Gjest hjelp! Skrevet 2. januar 2008 #1 Skrevet 2. januar 2008 Holder på å lage salat med soltørkede tomater for første gang. Tenkte å skjære i småbiter og blande i resten av salaten. La dem i vann og trodde de skulle bli myke, men harde og seige etter 1 time. Skal de være sånn?
FantasDick Skrevet 2. januar 2008 #2 Skrevet 2. januar 2008 Jeg bruker alltid soltørkede tomater i olje, på glass, men de er ikke helt myke disse heller. Ganske seige, og tykke.
Gjest Gjest Skrevet 2. januar 2008 #3 Skrevet 2. januar 2008 Du kan koke dem litt, jeg er usikker på hvor lenge.
pøbelsara Skrevet 2. januar 2008 #4 Skrevet 2. januar 2008 Ikke kok dem, men legg dem i varmt vann i 15 - 20 minutter - det burde gjøre susen. TØRRE soltørkede tomater er ikke godt!! Lykke til!
Gjest Gjest Skrevet 2. januar 2008 #5 Skrevet 2. januar 2008 Ikke kok dem, men legg dem i varmt vann i 15 - 20 minutter - det burde gjøre susen. TØRRE soltørkede tomater er ikke godt!! Lykke til! Det var sikkert et bedre råd, ja, jeg har ikke prøvd selv, men antar at de kan miste litt smak og fasong om de blir kokt i filler Lurer på om man kan legge dem i olje/marinade etter å ha blitt bløtt opp, eller skal man bruke tørre tomater da?
Trekkoppfuglen Skrevet 2. januar 2008 #6 Skrevet 2. januar 2008 Ikke kok dem, men legg dem i varmt vann i 15 - 20 minutter - det burde gjøre susen. TØRRE soltørkede tomater er ikke godt!! Lykke til! Dette visste jeg ikke. Kanskje derfor jeg aldri har likt soltørkede tomater, jeg har alltid servert de tørre.... :rødme:
Gjest Gjest Skrevet 2. januar 2008 #7 Skrevet 2. januar 2008 Kjøp de som er ferdig opphakket som ligger klar i oljemarinade på glass da vel...
Gjest Pax Skrevet 2. januar 2008 #8 Skrevet 2. januar 2008 Dette visste jeg ikke. Kanskje derfor jeg aldri har likt soltørkede tomater, jeg har alltid servert de tørre.... :rødme: Kan se for meg at det ikke smakte så godt, ja.
Gjest Gjest Skrevet 2. januar 2008 #9 Skrevet 2. januar 2008 Jeg pleier å lage mine egne soltørkede tomater i olje. Kjøper de tørre på butikken, heller varmt vann med litt eddik over dem og lar dem stå og trekke en stund. Så siler jeg av vannet og har dem over i et gammelt syltetøyglass. Fyller opp med tørkede chilli (eller annet krydder) og olivenolje. De holder seg ganske lenge, og oljen i seg selv blir også veldig god.
skrue Skrevet 3. januar 2008 #10 Skrevet 3. januar 2008 Dette visste jeg ikke. Kanskje derfor jeg aldri har likt soltørkede tomater, jeg har alltid servert de tørre.... :rødme: hehe, blir vel omtrent som å servere ukokte gule harde erter.
Bomull Skrevet 3. januar 2008 #11 Skrevet 3. januar 2008 Jeg synes det er kjempegode harde og har aldri brukt noe annet! (kutter de bare opp i små biter)
Gjest ts Skrevet 3. januar 2008 #12 Skrevet 3. januar 2008 Takk for svar! Ble ganske harde i salaten igår, men skal forsøke å bløtlegge i varmt vann neste gang. Og så må jeg teste dem med olje også:-) De ferske smaker jo bare vann på denne tiden av året!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå