Gå til innhold

Gulrotkake


Marianne

Anbefalte innlegg

Er det noen som har en fantastisk god oppskrift på en gulrotkake, så hadde jeg blitt utrolig lykkelig hvis dere ville delt den med meg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Solgløtt

Hei Marianne! Hyggelig å gjøre folk lykkelige! Dette er den desidert beste:

2 egg

250 g sukker

piskes til eggedosis

2 ss smeltet smør

1/2 ts vaniljesukker

125 g hvetemel

1 ts bakepulver

1/2 ts malt allehånde

1/2 ts kanel

1/2 ts salt

2 stk fint revne gulerøtter

60 g hakkede valnøtter

Rund bakeform - 180 gr. - 45-50 min. - midterste rille

Glasur:

30 g mykt smør (ikke smeltes)

60 g philadelphia ost

1ss revet sitronskall

250 g melis

Mmmmm! Jeg får vann i munnen selv jeg! Tror jammen jeg skal bake litt selv i morgen...... :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gulrotkake (uten nøtter)

180 g Sukker

2 egg

130 g Hvetemel

1 ts Natron

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

1 ts olje

300 g Revne gulrøtter

(Jeg pleier å dobble deigen for å kunne fylle en avlang brød form)

Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland inn kanel, vaniljesukker, olje, mel, natron og bakepulver. Tilsett gulrøttene.

Stekes på 175 grader i ca 40 min. (event. til den ikke er rå i midten. I avlang brød form)

Glasur

50 gr Mykt smør

1 ts vaniljesukker

125 gr Melis

1 pk philadelphia ost

Blandes!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sverger til denne oppskriften, som blir utrolig saftig pga. oljen i røra! Nam!

4 egg

3 dl sukker

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts kanel

1 ts salt

1 ts vaniljesukker

1 1/2 dl olje (solsikke eller soya)

5 dl revet gulrot

Visp eggedosis av egg og sukker. Bland i hvetemel, bakepulver, kanel, salt og vaniljesukker. Rør til en jevn røre. Ha til slutt i olje og gulrøtter. Ha røra i en springform (middels) og stek ved 180 grader i ca. 35 minutter (til den slipper formen). Avkjøl.

Glasur:

1 beger Philadelphia-ost

saften av 1/4 sitron

2 dl melis

Bland til en jevn masse i food-prosessor eller bolle. Fordel tynt på den avkjølte kaken.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oppskriften til Ingeborg bruker jeg også, kan skrive under på at den er kjempegod!!

Og kaka blir bare bedre etter noen dager, enda saftigere....

mmmmm :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Samara

Jeg har visst samme kakeoppskrift som Ingeborg - knallgod kake! Eneste glassuren min som er litt annerledes. Slik lager jeg glassuren:

50 gr. Margarin (røres mykt)

1 eske Philadelphia

3 dl melis

2 ts vaniljesukker

Nam nam!! :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tusen hjertelig takk alle sammen. Da skal det bakes til den store gullmedaljen her :) Må jo prøve alle oppskriftene :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...