Gå til innhold

Hva slags anbud skal vi velge?


Corine

Anbefalte innlegg

Vi er igang med påbyggings-prosessen på huset. Har fått godkjent byggesøknaden, og holder nå på med å innhente anbud fra entreprenører. Skal bygge på 50 m2 som skal inneholde større stue, to soverom, større bad og gang. Har fått 6 ulike anbud, som alle viser seg å være ganske så ulike.

- 2 av anbudene har vi "lagt bort" da de virker litt useriøse. Aktørene har blant annet ikke vært her på befaring, bare sendt oss tilbud via mail.

- 1 anbud er fra et seriøst firma med lang fartstid, men det var veldig dyrt i forhold til de andre tilbudene vi har fått. Ca 1.100 000 for hele tilbygget, inkludert badet.

- 1 anbud til 890 000, inkludert badet. Disse virker seriøse, men bruker antakelig utenlandsk arbeidskraft. Sa at de kunne gjøre noe av jobben svart, da vi sa at vi hadde fått billigere tilbud.

- 1 anbud til 750 000 inkludert badet. Lite firma, men virker seriøse. Godt inntrykk av kontaktpersonen.

- 1 anbud til 500 000, ekskludert badet. Det vil si at de gjør alt arbeidet, slik at det er klart for membran og flislegging. Jeg stusser litt på at dette anbudet er så mye rimeligere enn de andre.... blir litt usikker. Kontaktpersonen har sendt over materialliste som er laget hos materialleverandøren, og den ser lik ut som hos de andre anbudene. Stusser derimot på at arbeidskostnadene er så lave.

Så- hvordan velger vi blant disse? Vi har ikke så veldig god råd, så det frister så klart å ta den billigste. Men er litt redd for å gjøre noe feil. Noen som har erfaringer eller råd å komme med?

Setter pris på svar!

Corine

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det du først og fremst må gjøre er å sammenligne spesifikasjonene.

Det er velkjent at noen er så billige fordi de har regnet for dårlige materialer, for lite timer osv, så kommer det gjerne en tilleggsregning fordi det ble for knapt, og dere så at dere måtte legge til noe for å blir ferdige.

Ville forresten ikke satset på et firma som sa de kunne gjøre noe svart....akkurat det tyder å useriøsitet, og den kan godt ramme dere også.

Ut fra det du skriver her, ville jeg kanskje satset på det lille firmaet. Et lite firma er i sterk konkurranse med de større, derfor er de ofte billigere, fordi de ikke kan la mange jobber gå fra seg. I tillegg er de avhengig av et godt rykte, så sjansen er kanskje større for at de leverer kvalitet på selve arbeidet. Et dårlig rykte kan fort knekke firmaet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for gode tips Nabodama. Vi får sette oss ned og sammenligne de ulike anbudene enda flere ganger.

Om de har regnet for lite av enkelte materialer osv, er vanskelig å si, da vi kun har fått sammenlagte priser fra noen av firmaene. Eks: "Komplett graving og grunnmur = 100 000." Blir det da vårt problem om de har regnet for lite betong?

Forøvrig er jeg enig i at det lille firmaet med anbud på 750.000 kanskje er verdt å se nærmere på....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ut fra de opplysningene du gir her ville jeg holdt en knapp på det lille firmaet med pris på 750'. Forskjellen mellom dem og det store, seriøse firmaet er nok at det store firmaet har høye administrasjonskostnader.

Ellers bør du gjøre som Nabodama sier og sjekke spesifikasjonene. Det kan gå på dimensjoner på materialer, tykkelse på isolasjon osv. Komplett bad kan jo være så mangt i forhold til valg av type fliser f.eks. De har sikkert lagt inn billigste type og ønsker dere noe annet blir det brått kjempedyrt. Alternativt kan dere få velge fritt innenfor en spesifisert kvadratmeterpris.

Dere bør jo også skrive en skikkelig kontrakt med idsfrister, dagmulkter osv. Dersom noen er negative til slikt sier jo det litt om seriøsiteten.

Lykke til!

Hilsen Lille meg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest rompehår

hvis firmaet blir nødt til å sende tillegsregning fordi de har regnet for lavt har kan ikke denne overstige 15% av anbus beløpet,så hvis de til 500000 har regnet feil så blir ikke regningen dyrere enn maks 575000,blir fort dyrere når en entreprenør skal leie inn arb.kraft til et ekstra bad,da entreprenøren også som regel har påslag på under entrprenørens tilbud,derfor er det mange ganger billigere å ordne rørlegger,flislegger elektriker selv,og ikke ta alt i en pakke,håndverkerne prater sammen på plassen så det er vel ikke noe problem

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...