Gå til innhold

Huff og Huff


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Minnie Emmerdale

Jeg er ikke rasist, men det blir bare rot med disse svartingene her hos oss, kunne en frue fra frogner fortelle dagsnytts lyttere som en kommentar til regjeringens forslag om å integrere flere innvandrere på Oslos vestkant.

Til dette er å si at det utvilsomt er en riktig observasjon.

Nå må det da vel snart være nok med å hundse og trakkasere en hardt prøvet gruppe. Det er meg ubegripelig hvorfor man vil innvandrerne så vondt som på død og liv å skulle frakte dem inn i den særegne og lukkede vestkantkulturen - en kultur for spesielt interesserte. Livet på Oslos vestkant er et liv i den absolutte gettho, et skremmebilde på hva som kan skje når man samler alt for mange mennesker med alt for begrenset erfaring på begrenset plass.Ved siden av noen avsondrede stammer i det indre av Borneo er vestkantverdenen det siste gjenværende helt og fullt enkulturelle samfunn, der alle har samme erfaring og samme vrangforestillinger. Derfor - og bare derfor - kan dumheten skvalpe fritt mellom villahagene, -her har man blitt enige om å ikke bytte ut en eneste av sine tre generasjoner gamle ideer med en ny, i frykt for at verdensbildet kunne falle sammen.

Beskyttet bak århundregamle gravensteintrær tror folk på vestkanten, i fullt alvor, på myten om at Norge overstrømmes av mørkhudete små- og storkriminelle. Vestkantfolk er blant de siste som ennå ikke har fått med seg at Norge avviser 97% av alle asylsøkere, og slik er blant de aller, aller mest avvisende og lukkede samfunn i Europa.

Verden vest for Akerselva er skremmebildet av en Gettho, et samfunn så isolert at selve virkelkigheten ikke slipper inn. Der tror folk at det er umulig å gå gjennom en sentrumsgate uten at det dukker opp en marokansk heroinlanger og napper veska di. Det kan de tro, fordi de aldri beveger seg utenfor getthoen sin. Enda et flertall av dem går fra vugge til grav uten noen gang å komme et menneske av annen hudfarge i nærmere enn at de lar ham kjøre drosjen deres hjem til stakittporten, sitter de fast i myten om at det er så mange av dem at det er umulig å puste inn uten at neseborene blir fulle av karrilukt. Karri er noe som hører til på fiskepudding på vestkanten. Bortsett fra at der heter det fløtepudding. Med reker.

Det er klart, at hvis noen burde bli integrert for å unngå gettoifisering i hovedstaden, så var det disse. Det burde blitt kjøpt kommunale leiligheter til dem på grønnland, og man burde satt i gang bussingprosjekter blant skoleungdom. Vestkantgetthoen er nemlig svært skadelig, fordi vrangforestillingene fra reservatene rundt Holmenkollen, Ullern og Frogner sprer seg så lett. De vinner innpass i politikk, skoleverk og media. Fordi vrangforestillingene fra vestkanten er nært knyttet til penger og sosial prestisje, får de lett karakter av å være bedre enn andre etniske særegenheter.

I en TV-formidlet telefonavstemning nylig kunne vi lære at drøye åtti prosent av befolkningen mente det var på tide å sende bosnierne ut av Norge så snart blekket har tørket på en svært skjør fredsavtale. I grunnen helst før blekket hadde tørket, fikk vi inntrykk av, der nede risikerer vi jo at de ennå sitter fast i gammeldags bruk av fyllepenn og løsjer.

Nå er det selvfølgelig litt av hvert å si om slike telefonavstemninger. Det er all mulig grunn til å tro at det utelukkende er dumhetens fortropper som gidder å delta, og spørsmålet blir da egentlig hvorfor en angivelig seriøs TV-kanal vil gjøre seg til talerør for disse, og fremstille den absolutte egoismens mest perverse oppgulp som "folkets røst".

Likevel stemmer det sinnet til ettertanke, for hvor kan de ha fått ideen om å ringe inn fra? Hvorfor føler de seg så plaget av bosniske flyktninger at de springer til telefonen for å melde seg på som medlem i det meget tvilsomme og alt annet enn tause flertall som vil ha dem bort?

Det er nemlig svært liten grunn til å tro at noen av disse er blitt utsatt for personlige overgrep fra bosniere i Norge. Nei, skal vi finne grunnen til deres irrasjonelle telefonstemming, må vi tilbake til vrangforestillingene. En av disse, og kanhende den viktigste, er at Norge er et fattig land, som ikke klarer å ta seg av sine egne. En annen at vi har så dårlig plass. Og selvfølgelig den om at vi er så dumsnille at vi tar imot fler enn andre. De faktiske forhold spiller ingen rolle for disse vrangforestillingene. At Tyskland for eksempel tar imot lang fler, også folketallet tatt i betraktning, må forklares med at det vel er mer grisgrente der nede. Dessuten har kanhende Tyskerne tradisjon for en åpnere holdning mot andre folkeslag enn det vi har her.

At våre ideer om verden overhodet ikke henger sammen med verden ser altså ikke ut til å plage oss, så lenge de henger sammen med oss selv. Likevel kan det av og til føre til små pussigheter. For samtidig med at det reiser seg et unisont krav om at nå får de se til å komme seg hjemover, det er jo blitt trygt der nede, begynner norske FN-soldater å hoste i lovotten og be om høyere lønn. Risikotillegg. Nå, etter den såkalte freden, blir det nemlig farligere i Bosnia. For norske gutter, altså. Hvis de skal bli, må de få høyere betalt.

Bosnierne selv er det ikke så farlig med. De er jo sivilbefolkning, og kan nøye seg med å få bombene i hue.

Tatt fra aheger.com

Minnie

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Minnie, applaus, aheger.com har helt rett, det er en stor sammenheng mellom gener og oppførsel.

Ingenting i verden er kulturbetinget, selv om vestkantdamene blir frastjålet rullatorene sine og ikke tør mate endene langs akerselva er jeg likeglad.

Waco

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Minnie Emmerdale

Det er faktisk Gravensteintrær (epletrær) i forgården til der hvor jeg bor :oops:

Minnie

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vega

På vestkanten passer alle mer eller mindre sine egne saker - naboen stikker ikke nesa si for langt fram. De legger bare litt sånne spor etter seg, en mercedes på utsiden osv. Det er nok.

Det er faktisk nok i seg selv å bo der. Enkelte på vestkanten har tykke gardiner og kanskje en pels, men ellers har de solgt rubbel og bit av inventar for å klare seg økonomisk. (I stedet for å selge og bo på østkanten, men det går jo ikke an...) :roll:

Send innvandrere til vestkanten - de vil trives utmerket - og nyte roen og freden. Og vil tilføre den trengende og til tider åndsfattige vestkant et lite snev av det sunne og godt krydrete østkant.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...