Gå til innhold

Bacalao


Kristi

Anbefalte innlegg

Legger ut oppskriften jeg bruker når jeg lager Bacalao.

Dette er en sikker vinner når vi har fest, Og det lager seg selv mens vi ordner oss og tar imot gjestene :)

(til 6-8 personer)

ca. 1 kg. Klippfisk

vann

25-30 poteter

3 store løk

4-5 stk. cayannepepper (spansk pepper)

2 bokser hermetiske tomater

2 bokser pimientos (hermetiserte paprika)

2 ss. tomatpurè

4dl olivenolje (ekstra virgin)

3-4 fedd hvitløk

ca 7 dl. vann

Vann fisken ut i et døgn, skift vann 2-3 ganger i løpet av det døgnet.

Rens fisken for skinn, skjær den i mindre stykker, og trekk den nesten ferdig.

Skjær potetene og løken i tynne skiver.

Brenn av oljen (den er ferdig når det breser hvis du har en tresleiv nedi oljen) når den er ferdig har du nedi hvitløken å lar den brese av seg for så å ta den utav igjen.

Ha i ingrediensene lagvis (begynne med løk, poteter, fisk, så hermetiske tomater, pimientos)

Tilslutt hell over vannet (jeg blander tomatpureen i vannet).

Drei i kjelen med jevne mellomrom så det ikke brenner seg.

NB: skal ikke røres i da blir den fort grøtete!

La koke på svak varme i ca 11/2- 2 timer

Server med brød og smør (Jeg bruker å lage focaccia til)

Lykke til!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg vet at jeg for noen "banner i kirken" nå, men dere får lukke øynene.

Jeg kjøper faktisk gryteklar, frossen klippfik på Rimi. Jeg orker ikke det der vanneut-styret og gjør det enkelt. det betyr at jeg også lager baccalao til hverdags noen ganger. Det gjør seg jo selv!

Jeg pleier også å hive i et glass oliven før servering. Det ser friskt og flott ut med de svarte flekkene i, og det er godt. Baccaalo er som kjøttkaker, alle har sin variant. Jeg altså med sorte oliven. Også lager jeg den gjerne om morgenen eller dagen før, så den får stått og trukket skikkelig. den er som fårikål, alltid best dagen etter. Sa da serverer jeg den "dagen etter".

Ellers er jeg veldig enig i at dette er glimrende festmat, det blir alltid tatt godt i mot og er annerledes og blir satt pris på. Enda så enkelt det er!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Samara

Jeg elsker baccalao, nam nam!!

Har imidlertid aldri prøvd å lage det selv, så denne må prøves en dag!

Har lagret oppskriften! Tusen takk for at du vil dele den. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...