Gå til innhold

Lars Vilks og provoserende kunst..


Gjest annen gjest

Anbefalte innlegg

Gjest annen gjest

Lars Vilks vil visst ha en utstilling med rondellhund tegningene sine i Oslo, men galleristen er for feig, grunn ?

Redsel.

Litt merkelig da at det fins doble standarder i kunstverdenen, vi vil gjerne ha kunst med politisk innhold, men av den rette typen om jeg får be !

Fra siste link: "- Hvis vi mener noe med det - og det gjør jeg - må vi ha stor takhøyde også for kunstneriske uttrykk som vi ikke liker. Kunsten tjener ikke sin funksjon hvis den ikke på en eller annen måte utfordrer, sier Slettholm. Og skal begrepet ytringsfrihet ha noen mening, innebærer det jo nettopp retten til å kunne ytre det ubehagelige og politisk ukorrekte uten frykt for sanksjoner eller overgrep."

A-ha! Men da burde det vel være greit da, eller ?

Kan være greit å legge til at Vilks sine tegninger ikke akkurat er så veldig provoserende (uten at det isolert sett skulle ha noe å si), men de er tydeligvis provoserende nok i massvis, nok til at gallerister pisser i buksa av redsel når det blir krevd litt ryggrad av dem.

Mens vi sitter her og venter, dør ytringsfriheten enda litt mer..

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest StockDama

Et galleri må selv få bestemme hva de vil vise fram, det er selvfølgelig deres rett.

Men når de motsier seg selv så tydelig blir det bare ...tullete.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Gjest

De som mener at denne kunsten er av verdi og at den bør vises fram, burde kanskje selv prøve å få til det som galleriene ikke tør. For det er vel ganske sikkert at det dreier seg om å tørre, først og fremst.

Når det er sagt, så mener jeg personlig at Vilks rondellhund-tegninger, som har vært å se på nett ganske lenge nå, ikke har noen videre kunstnerisk verdi eller apell ut over akkurat det at de er provoserende for muslimer. Det ligger ingen ferdighet eller inspirasjon her ut over selve provokasjonen, i noen av disse tegningene. Og det er kanskje litt av poenget med prosjektet hans. Kunst på sitt beste, viser frem noe av dyp interesse ved vårt liv, og det gjør jo disse og lignende produkter, i kraft av de reaksjonen de fremkaller hos muslimer.

Muslimene trenger å provoseres, til de skjønner at de må gi resten av verden rom til å mene hva de vil, og uttrykke den meningen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Gjest
Mens vi sitter her og venter, dør ytringsfriheten enda litt mer..

Så hvorfor sitter du bare og venter? Hvorfor slutter du ikke å sutre og starter ditt eget galleri i stedet?

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest annen gjest
Så hvorfor sitter du bare og venter? Hvorfor slutter du ikke å sutre og starter ditt eget galleri i stedet?

Jeg er ikke kunstutdannet !

Kunst, provoserende eller ei, fortjener å bli utstilt av fagpersoner. Derfor er det fortærende at de er så feige. Kunst på sitt beste skal skape debatt og engasjere, men hvordan skal vi få til det når galleristene springer med halen mellom bena, når noen kommer med kunst som makter nettopp det ?

En annen merkelig ting med den utstillingen (som starter 15feb, uten Vilks sine frimerker) er tittelen: "Where a river runs north underground". Dette er en referanse til Charles Manson! Charles Manson er tydligvis ufarlig, men en utstilling av bittesmå tegninger av en hund med menneskehode er for sterkt.

Det er en nesten absurd virkelighet..

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×
×
  • Opprett ny...