Gå til innhold

Dere som dobbeltparkerer


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Jeg er imot dobbelparkering - like mye som alle andre, men jeg er enda mer dritlei av folk som gir fullstendig f..n i bilene som står ved siden av og bare hiver døren i bilen ved siden av - og når p-plassen er for smal for normen, skal det i ærlighetens navn sies at jeg dobbeltparkerer like mye som mange andre; rett og slett fordi jeg ikke ønsker bulker/skraper i bilen min av drittsekker som ikke bryr seg og potensielt parkerer ved siden av meg. Enig med alle at det er en stor uting, men jeg tar konsekvensene av andres dårlige holdninger til andres eiendom-rett og slett. en annen sak er at som det er nevnt ovenfor her; mange steder er policy'en at "her skal vi jommen skvise inn så mange biler som mulig, og tar mål av p-stripene etter den minste lille EL-bil de kan finne ( virker det som ihvertfall ). Da sliter jeg noe jævlig med min stasjonsvogn som er fylt opp med 3 barn og vogn - og dobbeltparkerer fordi jeg simpelthen ikke har noe valg. - Jeg tilpasser meg med andre ord "lokale p-skikker!! " En uting, og det gjør meg til en like stor idiot som alle andre som i gitt situasjon dobbeltparkerer - men la det være sagt; jeg gjør det ikke - om jeg har et valg om å la være!

You and me both!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

en dag hadde jeg kom ut fra butikken, med mine to barn så jeg at det stod en bil helt inntill bilen min. Jeg kunne ikke åpne døren på passasjer siden. Så jeg fikk satt på plass jenta mi på 3, som sitter i setet bak meg. Måtte spørre en dame som gikk forbi om hun kunne holde sønnen min 15 mnd mens jeg kjørte bilen frem. Fikk ikke åpnet døren hans....

Da var forbannet...

er det virkelig nødvendig å parkere så tett inntill andre biler, spesielt biler med to barnesetet i baksetet.... :sur:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Jeg er så drittlei på parkeringsplasser som fyller seg opp på senteret eller på pendlerparkeringen og kjøre rundt og rundt etter ledig parkeringsplass og så ser jeg en glippe mellom to biler litt lenger borte og svinger bort før noen andre ser det.... og så står det en idiot der som har brukt to parkeringsplasser for sin lille Polo eller Fiesta eller hva det måtte være?

Hvorfor???

Vinteren når man ikke ser de hvite strekene pga snø eller det ikke er malt opp streker er en ting, men når man ser strekene klart og tydelig. Hva er det i hodet deres som sier dere at det er helt greit at JEG bruker opp to plasser for å parkere? At det betyr at en annen ikke får plass bryr ikke jeg meg noe om?

Hva med å heller parkere innenfor strekene slik at det blir plass til en til ved siden av? Det tar ikke så forferdelig mye lenger tid, bare litt mer presisjon, og litt lavere fart.....

Jeg innrømmer at jeg dobbeltparkerer noen ganger, men det er kun når det er masse plass på parkeringsplassen ellers.

Hilsen

The Kitten :banantroll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Litt morsomt å se at i hele denne tråden er det kun én som vet at dobbeltparkering er noe helt annet enn det tråden handler om...

Men det er vel derfor det heter Kvinneguiden. :skratte:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg (og flere med meg) har visst misforstått uttrykket "dobbeltparkering", for jrg bruker det når det lukeparkeres i to parallelle rekker, har ingenting med striper å gjøre... :sjenert:

Godt mulig du har rett, men jeg skjønte ikke hva du mente med dette? Som i at noen steller seg feil vei i forhold til de andre bilene?

Når jeg tenker feilparkering tenker jeg de som steller seg i midten av to parkeringplasser. Eller med vilje parkere over en meter unna hvis det ikke er linjer og gjør det bare på trass.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

dobbeltparkering er vel å parkere slik at det ikke er plass til en bil til dersom det ved riktig parkering hadde vært plass til enda en bil, altså å bruke 1,5-2 parkeringsplasser på én bil. Da gjelder uttrykket for både parkering langs med vei og parkering i oppmerkede felter.

Jeg forstår forøvrig ikke hvilken type parkering Nigo-san snakker om når det er parkering i to parallelle rekker og hvor den ytterste rekken kan stenge inne biler i den innerste. Slike parkeringsrekker har jeg aldri sett.

Ellers er jeg av den typen som er snill når jeg mener parkeringsplassene er tilpasset bilstørrelser. Mange kjøpesenterparkeringsplasser er tilpasset små biler størrelse Fiat eller mindre. Jeg kjører en Golf stasjonsvogn og trenger plass både inn og ut av perkeringsplassen. Innebærer det at høyrehjulet mitt er på eller over den hvite stripen for at jeg skal kunne åpne døren på førersiden uten å måtte dritne til klærne mine, så gjør jeg gjerne det.

Er det derimot en stor parkering er jeg snill og rygger frem og tilbake, frem og tilbake om jeg er uheldig på første forsøk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Gjest

I den blokka hvor jeg bor, er det en idiot som parkerer scootern sin midt i et oppmerket felt for bil, i stedet for å bare sette den ytterst i rekka, på en måte utenfor de oppmerkede parkeringsplassene.

Det er alltid fullt på parkeringsplassene her, og da er det utrolig irriterende å se en liten drittscooter stå midt på og okkupere en hel parkeringsplass som er ment for en bil.

Den er jo så liten at det er egentlig mange plasser den kan stå bedre, men dusten som eier den skjønner tydeligvis ikke det =/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har alltid tolket begrepet dobbeltparkering slik Nigo-san gjør, altså når man parkerer i gaten og en eller annen luring parkerer utenpå den opprinnelige lukeparkeringsrekken. Omtrent sånn:

<> <> <> <> <> <> (dette er parkering langs en bygate :fnise:)

....... <> (dette er luringen, som gjerne kan få selskap av flere luringer)

Det kan ofte gå fint hvis lukene er såpass store at man likevel klarer å lirke ut bilen sin. Dersom bilene er parkert så tett at lukene er minimale er det derimot umulig å komme ut og man er i praksis sperret inne helt til allerede nevnte luring finner det for godt å flytte bilen sin.

Den måten å parkere på som det for det meste refereres til i denne tråden pleier jeg å kalle asosial parkering, men det er nok et høyst hjemmelaget begrep.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Dobbeltparkering er når man parkerer ved siden av (eller parallelt med, som tidligere nevnt), bak eller foran en annen bil slik at denne ikke kan komme ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest
Den er jo så liten at det er egentlig mange plasser den kan stå bedre, men dusten som eier den skjønner tydeligvis ikke det =/

Det er fordi dusten bare tenker på seg selv;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva heter det andre da? Når en bil tar to plasser. må ærlig talt si jeg aldri noen sinne har sett noen dobbelt parkere på den måten der. Sjelden det er plass til å parkere utenfor bilene i en gate.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje begge deler heter dobbeltparkering? Jeg har hørt bli brukt om begge deler (utenom KG). Begge deler er like dumt synes jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...