Gå til innhold

Forfalske penger


Gjest Gjest_Rita_*

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_Rita_*

Hvordan blir de de som forfalsker penger tatt?

Hva om en er så "lur" at han forfalsker penger og veksler det med andre på gata. Hvordan kan han bli tatt om ikke etterlater seg fingeravtrykk?

Kan den personen han veksler det med bli tatt i stedenfor?

Er det noen som har gjort det før, på den måten? Har du forfalsket penger eller kjenner du noen? Ble du tatt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ville -du- sagt ja til å veksle penger med en villt fremmed på gaten? Man skal være bra dum om man uten videre sier ja til å veskle med villt fremmede, uten å sjekke sedlene.

Sedler er laget på et spesielt papir. Norske kroner har også vannmerking, og "sølvstripe", og diverse andre kjennetegn som er vanskelige å få til med mindre man har spesialutstyr. Og slikt utstyr er det ikke lett å få tak i på fullt lovlig vis, ergo er det muligheter for å spore opp hvor sedlene er laget og hvem som har kjøpt utstyret.

Det er personen man har vekslet med som blir tatt, ja. Har man vært så dum å veksle med fremmede på gaten, så husker vel de fleste på at de har gjort det i det minste, og kan gi et signalement av personen om man ikke kan navnet engang. De fleste er dog ikke så dumme. Har man vekslet med venner/familie så vet man navnet. Har venner/familie lurt deg ved å legge erstatte sedler i lommeboken din med falske, så vet man gjerne hvem som har hatt mulighet til å gjøre noe slikt.

Bruker man falske penger i butikker er sjansene store for å bli tatt. Skal man bli kvitt falske penger må man dermed veksle hos privatpersoner eller evt prøve seg hos unge ekstrahjelper som ikke har lært seg å sjekke sedlene ennå, gjerne midt i lørdagshandelrushet.

Jeg gikk i klasse med noen som gjorde dette (dette var før de nye sedlene kom, så det var ikke sølvstriper på dem, og de var litt lettere å få til å ligne). De scannet og printet ut sedler, og vekslet noen av dem i lommeboken til moren til en av dem. Hun ble tatt med en falsk seddel i butikken. Politiet undersøkte hjemmepcen. Selv om "smartingene" hadde prøvd å slette programvaren de brukte for å lage sedlene, så har politiet programvare som kan finne ut hva som har blitt slettet den siste tiden. Så de ble tatt, ja... De var heldigvis for dem rett under den kriminelle lavalder. Men moren som ble tatt av politiet i butikken forann hele nabolaget var naturlig nok ikke særlig blid...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...