Gå til innhold

Begravelse


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Leser iblant i annonser at begravelsen har foregått i stillhet, eller at den skal være med bare de nærmeste tilstede. Hvordan går man frem hvis man skal arrangere en slik begravelse i stillhet, på et sted der det eneste som praktiseres er fullt oppmøte fra hele bygda? Det nærmeste noen har kommet *i stillhet* på det stedet er i de tilfellene det ikke arrangeres noe etter kirken, da som regel fordi den avdøde har ønsket det slik. Men hvordan går man frem hvis man ikke vil ha fullt oppmøte i kirken, er dette i det hele tatt gjennomførbart, eller kan alle som vil komme? Går det eventuelt an å ha selve minnestunden på et annet sted, mens bare selve jordfestelsen skjer ved den kirken personen hører hjemme? Annonse med at begravelsen har vært vil ikke fungere på et sted hvor alle kjenner alle. Noen som har erfaringer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Gjest_Marte_*

Man har flere muligheter.

1. Avtale med begravelsesbyrå/prest at begravelsen skal foregå i stillhet. Da får ingen vite noe på forhånd. Det er de nærmeste pårørende som avgjør hvem om om de vil ha andre tilstede i kirken. Kirken er IKKE åpen for andre i slike tilfeller. Etter begravelsen setter man inn dødsannonsen hvor det står "Etter mors/fars ønske har begravelsen funnet sted i stillhet."

2. Man kan avtale med begravelsesbyrå/prest at jordpåkastelsen skal skje i kirken - og folk kan bli opplyste i kirken at kun den nærmeste familien vil være med til kirkegården .. Da kan man skrive i dødsannonsen at "Sørgehøytiden avsluttes i kirken" ..

4. Man kan skrive i annonsen at sørgehøytiden avsluttes ved graven. Da forstår alle at det ikke vil være noen sammenkomst etterpå.

5. Man kan skrive i annonsen i avisen: "Vennligst ingen kondolanse" ... Det kan være en stor påkjenning for pårørende å måtte stå og ta imor kondolanser fra kjente og mindre kjente personer ..

Det er de pårørende som bestemmer hvordan begravelsen skal være. Og man velger selv den måten man ønsker det hele skal foregå på. Enkelte ganger har den avdøde selv kommet med ønsker om hvordan begravelsen skal være - dette er spesielt vanlig om det har vært sykdom i bildet og man er klar over at døden er nært forestående.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...