kitty Skrevet 10. desember 2007 #1 Del Skrevet 10. desember 2007 Mine kakemenn ser flotte ut etter 5 min i ovnen også sier de poff og så er de flate som noen skrukkete pannekaker. hva gjør jeg feil? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Susan Sto Helit Skrevet 11. desember 2007 #2 Del Skrevet 11. desember 2007 Mine kakemenn ser flotte ut etter 5 min i ovnen også sier de poff og så er de flate som noen skrukkete pannekaker. hva gjør jeg feil? For tykk deig? Det kommer luft inn i ovnen? for lite/for mye hevestoff? Har ingen anelse. Julemennene mine blir alltid perfekte, så lenge jeg ikke svir dem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Multi Skrevet 11. desember 2007 #3 Del Skrevet 11. desember 2007 Hvilken oppskrift bruker du? Hvordan er konsistensen på deigen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kitty Skrevet 11. desember 2007 Forfatter #4 Del Skrevet 11. desember 2007 Bruker denne oppskrifta:L 0,5 kg hvetemel 375 g sukker 1 ss hjortesalt (ikke toppet) 50 gram margarin 2,5 dl melk Stekes på 200 grader i 10-15 min. Deigen ble veldig god å jobbe med, ikke for våt og ikke for tørr. Med litt mel under kjevlingen var det null problemer å få de over på brettet. Deigen stod et par timer i kjøleskapet før jeg bakte ut. Mulig den skulle stått lengre. Det er ikke greit å være østlending og å leve opp til vestlandsbaksten. Er veldig mottagelig for andre oppskrifter hvis noen har en god Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mumlen Skrevet 11. desember 2007 #5 Del Skrevet 11. desember 2007 det er jo veldig mye hjortetakk? i min oppskrift er det 18 dl mel, litt under en kg tror jeg, og 1 ts hjortetakk. og 2 ts bakepulver. har byttet ut hjortetakk med natron også, med godt resultat:) har bare bakt rett etter jeg har laget deigen, ike no problemer med det,..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Multi Skrevet 11. desember 2007 #6 Del Skrevet 11. desember 2007 I min oppskrift er det 2 ss hjortesalt, men det er også en god del mer mel, litt over et kilo. Til den oppskriften skal det være lik mengde vann, smeltet smør og kulturmelk. Det er også to egg i den. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Malama Skrevet 11. desember 2007 #7 Del Skrevet 11. desember 2007 I min oppskrift på en kilo hvetemel mener jeg det er 2 TS med hjortetakksalt.... Og den skal ikke stå i kjøleskap i det hele tatt... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå