulrot

Salt

Pepper

Litt kanel

Diverse krydder/urter (varierer litt fra gang til gang)

1 klype sukker

Litt balsamico

Chilisaus/finhakket chili/tørket chili/chilipaste

Først steker jeg champinjong/løk i en stor gryte. Tilsetter så boksetomater. Steker kjøttdeigen for seg. Har i presset hvitløk revet gulrot og øvrige ingr. Kanel og litt sukker er viktig! Jeg lenger denne sausen koker, jo bedre blir den. Koker den på svak varme leeeeeeeenge. Har noen ganger i mais også.

Hvis du vil ha en mer "ekte" saus, kan du bruke ferske tomater istedenfor boksetomater, men da må du flå de først.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...