HjerterDame Skrevet 30. oktober 2007 #1 Skrevet 30. oktober 2007 Ja, internett (hvilke sider), bøker (hvilke), av venner og familie eller finner du på selv?
mamut75 Skrevet 30. oktober 2007 #2 Skrevet 30. oktober 2007 Har prøvd noen på matprat.no , har vært positivt så langt Vi er ikke så store på å kokkelere vi da
Gjest Badiane Skrevet 30. oktober 2007 #3 Skrevet 30. oktober 2007 Ja, internett (hvilke sider), bøker (hvilke), av venner og familie eller finner du på selv? Alt dette! Av nettsteder bruker jeg mest de følgende: http://www.bbc.co.uk/food/ http://www.mamtaskitchen.com/ (indisk mat) http://uktv.co.uk/food/homepage/sid/566 http://lifeandhealth.guardian.co.uk/food http://www.independent.co.uk/living/food_and_drink/ Kokebøker: Leiths Cookery Bible Madhur Jaffrey's Ultimate Curry Bible Rick Stein's Seafood
Fakse Skrevet 30. oktober 2007 #4 Skrevet 30. oktober 2007 Slutter meg til Badiane, og føyer til et par til: http://www.godfisk.no/ http://www.aperitif.no/ http://www.epicurious.com/ http://www.bbcgoodfood.com/ http://www.artoftaste.no/
Fakse Skrevet 30. oktober 2007 #5 Skrevet 30. oktober 2007 (endret) Har prøvd noen på matprat.no , har vært positivt så langt Vi er ikke så store på å kokkelere vi da Synes du ikke forklaringene på matprat kan være litt vel dårlige noen ganger? Har opplevd at mannen min sliter noen ganger, fordi de er for "korte" i sine forklaringer, og tar for mye som en selvfølge. Da må man ha en del kjøkkenerfaring for å skjønne hva det egentlig er ment man skal gjøre... Endret 30. oktober 2007 av Fakse
NullHull Skrevet 30. oktober 2007 #6 Skrevet 30. oktober 2007 Tasteline Arla Mat.no Hemmets Journal Anne's food Creampuffs in Venice Tine
Luzi Skrevet 30. oktober 2007 #7 Skrevet 30. oktober 2007 Jeg finner veldig mange gode oppskrifter på www.rachaelray.com, utrolig mange bra tips der, og ganske lette ingredienser å få tak i selv i norge. Og ellers er jeg ofte innom de som er nevnt ovenfor.
Gjest Gjest Skrevet 30. oktober 2007 #8 Skrevet 30. oktober 2007 Synes du ikke forklaringene på matprat kan være litt vel dårlige noen ganger? Har opplevd at mannen min sliter noen ganger, fordi de er for "korte" i sine forklaringer, og tar for mye som en selvfølge. Da må man ha en del kjøkkenerfaring for å skjønne hva det egentlig er ment man skal gjøre... Jeg synes matprat.no er ok, men de kunne kanskje vært bedre på å gjøre en oppmerksom på "variasjoner" i oppskriftene; type størrelse og styrke på chili o.l, eller at ikke alt lammekjøtt bør koke akkurat den tiden det står, men akkurat sånne ting synes jeg er gjennomgående problemer i omtrent alle oppskriftssamlinger. Det beste er når det står litt sånne personlige erfaringer eller vrier på oppskriften; "hvis ..., så gjør jeg ...". Og om forfatteren beskriver litt hvordan retten smaker eller føles... Jeg bruker mye nettet for å finne oppskrifter, for jeg blir inspirert av andres erfaringer og beskrivelser. Om noen her inne linker til en oppskrift er sannsynligheten stor for at jeg prøver den ut Ellers bruker jeg noen kokebøker, flere av dem er nevnt her. Jeg har egentlig bare lagd skikkelig mat i et par år, og det startet nok med Ingrid Espelid sine bøker (grunnoppskrifter - veldig greit når man faktisk ikke vet hvordan man lager saus eller rotstuinger uten pose!), eller kanskje noen mer og mindre velllykkede forsøk på gassovn i utlandet etter å ha lest i Joy of Cooking (som også er bra på å beskrive hvordan maten blir, og hvordan man kan variere. Ulempen er at man må regne om måleenhetene).
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå