Gjest Gjest_Maia_* Skrevet 15. november 2007 #1 Del Skrevet 15. november 2007 Skal steke koteletter. Hvordan gjør jeg det? Hva slags krydder på? Bruner i steikepanna og videresteker i ovnen? Hvor lenge og hvor mange grader bruker jeg? Og skal jeg ha noe i langpannen slik at jeg får sky? takknemlig for svar!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest - Skrevet 15. november 2007 #2 Del Skrevet 15. november 2007 Skal steke koteletter. Hvordan gjør jeg det? Hva slags krydder på? Bruner i steikepanna og videresteker i ovnen? Hvor lenge og hvor mange grader bruker jeg? Og skal jeg ha noe i langpannen slik at jeg får sky? takknemlig for svar!! Jeg pleier ikke brune dem i stekepannen først, legger dem i en langpanne enten i stekepose eller med noen klatter smør rundt rett i pannen. Krydrer dem med gastromat, men kan sikkert like gjerne bruke salt/pepper, aromat eller noe annet du evt liker. Pleier ha dem på ca. 175 grader og steker dem til de slipper benet litt og begynner å få litt farge. (ca. 1 time og 20-30 minutter, men varierer nok litt ettersom hvor mange du lager til og om de er opptinte eller ikke...) Bruker ikke noe for å få sky, men har som regel en god posesaus til i stedet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 15. november 2007 #3 Del Skrevet 15. november 2007 Det er lurt å brune dem i panna først på høy temperatur for å få stekeskorpe. Jeg pleier å krydre/smøre inn koteletter med salt, pepper og gjerne frisk timian, og evt hvitløk, før jeg steker dem. I stekeovnen kan de ligge tja, 15 minutter, feks? Ha på litt vann og olje eller smør for å få mer sjy. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_karianne_* Skrevet 16. november 2007 #4 Del Skrevet 16. november 2007 Eg pleier å smørje kotelettene inn med sennep, salt og pepper. Eg kuttar poteter, gulrøtter og purreløk og har dette i ein steikepose. Så legg eg kotelettene oppå grønsakene og steiker det heile i underkant av ein og ein halv time i steikeovn. Kjempegodt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 16. november 2007 #5 Del Skrevet 16. november 2007 jeg steker kotelettene i stekepanne av jern, når det begynner å bli brune har jeg i litt sopp og løk, samt tyttebær og salt og pepper. Rett før jeg setter det i stekeovnen heller jeg over matfløte. Siden det er jernpanne setter jeg hele stekepanna inn i stekeovnen og lar det stå på ca 200 grader i ca 15-20 min. blir kjempegodt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Annie Skrevet 17. november 2007 #6 Del Skrevet 17. november 2007 Jeg bruner kotelettene i panna og krydrer med salt og pepper. Så tar jeg de over i en gryte og har i vann og stekesjyen. Lar de stå å småputre i gjerne 1 1/2 time. Da blir de utrolig møre og gode. Bruker det de koker i som "saus". Dette er podens favorittmat. Moren hans er kokk og gjør ikke på samme måte som meg og han foretrekker mine Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå