Rainbow Brite Skrevet 15. januar 2008 #1 Del Skrevet 15. januar 2008 Kan man lage aioli med vanlig mills majones som base? Blir det disgusting? Noen som har en enkel og god oppskrift i såfall? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Rosin Skrevet 15. januar 2008 #2 Del Skrevet 15. januar 2008 Jeg blander ca to pressede hvitløksfedd og 1 ss sitronsaft i en pakke majones. La helst dette stå minst 30 min i kjøleskapet før bruk. Jeg syns det smaker godt. Om det blir skikkelig aioli siden ikke det er gjort fra bunnen av vet jeg ikke, men veldig god hvitløksmajones iallfall Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 15. januar 2008 Forfatter #3 Del Skrevet 15. januar 2008 Jeg blander ca to pressede hvitløksfedd og 1 ss sitronsaft i en pakke majones. La helst dette stå minst 30 min i kjøleskapet før bruk. Jeg syns det smaker godt. Om det blir skikkelig aioli siden ikke det er gjort fra bunnen av vet jeg ikke, men veldig god hvitløksmajones iallfall Herlig! Tusen takk Men, er det ikke sennep også i aioli? :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 15. januar 2008 #4 Del Skrevet 15. januar 2008 Men, er det ikke sennep også i aioli? :klø: Det er vanlig å bruke sennep når man lager majones fra bunnen av, og majonesen er jo basis for aïolien, men sennep er egentlig ikke en nødvendig ingrediens i aïoli. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 15. januar 2008 #5 Del Skrevet 15. januar 2008 I opprinnelige/originale aïoli-oppskrifter har jeg inntrykk av at det ikke er sennep, så jeg tror det mest "riktige" er å lage uten. Selv bruker jeg dijonsennep i, fordi jeg liker smaken, og fordi sennepen hjelper til å lage en emulsjon og hindrer at aïolien skiller seg. Forøvrig vil jeg tro at sennep i en eller annen form allerede finnes i den ferdige majonesen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 15. januar 2008 Forfatter #6 Del Skrevet 15. januar 2008 Skjønner! Har du en oppskrift på den aiolien fra scratch Eurydike? Til en dag jeg orker å lage fra grunnen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 15. januar 2008 #7 Del Skrevet 15. januar 2008 Omtrentlig, og fritt etter hukommelsen: 2 eggeplommer 1-2 fedd hvitløk (ett pleier å holde, særlig nå om vinteren når hvitløken er langt fra fersk), knust til mos med litt grovt salt med knivbladet av en kokkekniv litt sitronsaft 1 ts (?) dijonsennep salt 1 dl solsikkeolje 1 d kaldpresset olivenolje Ha eggeplommer, hvitløksmos, sitronsaft og dijonsennep i en bolle. Pisk sammen med elektrisk håndvisper. Spe med olje, først dråpevis, siden i en tynn stråle. Tynn den ferdige aïolien ut med vann til ønsket konsistens, og smak til med mer salt og sitronsaft. Andre smakstilsetninger kan være frisk basilikum eller safran. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 15. januar 2008 #8 Del Skrevet 15. januar 2008 Jeg lager aioli med ferdigmajones, hvitløk og limesaft. Evt litt most purre.. Ellers tror jeg ikke det er sennup i ferdig majones. Kjenner igjen den smaken uansett hva den er "kamuflert" i. Har fått aioli servert ute med majones èn gang, så jeg tror ikke det er så veldig vanlig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 15. januar 2008 #9 Del Skrevet 15. januar 2008 Forresten kan du lage chili- aioli av samme oppskrift, du bare blander i most chili/ chilipure. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 15. januar 2008 Forfatter #10 Del Skrevet 15. januar 2008 Jeg lager aioli med ferdigmajones, hvitløk og limesaft. Evt litt most purre.. Ellers tror jeg ikke det er sennup i ferdig majones. Kjenner igjen den smaken uansett hva den er "kamuflert" i. Har fått aioli servert ute med majones èn gang, så jeg tror ikke det er så veldig vanlig. Nei, det er vel strengt talt helligbrøde, men jeg orker ikke gå hele veien akk nå Kjempemange gode tips her, gleder meg til å teste ut! Siste gjest: chili-aioli høres kjempegodt ut! Har du noen gode tips til hva man bør spise sammen med den? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Plym Skrevet 15. januar 2008 #11 Del Skrevet 15. januar 2008 Det hjelper å smake til med litt god extra virgin olivenolje. Det gir litt mer autentisk smak. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 15. januar 2008 #12 Del Skrevet 15. januar 2008 Nei, det er vel strengt talt helligbrøde, men jeg orker ikke gå hele veien akk nå Jeg ser jeg skrev feil, har fått servert aioli med sennup èn gang ute, det har alltid vært majones i... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 15. januar 2008 Forfatter #13 Del Skrevet 15. januar 2008 Det hjelper å smake til med litt god extra virgin olivenolje. Det gir litt mer autentisk smak. Bra tips! Det skal jeg gjøre! Gjest: aha, da leste jeg det feil uansett, jeg trodde du mente at du bare hadde spist helligbrødeaioli (basert på vanlig majones) én gang Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 15. januar 2008 #14 Del Skrevet 15. januar 2008 Jeg ser jeg skrev feil, har fått servert aioli med sennup èn gang ute, det har alltid vært majones i... Det er ikke majones i aïoli - aïoli er majones, nærmere bestemt hvitløksmajones laget på olivenolje. Og det vi vanligvis refererer til som majones, har sennep som en av sine ingredienser. http://en.wikipedia.org/wiki/Mayonnaise Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 17. januar 2008 #15 Del Skrevet 17. januar 2008 Og det vi vanligvis refererer til som majones, har sennep som en av sine ingredienser. http://en.wikipedia.org/wiki/Mayonnaise Det kan godt hende. Jeg refererer til mills majones og den er det ikke sennup i. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
:-) anna Skrevet 17. januar 2008 #16 Del Skrevet 17. januar 2008 Jeg pleier å lage aioli med mills majones, hvitløk og litt lettrømme. Fikk kjempeskryt på en bursdag en gang, det var en fyr som var helt over seg av den fantastiske aiolien jeg hadde laget. Lurte på om jeg skulle fortelle ham at det var en halvfabrikata hurtigversjon. :-D For øvrig så får man kjøpt Kavli Aioli på tube i Sverige. Den er kjempegod. (Evelina tipsa meg om det en gang) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå