Gjest Stjernesol Skrevet 9. mai 2003 #1 Skrevet 9. mai 2003 Hei alle sammen! Jeg skal ha "hele" familien på 17. mai lunsj/middag, og tenkte jeg skulle servere blant annet rømmegrøt. Er det noen som har en god oppskrift som de vil dele med meg?? Og kan grøten lages på forhånd og varmes opp igjen noen timer senere? Takknemlig for alle svar -Stjernesol
Octavia Skrevet 9. mai 2003 #2 Skrevet 9. mai 2003 Her er oppskriften jeg bruker. (ca 4 pers) 5 dl seterrømme 2 dl hvetemel 7-8 dl melk ca 1 ts salt Fremgangsmåte: Kok rømmen ved svak varme ca 8-10 min. Rør inn 1 dl mel. Kok videre under omrøring til fettet skilles ut. Flyt av fettet. Rør inn resten av melet. Spe med melk til grøten er passe tykk. La grøten koke 8-10 min. Smak til med salt. Ha ikke prøvd å varme den opp igjen. Vil gjerne høre hva andre sier. Får vi klumpe-problemer?
Gjest Mayamor Skrevet 9. mai 2003 #3 Skrevet 9. mai 2003 For å få en litt syrligere grøt - erstatter du litt av melken med surmelk... Ellers når det gjelder oppvarming - ta bort snerken som har lagt se på toppen - så unngår du klumper. Maya30
Gjest Starya Skrevet 9. mai 2003 #4 Skrevet 9. mai 2003 Hm. Burde kanskje prøve det der en gang. Vi lager poserømmegrøt, vi.
Gjest ikke innlogget Sissi Skrevet 9. mai 2003 #5 Skrevet 9. mai 2003 Når det gjelder oppvarming så er følgende et alternativ: du kan gjøre det som tar tid på forhånd, dvs. få ut fettet og røre inn alt melet. Så lar du det hele bero, og sper grøten og koker den ferdig rett før servering.
Gjest Stjernesol Skrevet 9. mai 2003 #6 Skrevet 9. mai 2003 Tusen takk for svar alle sammen!! Og god helg :D -Stjernesol
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå