Gå til innhold

Din beste pastasaus


Bokormen

Anbefalte innlegg

Jeg elsker pasta, og særlig med tomatbaserte sauser til. Liker godt å lage min egen saus, og ikke kjøpe på glass, men føler at jeg ikke klarer å komme på noe "nytt" å gjøre. Derfor starter jeg denne tråden og håper at vi kan dele våre beste oppskrifter til pastasauser, både tomatbaserte og andre, og kanskje få litt ny inspirasjon :)

Den jeg lager oftest, består vanligvis av:

- 1-2 bokser hermetiske tomater

- litt tomatpurè

- en finhakket løk

- noen hvitløksfedd

- div grønnsaker jeg har (sopp, mais, chilli, ananas, paprika osv)

- fersk basilikum

- litt buljonpulver

- evt litt sukker

- kanskje en dæsj rødvin

- salt og pepper

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Eurydike

Jeg tenker ikke på pastasaus som noe separat, men på hver enkelt pastarett som en helhet. Men her er noen ingredienser jeg bruker i pastaretter med tomatbasert saus:

Basis: Hvitløk, chili, hermetiske tomater, salt, pepper, evt en knivsodd sukker.

Kan varieres eller "bygges ut" med:

-Hakket løk

-Finhakkede soltørkede tomater (istedet for tomatpuré)

-Stangselleri, gulrøtter (feks til lasagne)

-Tørket oregano

-Kalamataoliven (gjerne med steinen fjernet)

-Middelhavsansjos

-Kapers

-Stekt bacon

Men man må helst velge litt - ikke alle ingrediensene på listen passer like godt sammen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...