Gå til innhold

Ertestuing


X-up

Anbefalte innlegg

Skal lage karbonader i dag og fikk lyst til å lage ertestuing som tilbehør, men har aldri laget det før. Går det ann å bruke hermetiske erter (på boks), eller må man bruke frosne erter eller tørkede som man legger i vann kvelden før?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Litt sent, men det går helt fint med hermetiske. Rist sammen kraften fra boksen med en spiseskje eller to hvetemel, kok opp under opprøring til det blir tykt og småkok litt videre, tilsett så ertene og la det bli varmt. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg lager alltid erterstuing av hermetiske erter, og det er kjempeenkelt, dvs jeg koker opp ertene med litt matfløte i en liten kjele, har i en ss smør og bruker stavmikseren, er den for tykk, har jeg i mer fløte, smaker til med grovt salt og pepper.. nam nam... ( og jeg liker egentlig ikke erterstuing) man kan selvsagt bytte ut fløten med annen veske, kraft osv, men jeg synes det er best med fløte og meierismør.... så får jeg heller lage det sjelden....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...