Gjest Gjest_surferosa_* Skrevet 10. april 2008 #1 Skrevet 10. april 2008 Mannen min er nyopperert, og som føleg av det må han spise moser mat de neste ukene. Har kokt masse grønnsaker, og moset, men det blir kjedelig med det til frokost, lunch, middag, og kvelds i 2 uker......huff. ALLE tips tas imot med takk.........
Gjest Frosk Skrevet 10. april 2008 #2 Skrevet 10. april 2008 (endret) Grøt, supper, fruktmos, smoothie... Jobber på sykehjem, og der har vi en del pasienter som får moset mat. Du kan selvfølgelig mose andre ting enn grønnsaker også - som kjøttkaker og pølser og fisk og...alt, egentlig! Mos for eksempel kjøttkaker sammen med saus, og server med potetmos og moste grønnsaker.. (Lurt å ikke mose alt sammen i lag, til en eneste smørje, bedre å ha grønnsaker for seg, poteter for seg etc, ellers blir det fort nokså uappetittlig. ) Edit: Og ja, selvfølgelig: du kan jo koke for eksempel røde linser og mose sammen med grønnsaker - eller lage indisk curry med kikerter - maaaange muligheter... Endret 10. april 2008 av Frosk
Scheherazade Skrevet 10. april 2008 #3 Skrevet 10. april 2008 Huff, det hørtes ikke så bra ut. Ser for meg at det er viktig å variere smakene, slik at det ikke blir for ensformig. For eksempel smaker jo ertepuré annerledes en blomkålpuré. Hvor finmost må det være? Kan du f.eks. ha små biter bacon i blomkålmos? (Hakket i food processor, for eksempel). Ellers er jo supper bra, for eksempel Jamie Oliver´s purre- og kikertsuppe, det går fint an å mose den helt, fransk potet- og purreløksuppe, tomatsuppe med ovnsbakte tomater og paprika, spedd med kraft og krydder, spansk gazpacho (eller hvordan det enn skrives) og så videre. Rømmegrøt? Ulike smoothies med fersk frukt, det er jo veldig næringsrikt. Kjedelig å ikke ha brød til suppen da... Men heldigvis går jo to uker fort!
fruenge Skrevet 10. april 2008 #4 Skrevet 10. april 2008 for å komme med noen tips så bør bør du si noe om hvordan operert han er. Etter noen operasjoner kan man spise knekkebrød når man skal spise moset mat. Har akkurat selv vært igjennom moset mat i en lang periode ettr en operasjon, men som sagt forklar hvordan operasjon så skal jeg komme med tips.
Gjest Gjest_surferosa_* Skrevet 10. april 2008 #5 Skrevet 10. april 2008 Hvordan opperert, jo de har tatt bort mandler, hevet ganen, og senket tungeroten, brent en del slimhunner, tatt bort drøvelen............Såkaldt snorke-operasjon. Takk for tips. Det er nok fin moset. Prøvde med risengrynsgrøt i dag, men nei, det ble for "grovt", vondt å spise, det raspet nedover i halsen..........
Gjest Frosk Skrevet 10. april 2008 #7 Skrevet 10. april 2008 Det er nok fin moset. Prøvde med risengrynsgrøt i dag, men nei, det ble for "grovt", vondt å spise, det raspet nedover i halsen.......... Du kan jo mose risengrynsgrøten også, bare kjør den i blender.
DDuck Skrevet 11. april 2008 #8 Skrevet 11. april 2008 ris og kylling med karrisaus? lapskaus? tenkte å si lasagne, men så nevnte noen lim her
Arielle Skrevet 12. april 2008 #9 Skrevet 12. april 2008 Når sønnen min var mindre, moset jeg alt mulig i blender. ALT kan moses i den:) Lettmost mat som du kan mose med gaffel; fiskeboller, kjøttboller m brunsaus, fiskekaker, kokt/stekt fisk, lapskaus/grønnsakssuppe. Ellers er jo grøt og posesuppe ferdigmost
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå