Gå til innhold

Fedons Greske linsesuppe


Antoinette

Anbefalte innlegg

Hentet fra Aftenposten:

Linsesuppe

300 g grønne eller brune linser

1 l hønsekraft/buljong

1 boks hakkede tomater

½ ts fruktose

1 dl olivenolje

2 grovhakkede sjalottløk

5 knuste hvitløksfedd

2 ss hvitvinseddik

2 laurbærblader

1 ts tørket oregano

havsalt og nykvernet pepper

Skyll linsene godt. Ha kraften i en kjele, tilsett alle ingrediensene bortsett fra linsene og gi et oppkok. Ha så i linsene og la gryten småkoke til de er helt møre og har jevnet suppen (1/2 til 1 time alt etter linsetype). Smak til. Suppen kan spises varm eller kald–med litt rømme og røkelaks.

Noen som har prøvd denne og kan fortelle hvordan den ble?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Helt ok, har laget den med røde linser og ikke brune eller grønne, og hadde noe mer oregano samt timian i.

Resultatet vil også avhenge av kvaliteten på kraften/buljongen. jeg brukte en fond som er helt grei, men den blir nok bedre med ordentlig kraft.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

bruker en litt annen variant, også oppskrift fra fedon, hvor krydderne er gurkemeie og karri. og så litt hvitløk og chili. ellers er det mye av det samme. kjempegod suppe. takk for at du minte meg på denne, lenge siden jeg har laget denne gitt. :regn:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...