Gjest Tiilibri Skrevet 20. mars 2008 #1 Del Skrevet 20. mars 2008 Jeg har dessverre ødelagt kjøkkenvekten min og skal lage en kake der oppskriften oppgir hvor mange gram du trenger av hver ingrediens. Hvordan regner jeg om slik at jeg finner ut hvor mange desiliter grammene utgjør? Jeg skal ha 600 gram sukker, 500 gram hvetemel og 300 gram melis. Smør også, men der bruker jeg "linjalen" på pakken. (Det er for øvrig Arkanas langpakkekakeoppskrift) Håper noen kan hjelpe meg med dette med en gang, det haster virkelig!! Tusen takk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chiquita Skrevet 20. mars 2008 #2 Del Skrevet 20. mars 2008 500g hvetemel er litt under 8,5 dl (250g er ca 4,2 dl) 600g sukker ca 7 dl (300g er ca 3,5 dl) - i følge mitt dl-mål... Melis aner jeg desverre ikke Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Emilio Skrevet 20. mars 2008 #3 Del Skrevet 20. mars 2008 500g hvetemel er litt under 8,5 dl (250g er ca 4,2 dl) 600g sukker ca 7 dl (300g er ca 3,5 dl) - i følge mitt dl-mål... Melis aner jeg desverre ikke Her finner du eksempler på mål og vekt for noen matvarer. http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=10969 Kjøpmannen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
cornygirl Skrevet 21. mars 2008 #4 Del Skrevet 21. mars 2008 Jeg lurer også på hvor mange desiliter 300 gr melis er.. Har sett på matprat.no, men der står ikke melis.. Noen som kan hjelpe? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Saeria Skrevet 21. mars 2008 #5 Del Skrevet 21. mars 2008 Fant noen mål her, der i blant melis: http://www.kunnskapsbasen.com/heleinnlegge...t=18&ukt=91 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_marianne_* Skrevet 29. januar 2009 #6 Del Skrevet 29. januar 2009 jeg lurer på hvor mange dl 200g pasta? noen som har mulighet til å finne det ut? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Frosk Skrevet 29. januar 2009 #7 Del Skrevet 29. januar 2009 jeg lurer på hvor mange dl 200g pasta? noen som har mulighet til å finne det ut? Det kommer helt an på hvilken type pasta du har - har du for eksempel skjell eller sløyfer så vil 200 gram pasta bli flere dl enn dersom du har makaroni. (Siden makaronien blir mer "tettpakket" enn det f.eks sløyfene er ) Sjekk hvor mange gram pasta pakken inneholder. Si den er 500 gram; isåfall, hvis du skal ha 200 gram, tar du 2/5 av pakken (eller litt under halvparten). 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_marianne_* Skrevet 29. januar 2009 #8 Del Skrevet 29. januar 2009 det er pasta penne, de små rørene. fullkorn. boksen er på 500g Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Frosk Skrevet 29. januar 2009 #9 Del Skrevet 29. januar 2009 det er pasta penne, de små rørene. fullkorn. boksen er på 500g Da tar du litt under halvparten av pakken. (Halvparten vil jo være 250 gram). Om du vil ha det helt nøyaktig, og du har en full 500-grams pakke, så kan du selvfølgelig måle opp hvor mange desiliter hele pakken er, og så ta 2/5 av det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. oktober 2011 #10 Del Skrevet 6. oktober 2011 500g hvetemel er litt under 8,5 dl (250g er ca 4,2 dl) 600g sukker ca 7 dl (300g er ca 3,5 dl) - i følge mitt dl-mål... Melis aner jeg desverre ikke Wow... det ser ut som om du tok deg bryet med å måle opp dette for ts? Isåfall fortjener du et solid klapp på skulderen og et takk! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chiquita Skrevet 6. oktober 2011 #11 Del Skrevet 6. oktober 2011 Nei da, har ikke målt og sjekket... På siden av dl-målene mine står det angitt mel og sukker i gram sammen med antall dl... ;-) Men takk alikevell ;-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Meridian Skrevet 6. oktober 2011 #12 Del Skrevet 6. oktober 2011 (endret) 1 g er det samme som 1 mL. Nå tenker ikke jeg på massetettheten til de forskjellige produktene, men... 1000 g (som er det samme som 1 kg) er det samme som 1000 mL (som er det samme som 1 L). Så da vil jeg tro at 600 g sukker er det samme som 600 mL sukker som er det samme som 0,6 L sukker, og det er jo 6 dl sukker. 500 g hvetemel er det samme som 5 dl hvetemel, og 300 g melis er det samme som 3 dl melis. 1 kubikkdecimeter(dm^3) er det samme som 1 L, by the way! Ikke skyt meg om jeg tar skammelig feil nå, da ... Endret 6. oktober 2011 av meridian Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 7. oktober 2011 #13 Del Skrevet 7. oktober 2011 1 g er det samme som 1 mL. Nå tenker ikke jeg på massetettheten til de forskjellige produktene, men... 1000 g (som er det samme som 1 kg) er det samme som 1000 mL (som er det samme som 1 L). Så da vil jeg tro at 600 g sukker er det samme som 600 mL sukker som er det samme som 0,6 L sukker, og det er jo 6 dl sukker. 500 g hvetemel er det samme som 5 dl hvetemel, og 300 g melis er det samme som 3 dl melis. 1 kubikkdecimeter(dm^3) er det samme som 1 L, by the way! Ikke skyt meg om jeg tar skammelig feil nå, da ... Du tar feil... Her er vekten på 1 dl av et par vanlige "bakevarer": Hvetemel 60 gr Langkornet ris 80 gr Margarin / smør 95 gr Melis 60 gr Sukker 90 gr Som et apropos så veier: Tomatpuré 120 Salt 125 Salt og tomatpuré har altså dobbelt så stor tetthet som hvetemel og melis, ergo er Meridians regnestykke litt risikabelt hvis man er ute etter et forholdsvis godt resultat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Spinell Skrevet 7. oktober 2011 #14 Del Skrevet 7. oktober 2011 1 g er det samme som 1 mL. Nå tenker ikke jeg på massetettheten til de forskjellige produktene, men... 1000 g (som er det samme som 1 kg) er det samme som 1000 mL (som er det samme som 1 L). Så da vil jeg tro at 600 g sukker er det samme som 600 mL sukker som er det samme som 0,6 L sukker, og det er jo 6 dl sukker. 500 g hvetemel er det samme som 5 dl hvetemel, og 300 g melis er det samme som 3 dl melis. 1 kubikkdecimeter(dm^3) er det samme som 1 L, by the way! Ikke skyt meg om jeg tar skammelig feil nå, da ... Du tar skammelig feil for alle andre råvarer enn vann. (og da synes jeg nesten du ba om denne smileyen...) Man er helt nødt til å ta hensyn til massetettheten når man regner om fra vekt til volum, så hvis man mangler vekt, men har desilitermål er det best å google slike saker. Hvis ikke risikerer man de underligste resultater på kjøkkenet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ryvre Skrevet 14. juni 2012 #15 Del Skrevet 14. juni 2012 Men hva med creme fraiche? Jeg trenger 3dl og har en boks i kjöleskapet som er på 300g Kan jeg bruke hele boksen da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. juni 2012 #16 Del Skrevet 14. juni 2012 Ja. Anonym poster: 20c542ca6230aa9856e0225f45082921 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kråkefjas Skrevet 14. juni 2012 #17 Del Skrevet 14. juni 2012 1 g er det samme som 1 mL. Nå tenker ikke jeg på massetettheten til de forskjellige produktene, men... 1000 g (som er det samme som 1 kg) er det samme som 1000 mL (som er det samme som 1 L). Så da vil jeg tro at 600 g sukker er det samme som 600 mL sukker som er det samme som 0,6 L sukker, og det er jo 6 dl sukker. 500 g hvetemel er det samme som 5 dl hvetemel, og 300 g melis er det samme som 3 dl melis. 1 kubikkdecimeter(dm^3) er det samme som 1 L, by the way! Ikke skyt meg om jeg tar skammelig feil nå, da ... Jeg bare lurer litt hva du tenker når du skriver dette. Har du aldri merket at noe av samme størrelse kan være tyngre enn andre ting? Veier en liter stein det samme som en liter vann? Rare greier. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Meridian Skrevet 14. juni 2012 #18 Del Skrevet 14. juni 2012 Jeg bare lurer litt hva du tenker når du skriver dette. Har du aldri merket at noe av samme størrelse kan være tyngre enn andre ting? Veier en liter stein det samme som en liter vann? Rare greier. Altså, jeg visst det var noe galt, men ser jeg allerede er blitt skutt... Jeg har iallfall lært at 1g er det samme som 1 mL, noen som kan forklare den? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest _Blomsten_ Skrevet 14. juni 2012 #19 Del Skrevet 14. juni 2012 Altså, jeg visst det var noe galt, men ser jeg allerede er blitt skutt... Jeg har iallfall lært at 1g er det samme som 1 mL, noen som kan forklare den? Det gjelder vann! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bud Skrevet 14. juni 2012 #20 Del Skrevet 14. juni 2012 Du må ta massen tetthet og egenvekt til ettertanke. Utdannelse er det som er igjen når det som er lært er glemt sier de, og jeg er ferdig utdannet. Husker altså ikke de rette formlene, men jeg kontakte min venn naturfaglæreren og fysikeren, han kan garantert gi deg rett svar. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå