Bomullstrusa Skrevet 14. februar 2008 #1 Del Skrevet 14. februar 2008 Jeg har ei hel skål med epler som vi aldri får spist opp. De er ikke helt rede for å søples ennå, men har begynt å bli litt myke. Er det noe annet enn eplekake jeg kan bruke de til? Gjerne noe som ikke krever så mye tid eller ingredienser.. Tips mottas med stor takk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest melmidden ii Skrevet 14. februar 2008 #2 Del Skrevet 14. februar 2008 Eple-smuldrepai (crumble) er veldig godt og enkelt, lag deigen av havregryn og en blanding av sammalt og fin hvete, sukker, smør og litt kanel. Serveres med vaniljeis eller pisket krem. Eple er også godt til det meste av svinekjøtt, enten stekt i biter i panna eller ovnsstekt, og i suppe, f eks kyllingsuppe. Eller foliestekt i båter med sukker og kanel til dessert, enda enklere enn smuldrepai. Eplegele, eller eple- og myntegele kan kanskje være noe, avhengig av hvor mye epler du har og om du gidder å lagre på glass. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bomullstrusa Skrevet 14. februar 2008 Forfatter #3 Del Skrevet 14. februar 2008 Mmmm, hørtes godt ut Dele de i båte og steke i folie virka jo enkelt og godt da. Kanskje det blir det til dessert i dag da.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Camelia Skrevet 16. februar 2008 #4 Del Skrevet 16. februar 2008 Eplemos er også godt, hvis du har enda fler til overs etter desserten! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Modern woman Skrevet 16. februar 2008 #5 Del Skrevet 16. februar 2008 Skjer de opp og ha de i frokostblandingen. Kjapt, enkelt og veldig godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 16. februar 2008 #6 Del Skrevet 16. februar 2008 Jeg pleier å ha eplebiter i havregrøt sammen med rosiner. Godt med kanel på. Du kan også bruke epler til middag, feks i salater sammen med chèvre eller blåskimmelost og valnøtter eller pinjekjerner. Eller du kan kombinere epler med kylling eller svinekjøtt - vi skal feks ha dette til middag i morgen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tirilltunge Skrevet 19. februar 2008 #7 Del Skrevet 19. februar 2008 Hva med å ta ut kjernehuset og fylle med smør sukker og kanel og steke det i stekovnen? Pakket i aluminiumsfolie. kanskje rosiner og nøtter for dem som er glad i det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kamikatze Skrevet 19. februar 2008 #8 Del Skrevet 19. februar 2008 Nøkk ut kjernehuset, kutt terninger, drypp over presset sitron, og rot litt rundt slik at overflaten kommer i kontakt med sitronen. Kjøp ferdig salatblanding i butikken (eller lag selv), bland i en halv kylling eller et-to kyllinglår, revet i fillebiter. (En tunfiskboks funker like greit.) - Et. Du er god, hvis du bruker MER enn tre-fire minutter på denne. Har du risrester, slenger du det også oppi, hvis du liker det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 20. februar 2008 #9 Del Skrevet 20. februar 2008 Jeg har ei hel skål med epler som vi aldri får spist opp. De er ikke helt rede for å søples ennå, men har begynt å bli litt myke. Er det noe annet enn eplekake jeg kan bruke de til? Gjerne noe som ikke krever så mye tid eller ingredienser.. Tips mottas med stor takk! tilslørte bondepiker. Kutt de opp i småbiter, og kok de opp med litt vannog sukker. ha noen sitrondråoer. Kokes møre.til du ser det lir en slags graut. legg lagvis med krem og knust kavring. en nam nam..som de fleste unge ikke koker i dag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå