Gå til innhold

Tallinn


estrella

Anbefalte innlegg

Jeg har veldig lyst til å dra der, hvis jeg får med meg noen utpå våren neste år, men hvor bør en finne hotell?

Så litt på hoteller, og ganske mange ligger i "old town". Hvordan er det, i forhold til shopping o.l ?

Hvordan er Tallinn som reisemål generelt?

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Gjest_gjest_*

Tallin er en liten storby, og med et veldig koselig og sjarmerende sentrum. Gamlebyen er veldig vakker, og har mange flotte bygninger. Å sitte ute på torget og drikke et glass øl (eller kaffe for den saks skyld) er veldig koselig.

Velg et hotell som ligger i gangavstand til gamlebyen, resten av byen er nemlig ikke så veldig koselig at det gjør noe. Anbefaler å ta sightsingbussene som går utenfor Talling sentrum, de viser litt mer av det virkelige Estland. Bussene er utstyrt med høretelefoner der man får informasjon på engelsk. Turene tar heller ikke lange stunden, men som sagt, veldig gøy å få med.

Shopping i Talllin foregår på flere store kjøpesenter; var egentlig ikke så imponert, selv om det var flere internasjonale kjeder, var trenden litt "østblokk" preget, så det ble heller lite shopping på oss. Det finnes også noen mindre butikker i selve gamlebyen og rundt.

Bruk heller dagene på spa, men anbefaler å bestille på forhånd, de beste spa er nemlig utsolgt i lang tid førut.

Av restauranter er det flere kjent som er morsomme å få med seg, turistfeller vil noen kanskje si om Olde Hasa og Peppersack, men interiøret er artig og maten sånn passe - men veldig stemningsfulle!

Ellers er det mange tråder her om Tallin, så søk og få masse info! Lykke til og god tur - Tallin er vel verdt et besøk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var der i høst, og bodde på Tallink Spa hotell litt utenfor gamlebyen. Det åpnet i mai, og har god standard. Tallinn er en hyggelig by med mange fine kirker osv., og i gamlebyen er det mange gode kafeer. Man får kjøpt strikkede klær og annet håndarbeid veldig billig i gamlebyen. Det er også kjøpesentere der, med f.eks. Zara. Hotell Viru ligger i tilknytning til et senter, og er midt i smørøyet. Det er dyrere enn andre hotell, men rimelig i norsk standard.

Det finnes som nevnt sightseeing-busser som man kan hoppe av og på som man vil. Det er også en 2 1/2-times guidet tur man kan ta (det gjorde vi). Da kjører man først buss i en time, og etterpå går man rundt i gamlebyen. Guiden snakker engelsk. Det var en veldig fin tur.

Den beste restauranten vi fant, heter Baltasar og ligger ved det store torget i gamlebyen. Absolutt alle retter inneholder hvitløk, også desserten (!). Fantastisk god mat. Vi spiste en treretter med vin til for to personer, og betalte 500 kroner. Det var "dyrt".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Av restauranter er det flere kjent som er morsomme å få med seg, turistfeller vil noen kanskje si om Olde Hasa og Peppersack, men interiøret er artig og maten sånn passe - men veldig stemningsfulle!

Peppersack : Ja.

Olde Hansa: Nei *grøss*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...