Femiline Skrevet 20. desember 2007 #1 Skrevet 20. desember 2007 Å stå på julaften for å oppdage at alle potetene er ihjelkokt er ikke noe morsomt. Har kokt mandelpoteter i 2 omganger før, og lærer aldri hvordan jeg skal koke de.. Leste her inne en gang hvordan, men selvfølgelig nå husker jeg ikke det. Så hvordan lykkes jeg med mandelpotetene?
Gjest Kira Skrevet 20. desember 2007 #2 Skrevet 20. desember 2007 Kok dem med skallet på, og ikke kok for lenge, sjekk dem ofte.
Gjest nextlife Skrevet 20. desember 2007 #3 Skrevet 20. desember 2007 Jeg skreller de, dampkoker de forsiktig (ikke la vannet under risten fosskoke), funker hver gang
Wildy Skrevet 20. desember 2007 #4 Skrevet 20. desember 2007 Signere siste taler, dampkoking er tingen. Og følg godt med de,de er bokstavelig talt "plutselig" ferdig. Men så godt da! Mmmmmm...
Gjest Gjest Skrevet 20. desember 2007 #5 Skrevet 20. desember 2007 Dampkoking, og å huske på at de skal koke endel kortere enn andre poteter. Det er lurt å følge med på dem hele tiden fra de har kokt 5-10 minutter.
Lotten Skrevet 20. desember 2007 #6 Skrevet 20. desember 2007 Jeg pleier å la de koke i ca 5 minutter, slår deretter av koketoppen, og lar de trekke i ca. 10 minutter. Funker hver gang.
Impala Skrevet 20. desember 2007 #7 Skrevet 20. desember 2007 Jeg pleier å la de koke i ca 5 minutter, slår deretter av koketoppen, og lar de trekke i ca. 10 minutter. Funker hver gang. Det funker fint i følge svigermor ja
Gjest Gjest Skrevet 20. desember 2007 #8 Skrevet 20. desember 2007 hvis man klarer å få tak i bakemandelpoteter er det mye enklere. da kokes de på samme måte som andre poteter, og omtrent like lenge selv om de er mye større..... og det blir aldri mos av det( selv om potetmos av mandelpoteter er noe av det beste jeg vet)
Kitsune Skrevet 22. desember 2007 #9 Skrevet 22. desember 2007 Her kommer supertrikset som funker på alle poteter. Ja faktisk, jeg steg mange hakk på min egen "selvfølelse-som-husmorskala"!! SALT! Med nok salt i kokevannet, kan du fosskoke poteter i en time uten å sjekke dem. Jeg bruker ca en ss. grovsalt sammen med mandelpotetene når jeg koker ca 10 poteter. Mere vann=mere salt, tenker jeg.. Synes ikke potetene smaker salt av det heller. De blir bare hele..
ringblomst Skrevet 22. desember 2007 #10 Skrevet 22. desember 2007 Bruker mest mandelpoteter til koking, og gjør ikke noe annerledes enn ved vanlig potetkoking. Koker gjerne med skallet på og har i litt salt i kokevannet. Tar gjerne litt kortere tid med mandelpotetene enn feks Beate, men ellers alt likt.
Grissini Skrevet 23. desember 2007 #11 Skrevet 23. desember 2007 Jeg pleier å skrelle de (hvertfall til julemiddagen), la de koke opp og så trekke til de er ferdig. Grei skuring.
Gjest MissPrada :) Skrevet 5. januar 2010 #12 Skrevet 5. januar 2010 Mitt absolutte beste tips er følgende: Skrell potetene og la de koke i fire minutter, ikke lenger! Deretter heller man av vannet og legger et kjøkkenhåndle over potetene i kjelen. Deretter tart du me kjelen inn på soverommet og pakker den godt inn i dyna, der kan potetene ligge nesten så lenge man vil uten av de blir ødelagte. På julaften kokte jeg de klokke to og de var perfekte klokken fem Deilig å ha en mindre ting å tenke på! Lykke til
Lenemor Skrevet 6. januar 2010 #13 Skrevet 6. januar 2010 Koker mandelpoteter i ca 8-12 min, avhengig av str. Så heller jeg av vannet og lar de stå hvertfall like lenge som de her kokt. Blir perfekte poteter hver gang.
Sunshine Skrevet 6. januar 2010 #14 Skrevet 6. januar 2010 Jeg pleier å la de koke i ca 5 minutter, slår deretter av koketoppen, og lar de trekke i ca. 10 minutter. Funker hver gang. Dette funket i allefall strålende for meg på nyttårsaften.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå