Gå til innhold

Insektsnetting til vinduer


Gjest Problematique

Anbefalte innlegg

Gjest Grafica

Vi bor i kjellerleilighet og har vinduer på bakkenivå, og i fjor sommer var det litt for mye småkryp som fant veien inn til at det føltes komfortabelt... Type gigantedderkopper og to ganger, snegler...

Vi kjøpte sånn insektsnetting med "borrelås" fra kid som man bare limer på vinduskarmen. Håpløst, det satt ikke ordentlig, vi måtte dytte den på plass flere ganger om dagen.

Nå har vi tenkt til å innstallere "ordentlig" insektsnetting. Men vinduene våre er LANGT fra standardmål. Noen som vet ca hvor mye vi må regne med? Vinduene våre er 115x85cm, og det er to stykker. Noen som kan anbefale firmaer i oslo-området?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Gjest

Sånn har vi gjort på hytta (hvor myggen er stooor og sulten):

Bygg deg en ramme som passer akkurat, og som du skrur fast i karmen med hengsler, deretter kjøper du 3M insektsnetting (også med borrelås) om borrelåsen ikke sitter skikkelig kan du jo bare skyte den fast med noen stifter. Deretter strekker du på nettingen. Synes dette funker veldig bra, ikke minst fordi nettingen er elastisk, og sånn sett kan strekkes slik at den henger stramt, og det ser ok ut. Sett borrelåsen på innsiden av rammen slik at den ikke synes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grafica

Vi har ikke tilgang på sag eller slikt akkurat, og dessuten har vi avtalt med huseier at om vi skal få lov til å sette opp noe slikt, så er det noe som blir permanent... (og ja, vi jobber med å få de til å betale! For hvis det er noe som skal bli igjen når vi flytter ut, mener vi ikke at vi skal være de ansvarlige til å betale...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grafica

Ikke i det hele tatt! Denne er nyoppusset for ca to år siden, det er isolert godt, vi har radiator og peis (ja, peis!) i stua, varmekabler i gulvet på kjøkkenet, gangen, badet og soverommet. I stua og på soverommet er det vindu. Alle vegger er hvite, og for å slippe lys inn på kjøkkenet er den ene veggen på soverommet ren glassbyggersten :) Så her er det verken mørkt eller trist!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Annonse

Gjest Gjest

Vær bare forsiktig når du skal fjerne borrelåsen. Jeg fjernet min for litt siden, og den satt så godt at maling + deler av treverket på veggen fulgte med. Måtte male 2 nye strøk, og hadde heldigvis tatt vare på malingsslumpen fra 2 år tilbake.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grafica

Ja, her også forsvant noe av malingen når vi fjernet borrelåsen, men siden det er helt ytterst på vinduskarmen, så blir det jo også der hvor rammene til den "faste" insektsnettingen skal stå. Hvis ikke så kommer vi til å tilby oss å male, såklart :) Er ikke store flekkene nå, heldigvis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...