Gå til innhold

Wok?


Gjest Kari Waalsman

Anbefalte innlegg

Gjest Kari Waalsman

Jeg så denne artikkelen http://kropp24.no/php/art.php?id=640 og lurte på om det er som har flere tips til Wok retter? Tips til forskjellige krydder, tilberedninger etc? Står i artikkelen at man kan bruke vanlig panne, blir det noe tess da? Burde man ikke ha Wok panne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Gjest

Jeg lager wok etter hva jeg har av grønnsaker, men kål og gulrøtter funker veldig bra. Vårløk og purre også. Og vannkastanjer, bambusskudd, sukkererter, asparges, squash, paprika, babymais osv... Dersom du bruker grønnsaker med sterk smak kan du jo tenke litt over om de passer sammen/passer til tilbehør og krydder.

Krydder - bruk alt eller noe:

Frisk chili (ta ut frøene om du ikke vil ha den så sterk)

Frisk revet ingefær

Hvitløk

sesamfrø som du steker sammen med grønnsakene

soyaolje eller en eller annen asiatisk saus, f eks fiskesaus, østerssaus

salt og pepper/hvit pepper

Krydderurter som koriander (du kan hakke røttene og ha oppi) eller persille.

Jeg pleier ikke lage mer saus enn det blir av dette. Jeg bruker gjerne kylling, svinekjøtt og/eller reker oppi. Det fungerer sikkert bra å bruke vanlig stekepanne, varm den godt opp og ha oppi litt av gangen (kjøtt for seg). Legg til side det som er stekt til alt er ferdig, og ha så alt oppi panna og bland.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...