Gå til innhold

Sjarmere oppdretter?


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest

Hva er oppdrettere ute etter nå de velger valpekjøpere utover åpenbare ting som tid, str på familien, hva hunden skal brukes til og om kjøpere har erfaringer med hund?

Noen som kommer på noe mer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Gjest

Jeg vil si at erfaring og tid er det som teller mest for en oppdretter. Men selvfølgelig, det er jo alltid noens første hund, og da tror jeg nok at oppriktigheten, sammen med tid og hvorvidt kjøper blir oppfattet som oppriktig og hyggelig, teller. Det scorer nok pluss i boken at en alltid spør om råd og viser at en ønsker det beste for sin nye valp.

For all del, aldri lyv eller lat som du er noen du ikke er. Det verste for en oppdretter må være å innse at de har solgt en valp til en splitter pine gal kjerring, som virket så hyggelig og snill da de møttes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At du har tenkt til å gå på kurs! Evt. prøve deg på utstilling om du kunne tenke deg det, det er det mange oppdrettere som setter pris på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gode poenger over her, i tillegg:

Rasekunnskap - at du vet hva du prøver å anskaffe deg. Min rase blir f eks av mange ansett som selskapshund, og blir veldig overrasket når de oppdager et vakt- og jaktinstinkt de ikke hadde tatt høyde for.

Pelsstell, er det mye av det på rasen? Hvis du da ikke har hatt rasen før spør om råd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Om du har erfarne hundefolk blant venner/familie kan det også være noe oppdretter synes er positivt. Da viser du at du har noen som kan "passe litt på deg", og hjelpe deg. Særlig om du har noen med erfaring fra "din" rase.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Hvordan boforholdene er er jo også viktig. Om du har nok av plass til en hund, hunden har mulighet for å være ute i en hage e.l., om det er gode turforhold i området, f.eks. En del raser vil trives best om de får gå i skog/mark/fjell, så om du bor i nærheten av slike fasiliteter så er det positivt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...