Gjest Anonymous Skrevet 24. april 2003 #1 Del Skrevet 24. april 2003 Jeg tenkte å steke rå potetbåter med skall i ovnen. Hvor mye olje bør jeg bruke for at det skal bli bra? Hvilken temperatur skal de stekes ved og hvor lenge? Hvilket krydder passer? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Minnie Emmerdale Skrevet 24. april 2003 #2 Del Skrevet 24. april 2003 Skvett litt olje rundt i langpannen og vend potetbåtene inn i dette til de er blanke.... krydder som passer til er grillkrydder, estragon, oregano, koriander..... du kan nesten bruke hva du vil. Ovnen bør være på 225 grader, steketid ca 35-40 min avhengig av hvor tykke potetbåtene er. Minnie Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
chimp Skrevet 24. april 2003 #3 Del Skrevet 24. april 2003 D beste resultatet har jeg fått når jeg har stekt dem v 200 gr en times tid. Du trenger ikke så veldig mye olje, bare så de er innsmurt på alle kanter. Foruten salt og pepper kan d passe bra m paprikapulver f eks, d gir fin farge og god smak...ellers passer vel d meste av urtekrydder skulle jeg tro.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
myagi Skrevet 24. april 2003 #4 Del Skrevet 24. april 2003 Jeg pleier å ha poteter,olje og krydder i en pose. Rister så godt på denne til potetene er dekket. Da trenger jeg ikke å ha noe ekstra olje i pannen. 225 grader og steketid på mellom 30 og 40 minutter høres passe ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Snuppeliten Skrevet 24. april 2003 #5 Del Skrevet 24. april 2003 Jeg legger båtene utover i langpanne/evt ildafst form (ofte lettere å vaske :blunke: ), godt med grovkvernet pepper og grovt salt over, evt andre krydder - synes rosmarin er kjempegodt, skvetter over olivenolje og roter godt rundt med fingrene til olje og krydder er godt fordelt. Steker mine båter på 250 grader (synes resultatet blir best med høy varme) og følger med på potetene til de er ferdig. Må vendes litt underveis.... Tar alt fra 20-40 min, avhengig av mengde, ovn osv. LYKKE TIL! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rufus Skrevet 24. april 2003 #6 Del Skrevet 24. april 2003 Jeg rister også potetbåtene i pose, men jeg har bare oljen i posen. Mengden avhenger av hvor mye poteter jeg steker, men potetene bør være blanke på alle sider. Steketiden avhenger som andre skrev av hvor store båter det er. Steker på ca 220 grader til de er oppblåste og litt gyldne...tar vel rundt en 30-45 minutter... Jeg bruker litt forskjellig krydder...avhengig av hva vi skal ha de til. Favoritten for tiden er sitronpepper til kyllingfile stekt i grillpanne som også krydres med sitronpepper. Ellers går det i salt/pepper evt med litt paprika til... En annen ting som også er veldig godt er og steke potetene sammen med grønnsaker...vi bruker løk, paprika og litt hvtløk (+ hva annet vi har i skapet) sammen med potetbåtene og salter/pepper .... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_marianne_* Skrevet 30. oktober 2009 #7 Del Skrevet 30. oktober 2009 Jeg vil anbefale å ikke ha så mye olje. Det går også an å bruke smør, men med olivenolje blir poteten mye sunnere og gir en bedre smak. Bruk det krydderet du liker, men ikke ta noe så alt for sterkt. Men salt må du nesten ha på uansett. Stekes på 225 grader°C midt i ovnen for et godt resultat med sprø overflate. Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
venus_ Skrevet 30. oktober 2009 #8 Del Skrevet 30. oktober 2009 Ha på en skvett olje, urtekrydder(feks timian, rosmarin), sitronsaft, salt og pepper og bland godt med hendene. Stek på 225 grader i ca 30 min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jade Skrevet 31. oktober 2009 #9 Del Skrevet 31. oktober 2009 Pleier å ha på timian og havsalt (nam!). Olje sprayer jeg på, så blir det ikke så mye (kjøpte en tom glasspray på rema beregnet til det bruket). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ayanëar Skrevet 17. november 2011 #10 Del Skrevet 17. november 2011 Jeg tenkte å steke rå potetbåter med skall i ovnen. Hvor mye olje bør jeg bruke for at det skal bli bra? Hvilken temperatur skal de stekes ved og hvor lenge? Hvilket krydder passer? Noen krydder som er utrolig gode å bruke, og har blitt min personlige favoritt, er; Urtegård og Provence-krydder.. Godt med olje, litt salt, og i ovnen på 200-225 grader i ca 35-40 min. Avhenger av ovnen.. =) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
muttra Skrevet 17. november 2011 #11 Del Skrevet 17. november 2011 jeg bruker ofte spisskum (cumin) sammen med salt og urtekrydder (timian, basilikum,oregano, chili etter hva som passer til hovedretten) vendt i rapsolje, siden den er smaksnøytral 225 grader en god halvtime , og jeg bruker melne poteter for kokefaste må ha lenger tid og blir ikke like gode, grønnsaker er fint å steke sammen med potetene men da skal en vere forsiktig med urtene og løk går veldig bra men hvitløk har det med å svi/brennes ved høy varme, da må temperaturen ned og tiden opp eller vente mot slutten av steketida med å blande inn hvitløken Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
dobby Skrevet 17. november 2011 #12 Del Skrevet 17. november 2011 Eg pleier å pensle potetbåtane med olje og krydder blanda saman. Då får alle bitane passe mykje av både olje og krydder. Er stor fan av paprikapulver, men det fleste krydder passar eigentleg bra, det kjem an på kva du skal ha til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 17. november 2011 #13 Del Skrevet 17. november 2011 (endret) Hvis det er om å gjøre å få mest mulig sprø poteter bør du dele dem i bitene du skal ha, så koke dem 1-3 minutt til de blir litt myk ytterst i kanten. Så heller du vannet av, setter på et lokk og rister. Da blir flaten på potetene ruglete, som om det er litt potetmos på dem. Det gjør at selve arealet blir mye større og poteten blir mer crispy. Du trenger ikke mer fett enn det som skal til for å forhindre dem å henge fast i platen. Salt er veldig viktig, poteter trenger mer salt enn andre grønnsaker. Ev kan du drysse urtesalt, eller hvitløksalt på. Beregn ca 45-60 min avhengig av størrelsene på bitene. Jeg ville prøvd meg på 200 grader og dersom du ikke er fornøyd etter de er godt gjennomstekt setter du på grillelementet. Husk å snu potetene ofte slik at de blir jevnt stekt på alle sider. Endret 17. november 2011 av Supraspinatus Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Englefjes- Skrevet 18. november 2011 #14 Del Skrevet 18. november 2011 Hvis det er om å gjøre å få mest mulig sprø poteter bør du dele dem i bitene du skal ha, så koke dem 1-3 minutt til de blir litt myk ytterst i kanten. Så heller du vannet av, setter på et lokk og rister. Da blir flaten på potetene ruglete, som om det er litt potetmos på dem. Det gjør at selve arealet blir mye større og poteten blir mer crispy. Helt enig! Etter at jeg begynte å gjøre dette, synes jeg potetene blir supre hver gang. Jeg koker imidlertid i fem minutter, tørker grundg av potetene, lar dem dampe av litt, og rister. I tillegg bruker jeg forvarmet ildfast form med oppvarmet olje. Da trenger ikke potetene mer enn rundt 25-30 minutter i ovnen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 18. november 2011 #15 Del Skrevet 18. november 2011 Helt enig! Etter at jeg begynte å gjøre dette, synes jeg potetene blir supre hver gang. Jeg koker imidlertid i fem minutter, tørker grundg av potetene, lar dem dampe av litt, og rister. I tillegg bruker jeg forvarmet ildfast form med oppvarmet olje. Da trenger ikke potetene mer enn rundt 25-30 minutter i ovnen. Skal prøve å forhåndsvarme formen. Bra tips! Akkurat hvor lang tid avhenger litt av hvilken potet man har valgt. Noen melne poteter detter fra hverandre dersom man ser stygt på dem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tusse75 Skrevet 18. november 2011 #16 Del Skrevet 18. november 2011 Bruker dokke varmluft eller vanlig overvarme/undervarme? Fant ut i dag at det gikk mye raskere å steke laks med varmluft Og hatt ovnen i snart 5 år!!!! Har ikke skjønt hvorfor det tok så lang tid å forberede laks i ovnen min!! Når dokke lager ting i ovnen, eignes varmluft til alt eller? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå