Scheherazade Skrevet 22. februar 2008 #1 Skrevet 22. februar 2008 Skal ha middagsbesøk på søndag, tenkte å servere kveite. Foreløpig er planen å bake fisken i ovnen, grille paprika, squash, belgbønner og tomat på grillpanne og ovnsteke mandelpoteter med hele hvitløksfedd og timian. Besøket består av ulike generasjoner, tenkte derfor å servere en saus til, siden spesielt potetene er mer spenstig enn vanlig kokte, som enkelte av besøket kanskje er vant med. Jeg har tenkt på en hollandaise-saus, men er usikker på om det blir for "fett". Ellers har jeg vært inne på tanken om en soya-sjysaus, for å tilføre litt saltsmak. Noen som har noen råd/gode forslag?
Gjest Gjest Skrevet 22. februar 2008 #2 Skrevet 22. februar 2008 Hollandaise funker bra til kveite, men ja, det er jo fett Denne sausen, eller noe liknende, ser også godt ut... Har ikke spist kveite med så mye annet enn hollandaise, men ser for meg at det passer med en litt lettere saus med eple som gir både noe surt/friskt og søtt.
Gjest Eurydike Skrevet 22. februar 2008 #3 Skrevet 22. februar 2008 Har du tenkt på noen form for dressing på de grillede grønnsakene? Min umiddelbare tanke var nemlig at det burde passe vel så godt inn med de øvrige ingrediensene som en saus. Tilfeldigvis har jeg planlagt noe liknende til middag i morgen selv: Stekt hvit fisk og salat av grønne bønner, cherrytomater, grillet squash og kokt artisjokk, og en dressing tilsvarende den jeg bruker til tunfisksalat om sommeren, dvs olivenolje, sitron (viktig for friskhet og balanse), litt rå hvitløk, middelhavsansjos og masse frisk basilikum. Evt også noen soltørkede tomater. Kjøres glatt i stavmikser, og blandes med grønnsakene mens de ennå er varme.
Synne-Marie Skrevet 22. februar 2008 #4 Skrevet 22. februar 2008 Sjysaus med rømme, ingefær og stekt løk er godt til stekt kveite iallefall
Gjest Reka Skrevet 22. februar 2008 #5 Skrevet 22. februar 2008 (endret) Nå ble jeg sulten... Endret 22. februar 2008 av Reka
*Enigma* Skrevet 22. februar 2008 #6 Skrevet 22. februar 2008 Hva med rødvinssaus? I denne oppskriften går timianen fra potetene igjen i sausen: Saus: 3 dl rødvin 1 dl vann 1 hønsebuljongterning 2 ss frisk timian eller 1/2 ts tørket salt pepper 2-3 ts maizena jevning 1 ss smør Hell vin og vann i en kjele sammen med buljongterningen og timian. La det hele syde i ca 10 minutter. Ta opp timiankvasten eller sil vekk tørket timian. Krydre med salt og pepper. Jevn med maisenna og tilsett smør.
onyx Skrevet 23. februar 2008 #7 Skrevet 23. februar 2008 (endret) Jeg tenker safransaus, men det er kanskje bare fordi jeg har veldig lyst å det selv! Endret 23. februar 2008 av onyx
Scheherazade Skrevet 23. februar 2008 Forfatter #8 Skrevet 23. februar 2008 Hollandaise funker bra til kveite, men ja, det er jo fett Denne sausen, eller noe liknende, ser også godt ut... Har ikke spist kveite med så mye annet enn hollandaise, men ser for meg at det passer med en litt lettere saus med eple som gir både noe surt/friskt og søtt. Ja, det var en god idé! Den sausen så god ut, og nå ga du meg en idé om hva vi kan drikke til også, kjøpte jo eplemost fra Hardanger for en stund siden - den hadde jeg nesten glemt jeg hadde. Skal definitivt prøve den sausen en eller annen gang iallfall! Har du tenkt på noen form for dressing på de grillede grønnsakene? Min umiddelbare tanke var nemlig at det burde passe vel så godt inn med de øvrige ingrediensene som en saus. Tilfeldigvis har jeg planlagt noe liknende til middag i morgen selv: Stekt hvit fisk og salat av grønne bønner, cherrytomater, grillet squash og kokt artisjokk, og en dressing tilsvarende den jeg bruker til tunfisksalat om sommeren, dvs olivenolje, sitron (viktig for friskhet og balanse), litt rå hvitløk, middelhavsansjos og masse frisk basilikum. Evt også noen soltørkede tomater. Kjøres glatt i stavmikser, og blandes med grønnsakene mens de ennå er varme. Det har jeg ikke tenkt på nei, men du har selvfølgelig rett, som vanlig. Da hadde det jo også vært mulig å ha in bladpersille, og hatt noe som topping på kveiten i ovnen. Sjysaus med rømme, ingefær og stekt løk er godt til stekt kveite iallefall Det har jeg ikke smakt. Har du oppskrift? Hva med rødvinssaus? I denne oppskriften går timianen fra potetene igjen i sausen: Saus: 3 dl rødvin 1 dl vann 1 hønsebuljongterning 2 ss frisk timian eller 1/2 ts tørket salt pepper 2-3 ts maizena jevning 1 ss smør Hell vin og vann i en kjele sammen med buljongterningen og timian. La det hele syde i ca 10 minutter. Ta opp timiankvasten eller sil vekk tørket timian. Krydre med salt og pepper. Jevn med maisenna og tilsett smør. Jeg er kjempeglad i rødvinssaus, men har hatt det så ofte, hadde vært kjekt å prøvd noe nytt!
Scheherazade Skrevet 23. februar 2008 Forfatter #9 Skrevet 23. februar 2008 Jeg tenker safransaus, men det er kanskje bare fordi jeg har veldig lyst å det selv! Safran har jeg jo en del av i skuffen min - typisk et krydder som blir spart og spart til en spesiell anledning... Har du oppskrift, eller er det bare til å tilsette safran på en vanlig kraft/kremfløte/smør-base?
onyx Skrevet 23. februar 2008 #10 Skrevet 23. februar 2008 Safran har jeg jo en del av i skuffen min - typisk et krydder som blir spart og spart til en spesiell anledning... Har du oppskrift, eller er det bare til å tilsette safran på en vanlig kraft/kremfløte/smør-base? Jeg ville nok laget en vanlig kremet grunnsaus, kanskje med en dråpe hvitvin i, og tilsatt en god dæsj safran i. Jeg liker godt safransmaken da, men det er jo litt individuelt. Om du har tråder ville jeg latt de trekke litt i et par ss varm kraft før jeg tilsetter i sausen. Da gir de fra seg mer smak og farge.
Gjest Eurydike Skrevet 23. februar 2008 #11 Skrevet 23. februar 2008 Jeg blir også sulten av denne tråden. Safran var en god idé - jeg har en kveiterett med fennikel og appelsin som jeg liker veldig godt, og da lager jeg safranpotetmos til. Og nå fant jeg en oppskrift her på kveite med safran- og appelsinaïoli - kanskje det kunne være noe? Jeg har ikke prøvd oppskriften, så jeg kan ikke gå god for den.
onyx Skrevet 23. februar 2008 #12 Skrevet 23. februar 2008 Mmmm... det så ut som en nydelig oppskrift! Og den er sikkert utmerket til grillede grønnsaker og potetbåter. Jeg har forøvrig også en tendens til å spare på slike fine krydder som safran, men prøver å bli flinkere til å bruke de. De taper seg jo ved å ligge "årevis" i en skuff, så hvorfor spare?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå