Gjest Gjest Skrevet 19. februar 2008 #1 Del Skrevet 19. februar 2008 Jeg kjøpte en ganske stor bunt frisk koriander her om dagen, og vil gjerne ha tips så jeg får brukt den opp Gjerne vegetariske supper, evt kombinert med kylling (har en hel, vil helst ovnssteke da vi har spist mye gryter og supper i det siste..) (er forresten cilantry og coriander det samme?) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Enigma* Skrevet 19. februar 2008 #2 Del Skrevet 19. februar 2008 (endret) Cilantro og coriander er det samme ja. Vintersuppe med kylling Ingredienser: 400 g Kyllingkjøtt 1 3/5 Rød chili 1 3/5 Purre 4/5 Røde paprikaer 4/5 Gule paprikaer 4/5 Hvitløkbåter 4/5 ss Olje 2 2/5 dl Tomater i boks 1 3/5 ss Karri 3 1/5 dl Kokosmelk 4/5 l Kyllingkraft Smak til Salt og nykvernet pepper 4/5 dl Koriander, frisk Framgangsmåte: Skjær kyllingkjøttet i store biter. Finhakk chili, purre, hvitløk og paprika. Fres alt i oljen og rør i tomatene. Rør ut karrien i kokosmelken. Hell i suppen og la alt småkoke 5-6 minutter. Legg i kyllingbitene og spe med kyllingkraften. Kok opp og la suppen surre 10-15 minutter til kjøttet er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper. Servér i varme suppetallerkener med mye frisk hakket koriander - og brød til. Indisk kylling Ingredienser: 4 kyllingfileter eller -lår Melange margarin til bruning 4 fedd hvitløk, presset 2 cm fersk ingefær, revet 1 ts spiskummen 1 ts koriander ½ ts chilipulver 1 ts gurkemeie 1 ts salt 1 krm pepper 2 ½ dl vann 1 dl koriander hakket Evt lys maizenna jevner Rosiner Pinjekjerner 1 eple Fremgangsmåte: Skyll og tørk kyllingen godt på kjøkkenpapir. Sett en høy panne på platen. Ha i Melange margarin og varm opp på middels høy varme. Når margarinen har en nøttebrun farge legges kyllingen i. Stek kyllingen i ca 4 minutter på hver side til den har fått en fin farge. Tilsett hvitløk, ingefær og krydder. Bland godt og tilsett vannet. Kan jevnes med litt lys jevning hvis ønskelig. La dette småkoke noen minutter. Dryss med koriander og smak til med salt og pepper. Server med ris, rosiner, epler og pinjekjerner. Strø eventuelt over med friske urter. Tomat- og koriandersalat Ingredienser: 1 Tomat 1 Løk 2 ss Hvitvinseddik 1 Lime 4 kv Koriander, frisk 1/2 Rød chili 1 Hvitløkbåt Smak til Salt og pepper Framgangsmåte: Skjær tomatene i terninger. Finhakk løk. Bland sammen og tilsett hvitvinseddik/ eplesidereddik og limesaft. Tilsett finhakket koriander. Rens chili fri for frø og hinner og finhakk. Beholdes frø og hinner, blir salaten sterkere. Tilsett chilien og smak til med salt og pepper. La salaten trekke frem til servering. Denne salaten er fin til f.eks fisk. Hvitvinseddik kan godt byttes ut med eplesidereddik. Endret 19. februar 2008 av *Enigma* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Enigma* Skrevet 19. februar 2008 #3 Del Skrevet 19. februar 2008 (endret) Dobbelt Endret 19. februar 2008 av *Enigma* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Petroline Skrevet 19. februar 2008 #4 Del Skrevet 19. februar 2008 Eller hakk det opp og frys det ned, så kan du bruke litt nå og da.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 19. februar 2008 #5 Del Skrevet 19. februar 2008 Vi har nettopp spist hjemmelaget, improvisert suppe til middag som ble veldig god, så jeg benytter anledningen til å skrive ned oppskriften her. Meksikansk kyllingsuppe 1 løk 2 stilker stangselleri olivenolje 1 frisk chili 1-2 fedd hvitløk 1 ts spisskummen 1 ts chilipulver 1 boks hakkede hermetiske tomater ca 6 dl vann + kylling- eller grønnsaksbuljong (eller kyllingkraft om du har) 1/2 ts røkt paprikapulver (kan sløyfes) 1 knivsodd sukker 1 boks røde bønner 1 liten boks maiskorn ca. 200 g ferdigkokt eller stekt kyllingkjøtt salt, pepper lime- eller sitronsaft etter smak 1 stor bunt hakket koriander matyoghurt, til servering Surr hakket løk og stangselleri i oljen til løken mykner, ha i finhakket chili og hvitløk, samt spisskummen og chilipulver, og surr ett minutt til. Tilsett tomater, kraft eller vann og buljong, paprikapulver og sukker. La koke under lokk ca. 10-15 min. Ha i skylte og avrente bønner, maiskorn og kyllingkjøttet, og la småkoke ca. 5 min til, til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og lime- eller sitronsaft. Rør tilslutt inn frisk koriander. Server med en skje matyoghurt i hver tallerken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 19. februar 2008 #6 Del Skrevet 19. februar 2008 Takk for svar - det var mye fristende her Vintersuppa så god ut, og vi har dessuten purre vi burde få brukt, så kanskje jeg lager en variant av den. Om vi ovnssteker kyllingen får vi sikkert kjøtt til overs til suppe dagen etter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Concertina Skrevet 19. februar 2008 #7 Del Skrevet 19. februar 2008 Vil bare anbefale denne korianderchutneyen som tilbehør til indisk: Skyll, tørk og grovhakk en bunt koriander (inkl røttene). Finhakkes i foodprocessor i 1 min sammen med 25 g kokosmasse, 1 ss fint brunt sukker, 1 ts salt, 1 ss revet, frisk ingefær, 1 liten hakket løk, 2 ss sitronsaft og 1-2 små grønne chili uten frø. Den er bare så utrolig, fantastisk nydelig! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mm Skrevet 19. februar 2008 #8 Del Skrevet 19. februar 2008 Bare en digresjon: Har sett at det selges mynte koriander (eller var det mint koriander), uansett, hva bruker man det til? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå