Gå til innhold

Skal du ha middagen på restaurant?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal du ha middagen på restaurant? Hvordan gjør dere det med evnt prøvesmaking? Er dette normalt?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Vi skal ha middagen i ett selskapslokale der de har en fast kokk m/hjelpere som bruker lage maten. Vi skal ta en tur til ham nå snart og prate om menyen, men har ikke tenkt å ha noen prøvesmaking. Stoler på at alt han lager er godt, har vært i flere selskaper i samme lokalet tidligere og alltid fått supergod mat.

Skrevet

Vi skal også ha middagen på restaurant, men prøvesmaking tror jeg ikke jeg har hørt noe om... Vi skal diskutere menyen selvsagt, og fortelle kokken hvirdan vi vil ha det. Dessuten er han sååå imøtekommende og flink, så jeg er ganske sikker på at vi får det som vi vil, uten smaking... (Er ikke akkurat noen gourmeter heller, så han vet nok mye bedre enn oss! :D)

Skrevet

Vi skal smake oss gjennom meny og viner med mor og svigermor fredag 30.mai.

Dette bør være helt vanlig! Hvem vil vel servere så mange gjester, uten å vite hvordan det smaker på forhånd..?? :roll:

Skrevet
Vi skal smake oss gjennom meny og viner med mor og svigermor fredag 30.mai.  

Dette bør være helt vanlig! Hvem vil vel servere så mange gjester, uten å vite hvordan det smaker på forhånd..?? :roll:

Jeg trodde også det var helt vanlig, men idag fikk vi vite fra restauranten at dette ikke var normalt i det hele tatt.... Så nå vet jeg liksom ikke lenger... ? :forvirra:

Skrevet

Vi leier også lokale med kokke og servitører inkludert. Stoler 100% på at de klarer å lage kjempegod mat til oss på den store dagen. De vet jo best hva som passer sammen og er en sikker vinner for alle gjestene. Men hvis jeg skulle servert en voldsom avansert og ukjent middag, skjønner jeg jo at dere ønsker å prøvesmake. Men så lenge det er en "normal" forrett og f.eks steik til hovedrett, er jo det ganske "seift"...

Jeg er iallefall ikkeno nervøs for maten!

MissS

Skrevet

Vi leier også lokale med faste kokker og servitører - og menyer. Mamma har erfaring med selskapet fra før, og vet at kvaliteten holder mål. Dessuten er de veldig imøtekommende, allerede ett år før (før menyene for neste år er klare!) har de understreket at de selvsagt vil foreta tilpasninger etter våre ønsker. Dessuten - min bestevenninne skal gifte seg på samme sted i sommer, så det blir jo nesten "generalprøve" på mitt bryllup.... (og jeg hadde bestemt meg for at vi skulle være der lenge før hun visste hvor deres bryllup skulle holdes... i tilfelle noen lurer :D )

Gjest Anonymous
Skrevet

Jeg trodde også det var helt vanlig, men idag fikk vi vite fra restauranten at dette ikke var normalt i det hele tatt.... Så nå vet jeg liksom ikke lenger... ? :forvirra:

Vi hadde vår bryllupsmiddag på restaurant i Oslo i fjor, stedet bytter meny flere ganger i året og følger sesongens råvarer. De bytta meny ca halvannen uke før vi skulle gifte oss og vi fikk litt hetta etterhvert fordi det drøyde så lenge før vi kunne velge ut det vi ville ha. De beskriver maten veldig bra i menyen og vi hadde vært der og spist før så vi stolte på dem, alt ble helt perfekt.

Snakk med dem og få dem til å beskrive rettene i detalj og be eventuelt om endringer hvis det er noe dere ikke liker eller tåler, de fleste steder er fleksible på dette. Vi hadde med oss en allergiker og sa fra på forhånd, det var ikkeno' problem.

Tror du kan slappe helt av, proffe restaurantører kan sitt fag.

Skrevet

Tusen takk for mange flotte input. :D Vi får bare krysse fingrene og håpe på at vi velger noe som faller i smak hos de fleste. Sambo ringte de igår, og vi skal møte de ettpar uker før bryllupet for å få vinanbefalinger til menyen vi har plukket ut. Det går nok bra. (Det gjør som oftest det, man må bare klare å se det positive i alt :wink: )

Skrevet
Hva ble menyen da?

Jeg husker ikke nøyaktig tilbehør, men det blir:

Forrett:

Avocado med reker, tomat coulis og kaviar

Hovedrett:

Kalvemedaljonger med madeira trøffelsaus

Grønnsaksseng med rotpurré

Dessert:

Balsamico marinerte jordbær - contreauis med krokan

Gjest Sommerbrud 03
Skrevet

Vi skal ha bryllupet vårt på et flott hotell - med en meget bra restaurant. -Har spist der en gang før, og da var jeg veldig fornøyd!

Vi fikk anledning til å "plukke og mixe" ønsker til forrett, hovedrett og dessert, måtte altså ikke velge en ferdig oppsatt meny. Neste uke skal vi reise dit og prøvesmake med viner og det hele.

Fantastisk service!

Skrevet

Forrett: Avocado med reker, tomat coulis og kaviar

Hovedrett: Kalvemedaljonger med madeira trøffelsaus Grønnsaksseng med rotpurré

Dessert: Balsamico marinerte jordbær - contreauis med krokan

Mmm.. Høres godt ut! :Nikke:

Skrevet
Mmm.. Høres godt ut! :Nikke:

:D Vi får desverre ikke prøvesmake, så vi satser på at det smaker like godt som det høres ut som.

Skrevet

Det gjør det sikkert.

Men jeg hadde ikke godtatt det. Om jeg så måtte betalt for å prøvesmakingen.. Skjønner ikke hvorfor dere ikke får det? Hva er begrunnelsen?

Skrevet

Begrunnelsen var at det er så mange selskaper der, og at de ikke har mulighet til å la alle som skal ha et arrangement der - prøvespise. :cry:

Dette er nemlig ikke en vanlig restaurant, mer et sted for større selskapeligheter...

Skrevet

Dårlig service. Men et svært bra sted. Så dere er nok i trygge hender!

Gjest Lady-M
Skrevet

Var i bryllup på Østmarksetra i februar. De var veldig flinke og maten var kjempegod! Tror ikke du bør bekymre deg...

Men det er vanlig at man får prøvesmake på restauranter.

Lykke til! :wink:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...