Gå til innhold

Vin i maten


Anbefalte innlegg

Gjest Frk Åberg
Skrevet

Jeg har aldri laget mat med vin i før, og jeg vurderer å lage Coq au vin til en gjest i kveld. Her brukes ca. 3 dl rødvin til 3 personer. Vil en del av denne vinen fordampe? Gryta skal koke i ca. en time.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Om du egentlig lurer på om alkoholen vil forsvinne, så er svaret ja, den blir borte. Du vil selvfølgelig få "vinsmak" igjen, men den er annerledes enn når du drikker vin. Ellers er det lurt å ikke bruke den billigste og kjipeste vinen i mat siden det tross alt blir smak i maten, men bruk gjerne den vinen du drikker til også i maten.

Mmmmm coq au vin er godt. :)

Skrevet

Hei

Jeg bruker en del vin i mat og kombinasjonen rødvin og tomater blir til en deilig saus :-) Men som nevnt allerede...alkohol har et lavere kokepunkt enn vann og fordamper ganske raskt virker det ut som. Håper at retten ble bra :-)

Gjest Frk Åberg
Skrevet (endret)

Det ble ikke coq au vin på meg den kvelden, men skal definitivt lage det en annen dag. Takk for svar. :)

Endret av Frk Åberg

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...