lunina Skrevet 4. januar 2008 #1 Skrevet 4. januar 2008 Begynte i ny jobb i et lite firma i begynnelsen av november. Det er ikke et firma med de beste rutinene, og sjefen kan diskuteres, men trives greit så langt. Dessverre ble jeg så dårlig en natt, lå og kastet opp mesteparten av natten, og ringte derfor inn om morningen og sa jeg var syk. Det var greit, og jeg gikk på jobb dagen etter. Fylte ut et egenmeldingssjema som meg og sjefen fant på internett(de hadde ingen fra før av) og jeg tenkte det var greit. Så viser det seg at ifølge regnskapsføreren så får ikke jeg utbetalt lønn den dagen jeg var syk, fordi jeg er ny i jobben. Slik skal det visst være de to første månedene. Jeg satte meg et spørsmålstegn ved dette. Min andre kollega ble nemling slått ned på gaten ca to uker før jeg var syk(jeg har jobbet der en uke lengre enn han) og han ble sykemeldt med hjernerystelse i tre dager. Han fikk heller ikke utbetalt noe for de tre dagene, og siden vi begge har lav lønn fra før av så gjør jo dette oss litt hemmet. Han kunne jo ikke noe for at han ble slått ned, skal han liksom miste tre dagers lønn fordet om? Er kjempekjedelig for han, spesielt.. Håper noen av dere kan opplyse meg litt:) Mvh Ina
Gjest Gjest Skrevet 4. januar 2008 #2 Skrevet 4. januar 2008 Du har ikkje rett til å bruke eigenmelding før du har arbeidd i minst to månader, det er forklaringa. Dette er nedfelt i folketrygdlova.
Veronal Skrevet 4. januar 2008 #3 Skrevet 4. januar 2008 For å ha rett til å benytte egenmelding så må du ha hatt samme arbeidsgiver i 2 måneder: Folketrygdloven. § 8-24. Rett til å nytte egenmelding For å få rett til å nytte egenmelding må arbeidstakeren ha arbeidet hos arbeidsgiveren i minst to måneder. Hvis du hadde vært ansatt i 4 uker så kunne du fått sykepenger hvis du hadde fått sykemelding. Folketrygdloven. § 8-18. Sykepenger fra arbeidsgiveren For å få rett til sykepenger fra arbeidsgiveren må arbeidstakeren ha vært ansatt hos arbeidsgiveren i minst fire uker (opptjeningstid).
Gjest Mirina Skrevet 4. januar 2008 #4 Skrevet 4. januar 2008 Du kan ikke bruke egenmelding de første åtte ukene du er ansatt et nytt sted. Det stemmer det arbeidsgiveren din sier.
lunina Skrevet 4. januar 2008 Forfatter #5 Skrevet 4. januar 2008 Nei, vettuka, så irriterende! Da er det liksom min skyld da, at jeg ble syk. Og at han ikke engang får noe støtte fordi han blir slått ned? Er det bare jeg som synes at det skurrer litt her? Å få utbetalt 7600 kr i lønn og ha 8000 i husleie er jo litt kjedelig. Nå var jo lønnen ekstra lav pga alle helligdagene nå i jula. Men ja. Hvem kom på denne ideen? Sukk:(
Gjest Gjest Skrevet 4. januar 2008 #6 Skrevet 4. januar 2008 Det er jo egentlig ikke verre enn at man går til legen og får sykemelding om du hadde jobbet der fire uker da du ble syk. Før det tenker man vel at den ansatte ikke har jobbet seg opp rettigheter når det gjelder sykdom og sånt. Som selvstendig næringsdrivende som ikke får utbetalt en skit før jeg har vært syk i over to uker (med mindre jeg tegner tilleggsforsikring, noe jeg gjør den dagen jeg får huslån) synes jeg ikke så forferdelig synd på dere...
Fremhevede innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå