Gå til innhold

Kaotisk Caos


Caos

Anbefalte innlegg

Jepp, sjefen i barnehagen sier jo at jeg kan jobbe der LENGE, som vikar (fulltid) men mitt "problem" er jo at jeg ikke vil ha vikarjobb.. :ler:

Men men, blir spennende å se, de skulle ha MANGE folk inn til intervju, og det er jo slett ikke sikkert jeg får jobbtilbud engang! Spennende å se!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Joda, de sier gjerne det. Men plutselig så snur ting, så er det plutselig ikke så enkelt å vakter lenger...

Greit å ha noe fast :jepp: Man trenger jo disse pengene...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, ikkesant, nå har de tillkallingsvikarer som har jobbet fulltid i 3 (tre!!!) år! :sjenert: Det er utrolig lenge... (like elnge som barnehagen har eksistert..) men de er tydligvis ikke interessert i fast stilling da, for de har aldri søkt når barnehagen har utlyst stilling.. Merklig, men men...

Vel ja, det blir spennende å se, å ikke minst spennende å se hvilke andre jobber jeg kan søke på i tiden fremmover. for jeg vil jo gjerne ha en jobb jeg trives i også... ;) Men fast jobb er fast jobb, og det er høyt prioritert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jobba som vikar i 3,5 år jeg (dog ikke ringevikar, 100% ansatt på kort basis) før jeg fikk fast jobb. Altså, vikar der jeg nå jobber.

Men det er jo en noe annerledes situasjon da. Og en ting er sikkert, jeg var veldig glad for å få en FAST jobb, absolutt. Sånn med tanke på sikkerhet, fremtid, og, ja... babyen min. (dvs, å ha en jobb å komme tilbake til etter at jeg har kost meg hjemme med ham ei stund)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ulva35

:vinke: Caos :-D

Litt av et dilemma. For det første jobber du nå som 100% vikar i en barnehage der du trives veldig godt, og så kan du få fast jobb, men kun 50% en plass du vet du ikke vil trives like godt. På en annen siden, så er det det med å være fast ansatt og rettigheter. Ikke lett nei :sukk:

Uansett synes jeg du skal gripe fatt i drømmen din om å utdanne deg til førskolelærer.

Jeg hadde veldig lyst til det, etter og ha drevet barnehage i 2 år(helt privat og dermed uten utdannelse eller rettigheter).

Så flyttet jeg, og dårlig råd den gangen fikk meg til å si ja til en jobb i Nsb. Planen var å videreutdanne meg, men det ble utsatt og utsatt. Jobben i Nsb(vasking) var godt betalt(skift) og det var den gangen et veldig bra miljø der.

Så det gikk 16 år, jeg fikk problemer med helsa, og så var toget kjørt.

Så uansett: Realiser drømmene dine om du har muligheter til deg :)

Ha en strålende dag :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kloke ord fra to kloke damer! ;)

Idag var jeg på møte på jobben, bare et slik vanlig "barnehage" møte, men der fikk jeg vite med pedagogene, at sjefen vil ansette meg så fort hun får "lov" fra øverste hold. vi har mange barnehager rundt omkring i norge, og sjefen der, vil ikke at vår barnehage skal få flere folk fast ansatt, siden vi nettopp har ansatt folk.

Det ER jo gode nyheter, men samtidig er det jo bare rykter..

Og OM det er sant, så vet jeg ikke hvor mange prosent det er snakk om. Jeg kan jo fortsette som vikar i tillegg om det ikke er fulltid, men la oss si det er 60%, så er det jo det jeg får lønn for om jeg blir sykemeldt? Og dersom jeg blir gravid er det 60% foreldrepengene blir regnet ut ifra..?

Hmm..

Idag gråt ene ungen på barnehagen, fordi jeg ikke kunne være med han hjem! :hjerte: Søøøte søte gutten!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nå kommer det greit inn å ha et søskenbarn som er merkelig opptatt av å lære seg reglene til nav, vet du.

Neida, om du er 60% ansatt, men vikarierer i resterende vakter slik at du jobber 100%, så er det ikke 60% du får penger for.

Sykepengegrunnlaget regnes etter loven slik:

§ 8-28. Sykepengegrunnlaget i arbeidsgiverperioden

Sykepengegrunnlaget som nevnt i § 8-10 fastsettes i arbeidsgiverperioden etter en beregnet aktuell ukeinntekt, se § 8-29.

Den aktuelle ukeinntekten skal beregnes etter den gjennomsnittlige arbeidsinntekten pr. uke som arbeidstakeren har hatt i arbeidsforholdet i en nærmere bestemt periode før han eller hun ble arbeidsufør (beregningsperioden). Lovlig fravær uten lønn skal holdes utenfor beregningsperioden.

Beregningsperioden fastsettes slik:

a) I et arbeidsforhold med fast arbeidstid og timelønn skal de siste fire ukene legges til grunn.

b) I et arbeidsforhold med fast arbeidstid og månedslønn skal den siste måneden legges til grunn.

c) I et arbeidsforhold som har vart mindre enn fire uker, skal dette kortere tidsrommet legges til grunn.

d) I et arbeidsforhold der arbeidstakeren har fått varig lønnsendring i løpet av de siste fire ukene, skal tidsrommet etter lønnsendringen legges til grunn.

e) I et arbeidsforhold med skiftende arbeidsperioder eller inntekter skal et lengre og mer representativt tidsrom enn fire uker legges til grunn.

For timelønnede arbeidstakere med skiftende arbeidsperioder omgjøres den aktuelle ukeinntekten til et sykepengegrunnlag pr. dag i arbeidsgiverperioden ved at inntekten fordeles på det gjennomsnittlige antall arbeidsdager pr. uke i beregningsperioden.

Og når det gjelder foreldrepenger, så regnes også de ut frqa hva du har TJENT, ikke hva kontrakta di sier om hvor mange prosenter som er faste. Når det kommer til retten til foreldrepenger, har man like rettigheter om man har hatt 15 ulike ringevikariater, eller en fast, 100% stilling. Så lenge man har hatt jobb 6 av de siste 10 månedene (og tid man er sykemeldt regnes med, også tid man får dagpenger) har man rett på foreldrepenger, og de skal erstatte den "normale inntekten din". Om man har en fast jobb med lik lønn hver månbed, er det denne de benytter, om man har varierende månedslønner beregner de et gjennomsnitt. Helt hvor mange måneder de tar med varierer, for de bruker skjønn for å komme frem til din "normale inntekt". Men de ser ikke på faststillingsprosentene nei, du gir dem lønnslippene dine.

(god ide forresten. Spar pent og pyntelig på alle lønnslippene dine. Kjekt å ha som dokumentasjon. Jada, opplært til å spare på dem er vi nok alle, men jeg har en egen evne til å spare på dem på litt mange plasser...)

Lykke til med å bestemme deg, uansett hva du går for.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh! Malama, nå fortjener du en klem! :klem:

:ler: nå lærte du meg mye, for jeg har ikke satt meg så godt inn i systemet til nav ;) Men det var jo egentlig positive nyheter det der!

Åja, lønnslipper har jeg før vært ganske flink til å samle lønnslippene i ulike permer, men nå etter jeg ble frisk laget jeg meg en perm som alle jobbpapirer skal inn i. Hittil har det funket veldig bra: En lønnslipp :ler: :ler: Men ja, tror jeg skal putte de kommende lønnsslippene inn der også! ;)

Igjen: Takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

nå skal det ryddes litt, før vi skal passe "tantebarnet" mitt. (egentlig min kjæres onkelbarn) men jeg er jo tante Caos da! ;)

Koselig! :hjerte:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå drar jeg på jobb! Strålende sol og herlig temp! :sol:

Mannen skal lage middag tenker jeg, kanskje grillmat? :jepp:

Ha en fin dag damer! :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ulva35

:vinke: Caos :-D

Helg og herlig vær. Hva mer kan man ønske seg :sol: Håper du har det bra og ønsker deg en strålende helg :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her regner det som bare det! Men innevær er deilig det også :-D God helg Caos!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tuuusen takk dere! :klem: :juhu:

Skal svare dere alle i deres dagbøker når jeg har bedre tid!! :jepp:

Nå skal jeg til byen sammen med en venninne jeg jobber sammen med, å drikke kakao og sladdre, kjempe koselig! :hjerte:

Ha en fin langhelg dere!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:hjerte:

Det er STRÅLEDE sol og deilig temp! :sol:

Jeg har solet meg og fått skille!! :D

Vi har gjort litt i hagen, samt planlagd videre hvodan den skal bli! :D

Vi får noen flotte hagemøbler med svigerfar, siden han og hans samboer har dobbelt opp av det meste.

Mannen er den mest fantastiske skapningen jeg vet om! :hjerte: *forelsket*

Å nå er det tid for fotbad, før vi griller i kveld! :juhu:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...