Bokormen Skrevet 13. november 2007 #1 Del Skrevet 13. november 2007 Jeg elsker pasta, og særlig med tomatbaserte sauser til. Liker godt å lage min egen saus, og ikke kjøpe på glass, men føler at jeg ikke klarer å komme på noe "nytt" å gjøre. Derfor starter jeg denne tråden og håper at vi kan dele våre beste oppskrifter til pastasauser, både tomatbaserte og andre, og kanskje få litt ny inspirasjon Den jeg lager oftest, består vanligvis av: - 1-2 bokser hermetiske tomater - litt tomatpurè - en finhakket løk - noen hvitløksfedd - div grønnsaker jeg har (sopp, mais, chilli, ananas, paprika osv) - fersk basilikum - litt buljonpulver - evt litt sukker - kanskje en dæsj rødvin - salt og pepper Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 13. november 2007 #2 Del Skrevet 13. november 2007 Jeg tenker ikke på pastasaus som noe separat, men på hver enkelt pastarett som en helhet. Men her er noen ingredienser jeg bruker i pastaretter med tomatbasert saus: Basis: Hvitløk, chili, hermetiske tomater, salt, pepper, evt en knivsodd sukker. Kan varieres eller "bygges ut" med: -Hakket løk -Finhakkede soltørkede tomater (istedet for tomatpuré) -Stangselleri, gulrøtter (feks til lasagne) -Tørket oregano -Kalamataoliven (gjerne med steinen fjernet) -Middelhavsansjos -Kapers -Stekt bacon Men man må helst velge litt - ikke alle ingrediensene på listen passer like godt sammen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå