Gå til innhold

Hva servere til indrefilet av rein?


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_Marit_*
Skrevet

Noen som har forslag? Har en stor indrefilet av rein og skal invitere venner til helga. Men hva servere til?

:spise:

Videoannonse
Annonse
Gjest nextlife
Skrevet
Noen som har forslag? Har en stor indrefilet av rein og skal invitere venner til helga. Men hva servere til?

:spise:

-Surr finhakket bacon og løk i stekepanna, tilsett rosenkål og surr det til rosenkålen er varm (jeg bruker fra frysedisken)

-Gulrot kokt i vann, tilsatt litt multe.

-Rømme, tilsatt rørte tyttebær

-En god viltsaus

Skrevet

Tyttebærsyltetøy er et must :jepp:

Og gjerne peppersaus, poteter og rosenkål :spise:

Skrevet

F.eks. ovnsbakte poteter, sellerirotpuré, brokkoli og rødvin/tyttebærsaus.

Eller potetmos av mandelpoteter smaksatt med timian og seterrømme, rødvinsaus, grønnsaksragu (løk, gulrøtter, fennikel og champignon stekes mykt, ha i et par ss rødvinseddik og litt brunt sukker og la det koke inn, dryss over hakket persille).

Gjest Eurydike
Skrevet

Da jeg laget reinsdyrfilet sist, hadde jeg blant annet pærer kokt/posjert i en blanding av rødvin, tyttebær og sukker. Det ble veldig godt - en fin variasjon fra rørte tyttebær!

Dette kan så kombineres med stekt sopp, evt sopp i viltsaus med fløte/rømme, kokte eller ovnsstekte poteter og en grønn grønnsak (rosenkål, brokkoli, aspargesbønner).

Skrevet
Tyttebærsyltetøy er et must :jepp:

Og gjerne peppersaus, poteter og rosenkål :spise:

Jeg kan ikke begripe hvorfor den gode smaken av reinsdyr

skal ødelegges av syltetøy. :forvirret:

Det er mange gode forslag til tilbehør her, jeg vil bare be deg om en ting. Ikke overfyll tallerken, velg deg to kansje tre forskjellig tilbehør til kjøttet.

God middag.

Skrevet
Jeg kan ikke begripe hvorfor den gode smaken av reinsdyr

skal ødelegges av syltetøy. :forvirret:

Når det er sånt "kraftig" kjøtt kompletterer hjemmelaget tyttebærsyltetøy smaken på en fantastisk måte. Selv om du kanskje liker posesupper bedre er det faktisk mange somliker tyttebærsyltetøy til mørkt kjøtt.

Skrevet
Når det er sånt "kraftig" kjøtt kompletterer hjemmelaget tyttebærsyltetøy smaken på en fantastisk måte. Selv om du kanskje liker posesupper bedre er det faktisk mange somliker tyttebærsyltetøy til mørkt kjøtt.

Det er der jeg er uenig, tyttebærsyltetøy kompletterer ikke

reinsdyrsfileter.

Det eneste måtte være joikakaker. :forvirret:

Skrevet

Et must er skikkelig fløtesaus, rosenkål og kokte poteter :)

Gjest Eurydike
Skrevet
Da jeg laget reinsdyrfilet sist, hadde jeg blant annet pærer kokt/posjert i en blanding av rødvin, tyttebær og sukker. Det ble veldig godt - en fin variasjon fra rørte tyttebær!

Dette kan så kombineres med stekt sopp, evt sopp i viltsaus med fløte/rømme, kokte eller ovnsstekte poteter og en grønn grønnsak (rosenkål, brokkoli, aspargesbønner).

Fant igjen kombinasjonen min her, forresten (s. 31) - den var visst temmelig Arne Brimi-inspirert. ;)

Skrevet

Russiske erter, mmmmmmmmm

Skrevet

Man må ha noe søtt til villt kjøtt :Nikke:

Jeg synes det er veldig godt med stekte pærer og poteter skåret i skiver og stablet oppå hverandre. Ser fancy ut også :)

Men du burde ha rørte tyttebær også. Selv må jeg si jeg foretrekker kjøpt syltetøy bedre enn hjemmelaget...i verste fall en blanding.

Gjest nextlife
Skrevet

Det er veldig godt å servere noe som er litt søtt til vilt, som har en kraftig smak.

Dersom man synes det blir i søteste laget med tyttebærsyltetøy, er dette gode alternativer, de har sødme, men ikke sånn søtt-søtt :)

- Rognebærgelè

- Akevittgelè

- Rosegelè

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...