ringblomst Skrevet 29. november 2007 #1 Skrevet 29. november 2007 (endret) Stekte vafler i kveld og som vanlig blir de myke og gode, men har lyst at de skal bli ordentlig sprøe. Oppskriften min ser slik ut: 250 g mel 100 g sukker 2 ts bakepulver 1 ts kardemomme 5 dl melk 2 egg 50 g smeltet smør Noen forslag til hva som gjør mine vafler myke? Tar gjerne i mot oppskrifter på sprø vafler. Endret 29. november 2007 av ringblomst
Gjest Neria Skrevet 29. november 2007 #2 Skrevet 29. november 2007 Jeg kan ikke gi deg noen oppskrift på vafler, blander alltid litt på slump når jeg lager vaffelrøre. Men prøv å bytt noe av melken med rømme. Da syns jeg at vaflene blir sprøere.
NullHull Skrevet 30. november 2007 #3 Skrevet 30. november 2007 Litt vann eller kremfløte i røren gir også sprøere vafler. Ellers så er nok rømme også en god idé. Vil i den forbindelse anbefale Arkanas rømmevafler som alltid blir sprøde og kjempegode: Sprø rømmevafler (7-8 plater) 3 ½ dl hvetemel ½ ts salt 2 ½ dl seterrømme 2 ½ dl vann litt sukker Bland alt. La svelle 30-45 minutter.
Gjest Peachbud Skrevet 30. november 2007 #4 Skrevet 30. november 2007 Mormors oppskrift. Jeg kunne ikke lage sprø vafler før jeg fikk denne oppskriften. 3 dl. mel 3 dl. fløte 3 dl. melk litt salt La røra svelle en god stund. Den kan godt stå over natten.
Gjest Heloise Skrevet 30. november 2007 #5 Skrevet 30. november 2007 Min bestemor brukte alltid rømme i røra, det er utrolig godt og hennes ble alltid sprø Om det er noen sammenheng vet jeg ikke... Nå ble jeg vaffelsyk! Skal prøve alle oppskriftene her *hirr hirr* Mat-forum er skummelt...
Gjest Wolfmoon Skrevet 30. november 2007 #6 Skrevet 30. november 2007 Nå lager jeg også alltid vaffler "på slump", men jeg tror litt av tingen er å la røra stå f.eks. i kjøleskapet en stund før du steker de. Føler iallefall at mine vafler blir sprøere av det. Ellers har jeg oppi de samme tingene som deg, men jeg har nok i en god del mindre sukker (ca 2 spiseskjeer!?)
Gjest Gjest Skrevet 1. desember 2007 #7 Skrevet 1. desember 2007 Min bestemor hadde alltid litt farris i vaffelrøra, og vafflene ble veldig sprø.
ringblomst Skrevet 1. desember 2007 Forfatter #9 Skrevet 1. desember 2007 Tusen takk for svar! Jeg lar røren stå i 30 min før jeg steker, men nå skal jeg prøve alle tipsene deres og se hva jeg blir mest fornøyd med .
Mini_me Skrevet 1. desember 2007 #10 Skrevet 1. desember 2007 Legger du vaflene på en rist? Da blir mine sprø. Jeg bruker dessuten egg, sukker, mel ,margarin, natron og kulturmelk i min røre..
jannamor Skrevet 1. desember 2007 #11 Skrevet 1. desember 2007 Legger du vaflene på en rist? Da blir mine sprø. Jeg bruker dessuten egg, sukker, mel ,margarin, natron og kulturmelk i min røre.. Dette er smart. Man burde legge de på rist for å få sprøest mulige vafler, ellers har du gode tips, setter min lit til nok egg, nok smør og VANN. den dæsjen med vann er viktig. Lykke til
ringblomst Skrevet 2. desember 2007 Forfatter #12 Skrevet 2. desember 2007 Jeg legger alltid vaflene på rist, men det hjelper ikke på sprøheten. Takk igjen for svar .
mia83 Skrevet 2. desember 2007 #13 Skrevet 2. desember 2007 Stekte vafler i kveld og som vanlig blir de myke og gode, men har lyst at de skal bli ordentlig sprøe. Oppskriften min ser slik ut: 250 g mel 100 g sukker 2 ts bakepulver 1 ts kardemomme 5 dl melk 2 egg 50 g smeltet smør Noen forslag til hva som gjør mine vafler myke? Tar gjerne i mot oppskrifter på sprø vafler. Jeg sverger til litt vann i vaffelrøra! Funker alltid!
FantasDick Skrevet 3. desember 2007 #14 Skrevet 3. desember 2007 Mine vafler blir alltid sprø, og jeg er på utkikk etter en oppskrift som blir myke. Kanskje jeg skal teste din.
dagdrømmeren Skrevet 3. desember 2007 #15 Skrevet 3. desember 2007 Jeg har alltid hørt at hvis man legger vaflene oppå hverandre blir de myke, og legger du de en og en på rist blir de sprø...
ringblomst Skrevet 3. desember 2007 Forfatter #16 Skrevet 3. desember 2007 Mine vafler blir alltid sprø, og jeg er på utkikk etter en oppskrift som blir myke. Kanskje jeg skal teste din. Prøv i vei, jeg har aldri klart å få dem sprø, selv på rist. Men neste gang så skal jeg ta i bruk tipsene jeg har fått. Slumper du eller har du en oppskrift du vil dele med meg? Vaflene mine er også gode dagen etter med smør og brunost på.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå